PDA

Zobacz pełną wersję : Słupsk - jest stąd ktoś?

martuch
01-02-2005, 18:48
Jestem tu początkujący - byłoby miło poznac kogoś ze swojego miasta :)
Moje gg - 4545107 :)

Topic przeniesiony (iz)

rybka1
01-02-2005, 19:19
Cześć!!
Ja także jestem ze Słupska, przynajmniej pochodzeniem, bo od kilku lat już w Szczecinie. Ale witam serdecznie :D

hib1
01-02-2005, 19:48
No witam! Ja mieszkam między Słupskiem a Szczecinem. A propos - są u Ciebie godne polecenia sklepy akwarystyczne? Podkreślam słowa "godne polecenia", czyli - zdrowe ryby, dobre ceny itp.?

martuch
01-02-2005, 21:13
czesc :)
miło poznać :) dalej szukam osób ze Słupska :P

czy sa u mnie sklepy - hmm... wiesz niby jest ich troszke, jednak bardzo rzadko w nich kupuje cokolwiek. bardzo często jednak zagladam do EXIBO, sklep w Słupsku koło ulicy Wiejskiej - koles sam pielęgnuje i rozmnaża rybki, nie są max drogie - ale za to cudowne :) zawsze można sie dogadać - a towar zawsz zdrowy :) godne polecenia!!
a tak po za tem - nie daleko ode mnie mieszkasz - więc moze dąłoby sie od ciebie jakieś roślinki do akwy wyciągnać :)

roki
01-03-2005, 23:18
Slupsk :?: :?: :?:
Nigdy nie przypuszczalem, ze na tym akwarystycznym pustkowiu znajdzie sie ktos, kogo zainteresowania sciagna na to forum. :shock:
W tym miescie nie ma prawdziwych sklepow akwarystycznych. Sa tylko zoologiczne, w ktorych sa akwaria. No i oczywiscie w pelni "kompetentna" obsluga.
Rybki - stale te same gatunki. Cos egzotycznego - to naprawde trzeba miec fart.
Sklep, w piwnicy ul. Garncarska (nie znam nazwy). Kiedys wlascicielem byl p. Zdzisiek, teraz ktos to odkupil. Dawno tam nie bylem, ale chyba to jedyne miejsce, gdzie ktos sie zna na rybach. Choc wybor nie za bardzo.
Sklep w piwnicy ul. Dmowskiego (rejon). Wlasciciel kawal ch..a, jezeli ktos wie cos lepiej od niego, ale tam mozna kupic najbardziej egzotyczne gatunki (w Slupsku). Chociaz trzeba uwazac, gdyz kupilem tam Ap. Borelli w 2 partiach - 1 ok, 2 do d..y.
Pozdrawiam

martuch
01-04-2005, 18:28
oj roki zgadzam sie z tobą w 100% - co do garnacarskiej i dmowskiego!!

skoro mieszkasz tak blisko mnie- moze masz jkaies nadmiary rołsinek do akwy ;) ?? :P

jak możesz odezwij sie na gg albo pm ;)

roki
01-04-2005, 19:40
Niestety martuch. Nie mam roslin w akwarium - czarne wody. Sprobuj jeszcze w sklepie na ul. Mickiewicza na przeciwko ul. Konopnickiej. Tam czasami sa tanie i fajne przyniesione przez kogos z akwa.
Pozdro.

martuch
01-05-2005, 20:44
faktycznie, tam może sie zdobyc coś fajnego! nie pomyślałem o nim :p

imported_Marcin_K
01-22-2005, 09:16
Witam ziomali , ja na forum jestem juz dość długo i cieszę sie, że w końcu jest ktoś z miasta, jeśli chodzi o zakup rybek w dobrej cenie z dobrej ręki to wiem gdzie w mieście jest hurtownik i z chęcią mogę sie podzielic tę informacją gość też sie ucieszy.

roki
01-22-2005, 18:31
znam jednego, ktory ma swoja siedzibe gdzies w rej Szymanowskiego, Szopena. Niedaleko Drzewniaka, nie znam dokladnie nazwy ulicy, ale te rejony. To ten ??

