Zobacz pełną wersję : Jak wygląda sytuacja ze sklepami w Poznaniu???
Jestem ciekaw jak wyglada sytuacja ze sklepami w Poznaniu, bo po kilku się przeszedłem i z ich jakością towaru jest różnie. Najgorzej chyba jest z tymi wielkimi w centrach handlowych, bo to tylko przerzutownie ryb i chorób, gdzie tylko sie liczy sprzedany towar. A zaopatrzenie sklepów tez jest rózne. Te mniejsze to opierają się na najtańszych firmach na rynku- czyli np. Tropicalu, Aqua-szucie, Aqua-elu ale nie kazdemu to starcza. Znowu te wielgasne mają dostęp do droższych firm np. Sery, Tetry ale ryby tam najczęsciej nie mają zdrowych i ładnych. CO WY NA TO ? JAK WYGLĄDA SPRAWA W POZNANIU????????
Ja zaopatruję sie tylko w jednym sklepie zoo-ologicznym na łokietka w blokach!!Rybki rozmaite!!jest w czym wybierać i cenowo tanio!! Nigdy nie miałem problemu z jakimiś tam chorobami!! A i mają tam karmę wysoko proteinowa... rarytas!! Rybki szybko rosną!!Na prawdę POLECAM!!!
nie wiem czy myślę o tym samym sklepie- chyba zwie się Trofeus i ma dużo pyszczaków? Porządek to ma w akwariach ale ryb to jak wszyscy mi się zdaję- chyba, że o innym myślisz to napisz. Pozdro
Tak!! To ten sklep!! Mają tam tanie ale dobre akcesoria i karme dla ryb!!
mariuszp
08-18-2007, 21:39
O jakiś dokładniejszy namiar można prosić ??
jadąc naramowicką od lechickiej w kierunku za miasto skręcasz zaraz za tesco w lewo (nie pamietam nazwy ulicy - łżyckachybaale nie jestem pewien) i po skręcie pierwszy zjazd w prawo w osiedle (jakieś 300 m - na skręcie jest apteka po prawej) jedziesz uliczką osiedlową aż po lewej trafisz na przychodnię zdrowia, a zaraz po prawej mały sklepik w przy ziemiu po prawej - niebieski banner nad drzwiami.
swego czasu tam często bywałem gdy mieszkałem w sąsiedztwie. głównie nastawieni są na pielegnice afrykańskie i tu ich wiedza jest ogromna. ryby z innych kontynentów taż ale niejako dodatkowo. o dobrych roślinach zapomnij. czasami zdarza im się sprowadzić rarytasy ale też czasami nic o nich nie wiedzą. (kupiłem tam kiedyś parkę buszowca ansorga). o baniaki dbają, nawet jak coś im zdechnieto długo nie leży no chyba żespecjalniena karmę dla ampularii itd.
jakszkasz dużego wybotu ryb to się przejedź do przeźmierowa do bajcika. dostaniesz oczopląsów i ceny przystępne.
jest też niezły sklep na obornickiej na wylocie tyż przed mostem po lewej choćostatnio podpadł boim sprzedawca profesjonalista odszedłchyba (nie widje go już) i zostały młode laski które robia comogą ale wiedzy im brakuje. ale czasami można tam trafić ciekawe gatunki.
jadąc naramowicką od lechickiej w kierunku za miasto skręcasz zaraz za tesco w lewo (nie pamietam nazwy ulicy - łżyckachybaale nie jestem pewien) i po skręcie pierwszy zjazd w prawo w osiedle (jakieś 300 m - na skręcie jest apteka po prawej) jedziesz uliczką osiedlową aż po lewej trafisz na przychodnię zdrowia, a zaraz po prawej mały sklepik w przy ziemiu po prawej - niebieski banner nad drzwiami.
swego czasu tam często bywałem gdy mieszkałem w sąsiedztwie. głównie nastawieni są na pielegnice afrykańskie i tu ich wiedza jest ogromna. ryby z innych kontynentów taż ale niejako dodatkowo. o dobrych roślinach zapomnij. czasami zdarza im się sprowadzić rarytasy ale też czasami nic o nich nie wiedzą. (kupiłem tam kiedyś parkę buszowca ansorga). o baniaki dbają, nawet jak coś im zdechnieto długo nie leży no chyba żespecjalniena karmę dla ampularii itd.
jakszkasz dużego wybotu ryb to się przejedź do przeźmierowa do bajcika. dostaniesz oczopląsów i ceny przystępne.
jest też niezły sklep na obornickiej na wylocie tyż przed mostem po lewej choćostatnio podpadł boim sprzedawca profesjonalista odszedłchyba (nie widje go już) i zostały młode laski które robia comogą ale wiedzy im brakuje. ale czasami można tam trafić ciekawe gatunki.
z tego co wiem do Bajcik ma stronę w internecie ale mnie trochę ceny zrażają, bo się przyzwyczaiłem do cen hurtowych, które niekiedy sa 3 razy niższe od sklepowych. A w innch cęściach miasta nie ma dobrych sklepów? Ja zachodziłem na Os. Jagiellońskim choć właściciel zawsze próbuje pokazać, że wie więcej od kupującego i twardo mi wmawiał mój błąd w utrzymywaniu ryb- a ja mam ryby 25 lat.
a na Mansfelda- na Jeżycach też jest spory sklep- był tam ktoś? Przy siedzibie Policji w Poznaniu
a Zooland na Dąbrowskiego? duży sklep i spory wybór - gorzej z obsługą
Ziomek100
08-23-2007, 08:06
Ja polecam sklep w nowym Piotrze I PAwle na rogu tatrzanskiej i dabrowskiego.
