PDA

Zobacz pełną wersję : Targi, giełdy tego tupu imprezki szukam w śląskim ??

Dzidzia
03-24-2004, 11:07
Targi, giełdy tego tupu imprezki szukam w śląskim województwie ma ktoś namiary na coś takiego no i kiedy są no to dzieka za informacje :-) :D

corydoras
03-24-2004, 13:54
gielda
katowice ul gliwicka(w baraku) poniedzialki od ok 15 do 18

kasiek
03-24-2004, 14:12
W którym miejscu jest ten barak? :)
Bliżej placu Wolności, w okolicach Imaxa czy może jeszcze dalej w stronę Chorzowa?

Dzidzia
03-24-2004, 15:52
gielda
katowice ul gliwicka(w baraku) poniedzialki od ok 15 do 18

wrarzenia ? warto sie tam napiąć czy też nie bałdzo ??

corydoras
03-26-2004, 10:58
oczywiscie ze warto ja np kupilem kiedys kiryski w cenia 1,5 za sztuke albo mniej niepamietam juz
ale trzeba brac od 10 do 20 rybek bo tak sa pakowane
to jest tak gdzies z 10 minut na piechote od ronda jak sie idzie od centrum to juz jest za tym nowym kinem (imax?) czyli idac od ronda zblizamy sie w kierunku chorzowa i po prawej jest taki barak

robkan77
03-26-2004, 11:53
CZEŚĆ - WIDZĘ, ŻE JESTEŚ ZE ŚLĄSKA - SZUKAM LUDZI KTÓRZY CHCIELIBY SIĘ SPOTKAĆ I POGADAĆ O AKWARYSTYCE - CO TY NA TO??http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?p=9616#9616

Ted
03-29-2004, 08:58
Witam
Ja w sprawie giełdy w Katowicach na ul.Gliwickiej bo kilka osób mi mówiło że tam normalnie nie idzie wejść jeżeli się nie prowadzi sklepu więc proszę osoby które tam były,a nie prowadzą żadnego sklepu akwarystycznego ile w tym jest prawdy.
pozdrawiam Ted

corydoras
03-29-2004, 16:20
to nieprawda :?
ja tam bylem i kupowalem i kazdy moze tam wejsc :!:
sa ponoc akcje z wpuszczaniem ale na gieldzie dla hurtownikow w lodzi
w katowicach mozna bezproblemowo wejsc, tylko trzeba kupowac rybki "hurtowo" bo sa pakowane w woreczki po 10-20 sztuk
oczywiscie niech nikt nie mysli ze jest ta jakas extra wystawa akwa, wyglada raczej tak sobie, ale ryby, rosliny i troche sprzetu mozna taniej kupic :wink:

Ted
03-30-2004, 05:52
Witam
Dzięki za informacje w takim razie za tydzień lub dwa się tam wybiorę bo mam do zarybienia akwa 170l obecnie dojrzewa z starterami (gupiki) i jest im tam całkiem dobrze.
Pozdrawiam Ted

kasiek
03-30-2004, 07:13
ja tam bylem i kupowalem i kazdy moze tam wejsc :!:
sa ponoc akcje z wpuszczaniem ale na gieldzie dla hurtownikow w lodzi
w katowicach mozna bezproblemowo wejsc, :wink:

Hm, ciekawe. Ja tam poszłam wczoraj po pracy i niestety nie wpuścili mnie :(. W drzwiach baraku stało 2 ochroniarzy, kobita i facet i poinformowali mnie że giełda jest wyłącznie dla właścicieli sklepów akwa ! Żeby wejśc trzeba okazać odpowiedni dokument. Obok baraku jest taki ogrodzony placyk i sprzedają tam różne akcesoria ale tam też stał ochroniarz i nie wpuszczał "zwykłych" ludzi. :evil:
Corydoras mógłbys napisać jakim cudem tam wszedłeś ? Nikt nie pilnował? A może znasz jakeiś tajniackie wejście, co? :wink:

