PDA

Zobacz pełną wersję : co jest mojemu bojownikowi!!!

agnieszka2710
03-24-2004, 22:07
hmmm kupiłam sobie bojownika(samiec)!!ma dobre warunki hodowli!! niestety od dwóch dni zauważyłam że nic nie je jest apatyczny anemiczny wogóle nie pływa !! siedzi sobie zaraz pod powierzchnią wody!!albo chowa się za roślinkami:( :( A CO GORSZA JEGO PRAWA STRONA NA WYSOKOŚCI BUZI JEST CAŁA OPUCHNIĘTA PRAWIE MU OKA NIE WIDAĆ!!!!A JAK NIM PORUSZE TO WYPUSZCZA BĄBELKI!! MARTWIE SIĘ BARDZO O NIEGO:(:(!! BŁAGAM POMÓŻCIE!! CO MU MOŻE BYĆ!! TO MOJA PIERWSZA RYBKA!! I NIE CHCE JEJ STRACIĆ!!

shuw4r
03-25-2004, 09:18
Sprawdz na tej stronie :arrow:
http://clan.pl/~slawek/moja_strona/akwa/choroby.htm
moze cos znajdziesz... .

Klayman
03-25-2004, 12:14
Napisz jakie masz warunki, temperature wody oraz czy masz przykryte akwarium. Temperatura nie powinna byc nizsza niz 28 stopni, akwarium przykryte. Wyglada na przeziebienie drog oddechowych. Niestety ta choroba zazwyczaj konczy sie smiercia. Pod zadnym pozorem nie ruszaj go - mozesz jedynie pogorszyc sprawe !!!

agnieszka2710
03-25-2004, 18:17
Hmmm mój bojownik ma dużą kule z jakieś 25 litrów roślinki(niestety nazwy nie pamietam) akwarium jest z przykrywą z lampką!! temperatura wody wynosi 29 stopni!!! :(:( MÓJU BOJOWNIKOWI NIE DOŚĆ ZE NAPUCHŁO LEWE SKRZELO TO JESZCZE Z PRWEGO WY;ATUJĄ JAKIES BĄBELIKI!! !! DZIEKUJE ZA DOTYCHCZASOWE ODPOWIEDZI!!PROSZĘ ODPISZCIE I NA TĄ!! :cry: :cry: :cry:!! ZROBIŁAM JEJ SIEDEM ZDJĘĆ ALE NIE UMIE ICH DOŁACZYĆ!! JEŚLI KTOŚ PRZYPUSZCZA CO TO MOŻE BYĆ TO JAK BY BYŁ TAK MIŁY I PODAŁ MI MAILA !! TO WYŚLE JEJ ZDJĘCIA!! I MOŻE TO COŚ POMOŻE W ROZPOZNANIU!!! :cry: :(

agnieszka2710
03-25-2004, 18:20
Hmmm mój bojownik ma dużą kule z jakieś 25 litrów roślinki(niestety nazwy nie pamietam) akwarium jest z przykrywą z lampką!! temperatura wody wynosi 29 stopni!!! :(:( MÓJU BOJOWNIKOWI NIE DOŚĆ ZE NAPUCHŁO LEWE SKRZELO TO JESZCZE Z PRWEGO WY;ATUJĄ JAKIES BĄBELIKI!! ZROBILAM JEJ 7 ZDJĘĆ!!DOŁACZAM JE DO TEJ WIADOMOŚI!! DZIEKUJE ZA DOTYCHCZASOWE ODPOWIEDZI!!PROSZĘ ODPISZCIE I NA TĄ!! :cry: :cry: :cry: