Zobacz pełną wersję : Jakie wasze opinie o sklepie www.holender.vdn.pl?
Ania1506
08-15-2007, 15:50
Mam wielką prośbę czy możecie podzielić się ze mną swoimi opiniami na temat sklepu www.holender.vdn.pl (http://www.holender.vdn.pl/) ?????
Mam na oku rośliny i nie wiem w jakim są stanie czy są zdrowe i warte polecenia
proszę o jak najszybszą pomoc
ps przepraszam za wykorzystanie adresu sklepu =) nie wiem czy to dozwolone
Poz
Ania
Ten sklep prowadzi nasz kochany Robercik ;) naprawde godny polecenia ;) w 100% ;)
RobertElk
08-15-2007, 16:34
Witam.
A jakich opinii oczekujesz ??
Może lepiej spytać właściciela niż szukać po forach ?? :)
Choć swoją drogą sam jestem ciekaw opinii klientów, gdyż mogą być różne... Tak jak klienci ...
Pozdrawiam
Ania1506
08-15-2007, 16:45
Ok to sorki nie wiedziałam że to ty prowadzisz ten sklep =)
Jak tak to czy w grę wchodzi wysyłka roślinek ????
mieszkam w poznaniu i nie wiem czy to będzie problemem
poz
Ania
RobertElk
08-15-2007, 17:01
Witam.
Wysyłamy na całą Polskę ... i nie tylko ...
POzdrawiam
Ania1506
08-15-2007, 17:24
Jak duże są roslinki ?????
bo kupiłam kiedyś rosliny przez int i miały ok 3cm a podobno miały być duże i piękne od razu
poz
Ania
RobertElk
08-15-2007, 17:33
Witam.
Poszczególne gatunki są opisane dość szczegółowo w sklepie.
POzdrawiam
Hej no wkoncu znalazłem sprzedawce z mojego wojewodztwa akawarium 450 profilowane troche drogie ale jak chiałem zamowic akwarium takie samo z łodzi to smiech na sali ile oni chcieli a marza po 50 zł wiecej na kazdym produkcie niz na allegro choc szafke mieli bardzo ładna i tania
o to akwarium mi chodzi
http://www.holender.vdn.pl/index.php?d=produkt&id=32
zniose ta roznice ceny bo to inna firma i mam pytanie czy lepsza od firmy marka: Wromak
a tak ono wyglada
http://www.rybarium.pl/z/x/102766.jpg
Ile wynosi przesyłka takiego akwarium Miejscowosc Hajnówka koło Białowieży
przy okazji zamowiłbym roślinki pokrywe i podstawke moze jeszcze by sie cos znalazło
gg7804672
email piotrekr33@interia.pl
szkło jak szkło. standardowe. kupując baniak tego typu (standardowy) zawsze dostaniesz to samo. czyli grubość i gatunek szkła. różnica w cenie to po prostu inna wysokośćmarży. różnice mogą występować ewentualnie w kolorze silikonu do klejenia (czarny albo przezroczysty). większe znaczenie ma pokrywa. oni sprzedają pokrywy aquaela. nie wiem czy są lepsze od wromaka. może mają większe otwory ale i tak wszytko się sprowadza do standardowego oświetlenia które w takich pokrywach to zwykle około 0,3W/L czyli za mało jeśli chcesz się bawić w hodowlę wymagających gatunków roślin. wtedy takią pokrywę trzeba przerabiać by zamontować w niej dodatkowe rury. może więc warto od razu na początku samemu zrobić pokrywę a nie bawić się w przeróbki. jesli się na to zdecydujesz (pokrywa DYI) to lepiej kup szkło proste a nie profilowane. będzie łatwiej. druga sprawa to to że proste akwaria są moim zdaniem o wiele praktyczniejsze (czyszczenie szyb itd.i nie zniekształcają tak obrazu.
a co do kosztów przesyłki. zadzwoń do nich to się dowiesz za ile i czym ci to wyślą.
RobertElk
08-20-2007, 18:07
Witam.
Bajer przy akwariach polega na tym, że nikt nie chce tego wozić. Żaden spedytor nie podejmie mi sie tego, jeśli nie zabezpieczę akwarium drewnianą skrzynką. Wykonanie takiej skrzynki nie jest dla mnie opłacalne...
Co do ceny, możemy negocjować, nie ma problemu...
Akwaria Aquaela mają dobra opinię... Wszystko robione jest maszynowo. Nic ręcznie.
POzdrawiam
no musze spytac to juz drugi raz jak ktos mi pisze ze gorzej sie myje niby Dlaczego ?? Chiałbym wiedzieć z czystej ciekawości
a do Poznania przywozi klient akwaria bez żadnych zabezpieczeń az ze Słupska i jakoś sa całe- nic nie kombinuje- układa jedno na drugie albo wkłada mniejsze w większe- tylko sa owiniete tekturą w naroznikach i to wszystko- a zbiorniki maja po 500 litrów
RobertElk
08-20-2007, 20:55
Witam.
Ja nie mam umowy z gościem, tylko z siódemką i pocztą-polską.
Już uzgodniłem z Blue, że jak będzie chciał to mu dowiozę za cenę paliwa.
Drogo nie wyjdzie bo auto diesel a to tylko 140 km.
POzdrawiam
Tego ze slupska to znam sam od niego wzialem moje 375l on z tym jak z ziemniakami jezdzi :D
Maciej16P
08-24-2007, 15:28
no musze spytac to juz drugi raz jak ktos mi pisze ze gorzej sie myje niby Dlaczego ?? Chiałbym wiedzieć z czystej ciekawości moze nie gorzej czysci ale napewno jest lekkie znieksztalcenie obrazu w porownaniu z prostym gdyz woda zalamuje swiatlo a jeszcze ten profil jakby pogarsza gdyz swiatlo (obraz) zalamuje sie jeszcze o ten profil:/ jest jeszcze jakies 20% wieksza mozliwosc pekniecia bo profil jest wygiety na zewnetrzna strone akwa tak jak woda wypiera szklo "na zewnatrz" to jest osobista sprawa co do profilu wiec nie musi to kazdego dotyczyc:) dochodzi sprawa finansowa profil zawsze jest drozszy od porostego.:twisted:
Ania1506
08-26-2007, 19:59
Hej ja mam profil 140l i super się prezentuje ale czy mogę prosić o odpowiedzi na temat opinie o sklepie www. holender.vdn.pl =) tak tylko proszę =0
Dzięki
Ania
RobertElk
08-26-2007, 21:34
Witam.
140 litrów profil, to jakaś nowość... :) ale to tak na marginesie.
Bardzo proszę użytkowników forum o wypowiedzi na temat sklepu. Czy któryś z użytkowników był zawiedziony ?
POzdrawiam
Sklep fajny bo jest bardzo tanio i stosunkowo duży wybór. Poza tym same pozytywne komentarze na allegro.
IMO brakuje tylko zwartek:
Cryptocoryne wendetii "tropica" i "green"
Brakuje bo te są bardzo często wykorzystywane w akwariach Nature.
RobertElk
08-28-2007, 05:40
Witam.
Nie sposób mieć wszystko... Ogranicza nas na razie pojemność zbiorników w których trzymamy rośliny. Na dzień dzisiejszy jest to około 3500 litrów.
Pracujemy nad dołożeniem do tego kolejnego 1000, ale jest to dość kosztowne... Baniaki, stelaże, filtry, oświetlenie... Rośliny zawsze można zamówić poprzez e-mail, bądź telefonicznie. Wtedy wiemy co zamówić. Dzięki za sygnał... Postaram się o te cryptocoryny jeszcze w tym tygodniu.
Pozdrawiam
BartoszB.
08-28-2007, 08:16
Hej ja mam profil 140l i super się prezentuje ale czy mogę prosić o odpowiedzi na temat opinie o sklepie www. holender.vdn.pl =) tak tylko proszę =0
Dzięki
Ania
To może ja opowiem o moich wrażeniach (kupowałem tam roślinki zestaw dla początkującego ) paczka przyszła szybko, roślinek było dużo w nielicznym poodpadały niektóre listki, wyglądały na zdrowe miały soczyste kolory. Jednak większości nie miała korzeni i napewno były o wiele mniejsze niż te które mam na miejscu w sklepie, ale za to szybko i ładnie rosną i koszt wraz z przesyłka jest dużo mniejszy.
Jeżeli będę pomocny, to uważam że brakuje również takich roślin jak:
Bolbitis, anubias, riccia oraz microsoria różnej maści.
RobertElk
08-29-2007, 07:32
Witam.
Nowości pojawią się do piątku.... Dziś przychodzi spory transport roślin oraz jutro... Więc oferta będzie powiększana systematycznie... Niestety warunki lokalowe jak i finansowe nie pozwalają nam rozwijać się tak, jak byśmy chcieli.
POzdrawiam
Maciej16P
08-29-2007, 14:51
witam ja kupilem filtr i czyscik magnetyczny i wszystko przyszko bardzo szybko, tanio i w calosci:P teraz zamowilem roslinki i nie wiem czy uwierzycie ale u mnie w sklepie kazda roslinka jest po 8 zl!! wiec bardziej mi sie oplaca kupic z tego sklepu razem z przysylka niz z pobliskiego bez przesylki. bardzo polecam ten sklep jest naprawde super:)
Ania1506
09-20-2007, 17:04
no tak ale szczerze wychodzi przynajmniej w moim przypadku kupowanie przez int i w sklepach wychodzi na to samo bo ... kupuję w sklepie w king crossie w poznaniu i 6 łodyszek np kobomby ( ok 35 cm ) kosztuje 12 zł a a w sklepach int są one mniejsze i kosztują ok 1 zł lub więcej + wysyłka to jakby ktoś chciał mieć już spory gąszcz to około 6-10 sztuk to jest 6x 1 +8 wychodzi 14 a roślinki są mniejsze w sklepach int więc w moim przypadku:mrgreen::mrgreen: wychodzi na to samo
poz
Ania
sorki za jedyny dość zły komentarz ale szukałam opini o sklapach internetowych z akcesoriami do akwa i wychodzi na to samo a towaru nigdy nie zobaczysz jak kupujesz przez neta a w sklepie zawsze ( prawie zawsze ) :mrgreen::mrgreen:
Krzystek
09-20-2007, 18:53
Panie Robercie. Na podanej przez koleżankę stronce, pod tym linkiem
http://www.holender.vdn.pl/index.php?d=produkt&id=32
jest błąd. tam jest napisane 150*50*60, a obok ze to 350 litrów. Mi wychodzi 450, ale moze wymiar jest w najszerszym punkcie akwa i ja sie nie znam na matematyce.
Ja ostatnio kupowalem u Roberta i oczywiscie poczta zalala ale po 5 dniach rosliny jak wyciagniete z wode forma super w zyciu u mnie takich roslin w takiej kondycji chyba nie mialem i do tego mnóstwo gratisow
a co dos przetu kupowanego w internecie to wile razy przesyka jest gratis i do tego jeszcze taniej niz w normalnych sklepach
RobertElk
09-21-2007, 05:47
no tak ale szczerze wychodzi przynajmniej w moim przypadku kupowanie przez int i w sklepach wychodzi na to samo bo ... kupuję w sklepie w king crossie w poznaniu i 6 łodyszek np kobomby ( ok 35 cm ) kosztuje 12 zł a a w sklepach int są one mniejsze i kosztują ok 1 zł lub więcej + wysyłka to jakby ktoś chciał mieć już spory gąszcz to około 6-10 sztuk to jest 6x 1 +8 wychodzi 14 a roślinki są mniejsze w sklepach int więc w moim przypadku:mrgreen::mrgreen: wychodzi na to samo
poz
Ania
sorki za jedyny dość zły komentarz ale szukałam opini o sklapach internetowych z akcesoriami do akwa i wychodzi na to samo a towaru nigdy nie zobaczysz jak kupujesz przez neta a w sklepie zawsze ( prawie zawsze ) :mrgreen::mrgreen:
Witam.
Tak, masz rację... Tylko że rosliny sprzedawane w koszykach, to najczęściej formy emersyjne, czyli po prostu hodowane w szklarniach. Nasz sklep sprzedaje rośliny z uprawy podwodnej. Więcej... wielu gatunków roślin po prostu nie kupisz a zwykłym sklepie akwarystycznym... W naszym sklepie akcesoria to tylko dodatek, choć swoją drogą ceny mamy i tak dużo niższe niż w sklepie stacjonarnym.
Opinia Twoja nie jest zła. Ja w niej niczego złego nie widzę. Swoją drogą 6 łodyżek x 1,25 zł. To troszkę mniej niż 12 zł, a wymiary roślin mamy celowo zaniżone... :) Akurat cabomba sprzedawana przez nasz sklap ma około 50 cm :)
Krzystek - masz rację. Z czystej matematyki wychodzi że akwarium ma 450 litrów, jednak jest to akwarium profilowane. Jego wymiary są mierzone w najszerszych miejscach. Rzeczywista pojemność jest taka jak podana w sklepie.
Listek - przy takiej zawałce poczty trzeba nas informować... My to sobie notujemy i przy okazji następnych zakupów nie pozostawiamy tak sobie ... :)
POzdrawiam
Krzystek
09-21-2007, 09:23
No właśnie przyszło mi to do głowy. Chociaż nie wygląda na to (wizualnie) że z powodu tego niewielkiego łuku zanika prawie sto litrów. Gdyby nie to, że w sklepie z pewnością to zmierzyliście, nie uwierzyłbym.
Mógłbym to policzyć, ale musiałbym znać długość bocznej ściany i promień okręgu po jakim idzie profil.
Pozdrawiam
RobertElk
09-21-2007, 09:26
Witam.
Nie mierzyłem ilości faktycznej jaka wchodzi do akwarium. Informacje takie uzyskałem od producenta.
Pozdrawiam