mapan
03-30-2004, 07:21
cześć Robkan,
szukasz kontaktu z akwarystami na śląsku więc zajrzyj do gliwickiej palmiarni w pierwszą niedzielę miesiąca o godz. 11.00 w sali konferencyjnej na I piętrze (nie wiem czy będzie teraz bo to niedziela palmowa)
pzdr
mapan

dziadekk
03-30-2004, 16:16
ja tam bylem i kupowalem i kazdy moze tam wejsc
Ja też niestety odszedłem z kwitkiem. :(
A swoją drogą, ciekaw jestem czy może ktoś z tej hurtowni bywa na naszym forum? :wink:
Może by wpadł na pomysł aby zmienić te nieżyciowe zasady wstępu, bo szczerze powiedziawszy ze świecą można by dzisiaj szukać hurtowni do której nie mógłby wejść i czegoś kupić detalista. :?

Ted
03-31-2004, 06:48
Witam,no to fajnie że wyjaśniło się w sprawie giełdy bo moi znajomi też byli i odeszli z kwitkiem,co wydawało mi się nierealne,ale teraz to jestem już przekonany na 100% że kitu mi nie wciskali,choć przyznam żeby było inaczej podobno jest jeszcze jedna hurtownia na ul.Gliwickiej za kościołem zielonoświątkowym to jak się jedzie z Katowic do Chorzowa Batorego ale tam podobno dytalistów też nie obsługują,widocznie mają takie obroty że im nie warto się paprać detalistą a szkoda.
Pozdrawiam Ted

nemo1
02-21-2005, 18:30
ja jestem chetny do zorganizowania takiego zlotu ! a co do giełdy na gliwickiej, to pytałem sie baby z zologicznego czy wpuszczają tam cywilów i powiedziała że tak! :twisted:

shooter
02-21-2005, 19:16
Jak ktos twierdzi ze wpuszczaja wszystkich to niech przyjedzie i sprobuje wejsc - sam chcialem wejsc - walilem scieme 15 minut i stwierdzili ze nie wpuszcza - nawet w lape nie chcieli. Kobieta przy wejsciu to szefowa - trzeba jej okazac dokumenty z dzilalalnosci i pieczatke. Wejscie jednorazowe kosztuje 8zl, karnet na caly miesiac 18zeta - przy kazdorazowym wejsciu trzeba okaza wejsciowke (przepustke)

Kumpel wszedl bez dzialalnosci ale jest policjantem - pewnie pokazal "blache" i go wpuscili - moze rybka popelnila przestepstwo :)

Gielda jest w baraku na przeciw parkingu z imaxa - dokladnie to koniec parkingu obok swiatel

Ceny faktycznie bajka - tylko po co mi 10 kakadu (po 2 zeta)
Wszystkie rybcie w workach pakowane po XX sztuk
ceny np. Otoski 2,5 , skalary 1zl, neonki 1 -1,5zl, kakadu 2zl, ramirezki 2,5zl-3zl; kiryski od 0,80zl

roslinki tez bajka - tylko po co tyle ziela - ludwigia ovalis - 30szt za 8zl,
ratola walichi 30szt za 12zl, e.blacheri 15szt za 8zl, ratola marcranda 25szt za 12zl, hygrafilie 20 szt za 10 zeta, cryptocoryny 20szt za 10zl

no i to tak w skrocie - warto znalezc znajomego co ma firme..........

SHOOTER

marco
02-21-2005, 20:26
co do hurtowni to jest fajny sklep/hurtownia w Zabrzu. Chyba niedawno facet to prowadzi ale ceny ma spoko ( nie wszystkie ale większość napewno roślinki). Miły gość doradzić tez umie. Troszke tam kupiłem. Niewien jaka to dokładnie ulica ale jest tablica kierunkowa na Wolności w okolicach salonu Seata no może troszke wcześniej jadąc od centrum.