PDA

Zobacz pełną wersję : Mieczyk

P@wel
01-05-2005, 13:33
witam, mam problem bo samica mieczyka miala urodzic małe bo była bardzo gruba, po jakims czasie patrze a tu plywa juz jeden gdzies okolo 0.5cm. Wiec czekam na nastepne. Po kilku dniach gdy nic sie nie dzialo tzn nie bylo mlodych wpuscilem ja do ogolnego. Nadal byla bardzo gruba wiec pomyslalem ze trzeba jeszcze poczekajc. Po tygodniu gdy dzisiaj przyszedlem ze szkoly patrze a ona lezy wygieta na dnie. Wyłowilem ja patrze na jej oczy i malo sie nie po**gałem. Wygladala jakby eksplodowala jej oczy byly prawie ze na wierzchu. Bylem ciekawy czy ma w brzuszku te male wiec ja rozciolem na pol. W srodku byly tylko male jajeczka i zadnych martwych rybek :? jak myslicie od czego zdechła?? :?

P@wel
01-07-2005, 10:46
Świetnie, 30 osob przejrzało ten temat i nikt nie odpowiedział. Wielkie Dzięki :evil:

szkamil
01-07-2005, 14:40
morze nik nie zna odpowiedzi na pytanie.
i nie pisze.
chyba jest lepiej zobaczyc i nic nie napisac niż bezmyslne nabijanie postów to jest moje zdanie

MartinTexas
01-09-2005, 21:29
A jajeczka były zapłodnione-te w brzuchu, może nie dała rady urodzić, a maluchy urosły już za duże.
Wiesz miałem ostatnio podobny przypadek(już gdzieś pisałem), ale z gupiczką, jeszcze małą ze 4 miesięczną, ale już w ciąży, była taka gruba jak na siebie, ale nie dała urodzić i zdechła, jak rozciołem to jeszcze maluchy nie były dość rozwinięte więc musiałaby urodzić jeszcze puźniej, ale widocznie nie mogła bardziej "zgrubnąć" i zdechła???? :?

A w jakim wieku była mieczyczka?

P@wel
01-10-2005, 07:27
miała ok. 5 miesięcy :?

Mateusz
01-11-2005, 02:24
miała ok. 5 miesięcy :?

wydwje mi sie mloda byla i po prostu nie dala rady, szkoda :cry:

POZDRO :lol:

Maciek1
01-12-2005, 16:10
A może miała poprostu puchlinę wodną czy jak się ta choroba tam nazywa :-)

MartinTexas
01-12-2005, 17:06
5 miesięcy hmmm???Raczej powinna już normalnie urodzić, ale pirwszy miot dobrze jak jest racześ mały lub średni jeżeli był na maxa to mogła nie wytrzymać to obserwowałem u swoich gupików, ale na to raczej nie mamy wpływu, chyba,że jeszcze czekać. :? Niemartw się jeszcze się uda!

sawinjusz1
02-17-2005, 15:09
ja mialem tez taki problem tylko tyle ze po 2 wykotach byla taka groba i nie urodzila coz zal mi sie zrobilo to byla piekna molinezja tak to juz jest trzymaj sie pozdrowionka :cry: