PDA

Zobacz pełną wersję : Jednak Tanganika

Piotrek wla
12-31-2004, 13:25
Witam! Aktualnie posiadam akwarium 60l z neonkami i pielegniczkami. Trzymalem w nim jakis czas temu ksiezniczki , szczelinowce leleupa i naskalnikki marliera. na poczatku wszystko bylo dobrze ale problemy pojawily gdy wszystkie ryby kolejno zaczely wyprowadzac mlode. Ryby caly czas toczyly walki o terytorium i w koncu musialem zrezygnowac z mojej malej tanganiki. Teraz zbieram na akwarium ok 150 l. I chcialbym tam trzymac stadko cyprichromis leptosoma i jakies szczelinowce lub naskalniki czy ksiezniczki. Czy akwarium bedzie odpowiednie dla cyprichromisow? Czy reszta ryb nie bedzie atakowac ich narybku?

sexy kaczor
12-31-2004, 15:12
no wreszcie ktoś kto widzi piekno cyprichromisów a wiec tak szczelinowce naskalniki niestety zjadają młode cyprichromis
akwa powinno być jak najdłuższe myśle że jak byś miał to 100 cm to byś dał rade jednak na dolną strefe wrzuć najmniejsze muszlowce np. wielopregie one nie powinny zjadać narybku .

sexy kaczor
12-31-2004, 15:13
aa ksieżniczki też jedzą narybek zapomniałem dodać sorki!!

sexy kaczor
12-31-2004, 15:16
Napisałeś czy bedzie odpowiednie mi sie wydaje że może być to jest pełne minimum piszą że minimum to 120 cm ale ................
Te rybki są praktycznie cały czas w ruchu i by sie wcale nie obraziły gdybyś im zafundował wieksze akwa jednak jeśli nie możesz sobie na nie pozwolić wystarczy i takie według mnie przynajmniej

Piotrek wla
12-31-2004, 17:08
Chcialbym miec to 200 l ale nie wiem jak bedzie z funduszami :roll: POza tym chyba dopiero po lecie fundne sobie to akwarium. przynajmniej mam duzo czasu zeby wszystko dobrze przygotowac.

sexy kaczor
12-31-2004, 17:59
No rozumiem to z funduszami a ryby to wcale nie tani interes i hobby