martuch
01-22-2005, 18:54
Marcin - z chęcia się czegos ciekawego dowiem na ten temat! Zapodaj jakies info - albo zapraszam na gg - 4545107 ;)

grusza1
02-09-2005, 21:52
witaj MARTUCH jestem nowa na forum ale tak samo jak ty mieszkam w słupsku wydaje mi się że nie ma u nas w mieście sklepu akwarystycznego z prawdziwego zdarzenia ,wszędzie te same oklepane rybki a jeśli chodzi o roślinki to już całkowita lipa
ja akwarium mam od kilku lat ale nie jestem zapaloną rybiarą dzisiaj właśnie robiłam generalny porządek w akwarium (125 litrów)trzeba było już to zrobić bo zarosło brudem :lol: kupiłam dzisiaj także askalotla(chyba dobrze podałam nazwe) świetny płaz akurat do mojego akwarium
ROKI ma rację Zdzisiek był najlepszy w tym co robił
pozdrawiam

martuch
02-10-2005, 11:32
cześć grusza. miło poznac :) czemu piszesz ze Zdzisiek był? już nie ma? dlugo nie byłem w jego sklepie :wink:

imported_Marcin_K
02-10-2005, 11:45
Zdzisiek był spoko facio ale nieźle "ściemniał" i sam sie gubił w tym co mówił, ale jeśli chodzi o akwarystyke to wszystko z nim mozna było załatwić na dobrych warunkach (kleił mi dwa baniaki 100 l i 450 l - zawsze za dobra kase). Jesli chodzi o zoologiki to u nas tragedia : ryby jako takie ale rośliny to w większości doniczkowce aż mnie krew zalewa jak to widzę :twisted: !!! Jesli chodzi o zakup rybek to polecam gościa Mietek sie nazywa nie ma sklepu tylko coś w rodzaju hurtowni na ul.Rybackiej (zaopatruje nasze sklepy i nie tylko) szyldu brak. Trafić do niego można skręcając z ul.Chopina w prawo w stronę stacji paliw ENTRANS i jakiś 30 m po lewej stronie w sarym budynku na parterze (metalowe wejście od ulicy-po starym sklepie, w oknach styropiany od wewnątrz aby rybcie nie zmarzły) najlepiej go zastać w soboty po 9:00 (MA DOBRE CENY NA RYBKI) :wink:

imported_Marcin_K
02-10-2005, 11:48
Zdzisiek był bo wyjechał do Radomia i sprzedał sklep jakiemuś ptasznikowi co próbuje handlowac rybami. Podobno Ździsiek wypadł z branży - siedzi w domu.

grusza1
02-10-2005, 16:33
cytat-----Sklep, w piwnicy ul. Garncarska (nie znam nazwy). Kiedys wlascicielem byl p. Zdzisiek, teraz ktos to odkupil. Dawno tam nie bylem, ale chyba to jedyne miejsce, gdzie ktos sie zna na rybach. Choc wybor nie za bardzo. --------

zasugerowałam się postem ROKIEGO nieznam zbyt dobrze Zdziśka ale ten co przejął od niego interes niezna się na rybkach tak jak on no i oczywiście podniósł ceny
wdześniej neonki można było kupić za złotówke a teraz kosztują 2,50 (powyżej 10szt. po 2 zł.)przebitka ostra

imported_Marcin_K
02-11-2005, 08:59
cześć kupowałem neony u Ździcha od lat ale niepamiętam ceny 1 zł, zodacz po ile sa w zoologikach nawet 3,50, na rybackij kupowałem po 2,20 i uważam że to dobra cena, ornatusy w sklepach 4,50 zł a ja kupiłem po 1,80 zł

grusza1
02-11-2005, 12:31
był taki okres że miał bardzo tanio a póżniej podniosły się troche ceny
ale i tak u niego były rybki dużo tańsze niż u obecnego właściciela na rybackiej jeszcze nie byłam trzeba się na kogoś powoływać czy można iść bez problemu?

imported_Marcin_K
02-11-2005, 13:48
można śmiało iść tylko tak jak wcześniej pisałem ciężko go zastać ja zawsze chodzę w soboty po 9:00. możesz powiedzieć, że marcin ci dał namiary będzie mi miło

martuch
02-11-2005, 18:06
trzeba sie bedzie wybrać - tylko sobota i ta 9 rano - to mnie pzeraża :shock: za wcześnie dla mnie trohe :P no ale kto wie - w końcu dla chcącego nic trudnego. dziex za namiary :)

grusza1
02-11-2005, 18:22
dzięki za namiary
pozdrawiam

roki
02-12-2005, 09:21
Najlepiej z gosciem z Rybackiej umawiac sie telefonicznie. Ale i wtedy nie ma pewnosci, ze bedzie. No i trzeba mocno walic w drzwi lub jak sa otwarte od razu wchodzic bo moze nie slyszec syptelnego pukania. Gosc zezwala czasami na skorystanie z jego filtra RO (moze tylko dla wtajemniczonych) upss :) . wieksosc ryb, ktore mam pochodzi z tego zrodla i nie mam zastrzezen.
Pozdrawiam

giose
10-28-2007, 15:20
Siemka!!Niewiedzialem ze jest az tyle ludzi ze słupska!!
SUPER!!!Mam pytanko;DGdzie mozna kupic ładne i tanie roslinki w Słupsku??Kogo polecacie??

monika16
10-28-2007, 17:11
we wtorek w Rexie kolo podkowy bedzie dostawa ryb i roslin-mozesz sie przejsc. czasem mozna trafic na fajna zieleninke do akwa. ;) poza tym mozesz tez pojechac do Reala i tam popatrzec,ale ja tam wole roslin nie kupowac. Rzadko ktora mi sie przyjela. no poza tym to troche drogo maja. ;) Na Garncarskiej... tez sa rosliny,ale rzadko i dosc maly wybor. Na Miskiewicza-hm... wczoraj nie bylo nic ciekawego, tylko microsorium za 3.50 (chyba),a dostawe nie wiem kiedy beda mieli. a poza tym-witam kolejnego Slupszczanina na forum. ;)

giose
10-29-2007, 07:06
:-D zobacze w Rexie bo mam niedaleko :mrgreen: Dzieki.:-D

giose
11-12-2007, 11:37
Ma moze ktos na zbyciu roslinki i rybki??ale tylko ze słupska i oklic.;D

robi250
06-27-2008, 08:37
Witam!!
Chciałbym odświeżyć troszkę temat .., czy może ktoś polecić dobry sklep , lub osobę prywatną u której mógłbym kupić ładne i zdrowe rybki typu "neon" , "głupik" , "brzanka" ... itd , może i krewetki ?? Poza tym czy ktoś spotkał w słupskich sklepach czarne tło ?? W ogóle ciężko znaleźć w naszym mieście jakieś sklepy z rybkami i akcesoriami do akwarium , możecie jakieś polecić. Ja znam tylko : "rex" koło podkowy , w Leclerc'u i na Braci Gierymskich (niekompetentna obsługa i nieciekawe rybki w dziwnie wysokich cenach) sklep zoologiczny w Realu (kiedyś wydawało mi się że fajnie wyposażony, teraz widzę, że niewiele tam jest) , Sklep na Garncarskiej w dole , wygląda na dobrze zaopatrzony w rybki , i rybki nieco tańsze niż w rex'ie , ale byłem w nim tylko raz , tylko patrząc i porównując ceny rybek. Teraz przyszła pora na zakup rybek , bo akwarium stoi napełnione już 2 tygodnie. Może osoby zarejstrowane na forum sprzedają rybki z własnych hodowli.
Pozdrawiam

monika16
07-01-2008, 20:35
dobry sklep? wg mnie tylko Garncarska. kierownik sie zna, ceny spoko, mozna zawsze cos zamowic.
w rexie-z kondycja ryb gorzej, dosc drogo no i nie kazdy sie zna. Poza tym zadko maja cos fajnego.
w Leclerc'u jest zoologiczny? fajnie wiedziec.. ;)
na Braci Gierymskich tez jest rex. z tego co kojarze,to maja chyba wiekszy dzial akwarystyczny, ale pewna nie jestem.
Real.. ogólnie nie polecam. Ryby od nich często zdychają [bynajmniej u mnie]. No i mają drogo. A obsługa-też chyba tylko 2 babki się znają na akwarystyce.

Ode mnie mozesz kupic krewetki i gupiki endlera [ale te to potem-dzis mi sie okocila]

czarne tło.. ale brystol czy samoprzylepne? bo brystol to np w papierniczym [księgarni] koło kina. A samoprzylepne.. to nie wiem,ale moge się dowiedzieć. ;)

Jakby co, to na gg zapraszam. pogadamy. ;)

Mateusz_Slupsk
01-09-2009, 01:27
Ma ktos na zbyciu jakies rosliny z przycinki? ;) Pozdrawiam Słupszczan ;P