Duzo zeczy najwiecej chyba preparatow mimo ze maly sklep maja sere itd. Ryby w troche malych zbiornikach (bo sklep maly) ale woda czysta, zero glonow. Ceny tez dobre :D
Ja polecam sklep w nowym Piotrze I PAwle na rogu tatrzanskiej i dabrowskiego.
Duzo zeczy najwiecej chyba preparatow mimo ze maly sklep maja sere itd. Ryby w troche malych zbiornikach (bo sklep maly) ale woda czysta, zero glonow. Ceny tez dobre :D
znam osobiscie właściciela- to kretacz- stale wisiał mojej hurtonii kasę a sam kiedys okradał sklep zoologiczny w M1- bo był jego kierownikiem
Ania1506
08-27-2007, 18:07
Ja osobiście polecam sklep w king crossie na marcelinie ...
choć jest drogo to rośliny w dużych pęczkach, rybki zadbane kolorowe
poz
Ania
-_________________________
sprzedam kakadu ( parkę ) POZNAŃ kontakt na pw
POLECAM :-D:-D
Ziomek100
08-27-2007, 19:59
znam osobiscie właściciela- to kretacz- stale wisiał mojej hurtonii kasę a sam kiedys okradał sklep zoologiczny w M1- bo był jego kierownikiem
Pracuje tam jeszcze taka dziewczyna. Co mnie bardzo zdziwilo wie nawet duzo o rybach. CO do wlasciciela to mialem 1 raz z do czynienia. Wrazenia nie zrobil:D.
heniooweb
09-06-2007, 21:24
a na Mansfelda- na Jeżycach też jest spory sklep- był tam ktoś? Przy siedzibie Policji w Poznaniu
Ja tam chodze i sie uwolnic nie moge polecam ten sklep pozatym idzcie tam sami zobaczycie. Rybki zdrowe tanio przedewszystkim ma mozliwosc placenia karta zamawiac mozna doslownie wszystko troche sie czeka ale ma sie to co sie chialo. Sprzedawca doradzi we wszystkim naprawde obeznany :D Głownie jak ktos sie zajmuje malawi albo tanga to ma tam tego pelno :D. Ostatnio nawet mozna isc swojego pieska tam zaniesc na strzyzenie heheh
Ja osobiście polecam sklep w king crossie na marcelinie ...
choć jest drogo to rośliny w dużych pęczkach, rybki zadbane kolorowe
poz
Ania
-_________________________
sprzedam kakadu ( parkę ) POZNAŃ kontakt na pw
POLECAM :-D:-D
byłem tam 3 mies. temu w sprawie pracy ale jakoś nie zachwyciła mnie obsługa i ryby w akwariach
Ja tam chodze i sie uwolnic nie moge polecam ten sklep pozatym idzcie tam sami zobaczycie. Rybki zdrowe tanio przedewszystkim ma mozliwosc placenia karta zamawiac mozna doslownie wszystko troche sie czeka ale ma sie to co sie chialo. Sprzedawca doradzi we wszystkim naprawde obeznany :D Głownie jak ktos sie zajmuje malawi albo tanga to ma tam tego pelno :D. Ostatnio nawet mozna isc swojego pieska tam zaniesc na strzyzenie heheh
Faktycznie- Wojtek ma tam trochę ryb- o dziwo nie zauważyłem wtedy nic podpadającego jak to bywa u innych (np. chore ryby w sprzedaży)no i tez trochę wynalazków- jak Xenotoka czy Żyrardynka- tylko nie chciało mi się pytac czy są jako ozdoba, czy na sprzedaż
andrzejp
09-21-2007, 14:42
Taaaa.... He He He tu masz rację. Jak pracowałem w Tesco na Piątkowie (fili sklepu m1) też jakoś ginęła nam premia od utargów.... ale to dawne czasy......................... Zresztą nie bez powodów go prezes wywalił. pozdrawiam
Ania1506
04-05-2008, 18:29
Hej wszystkim :D
sorry, ze odkopuje temacik, ale mam wątpliwości....
dokładnie chodzi o sklep zoo w King C . Marcelin i Bajcik w Przeźmierowie
w K.c ( Marcelin ) kupiłam jakiś miesiąc temu 2 niebieskie pyszczaki niby samce i 5 żółtych niby samic z gatunku Maylandia Estery , rybki wyrosły i niestety z 7 rybek okazało sie , ze mam 6 samców !! I teraz chodzi o to aby całkowicie oddac je wszystkie do K.C ( i dostać za nie pieniądze ) i zakupić inny gatunek ( ze znaną płcią ) w Bajciku, mieszkam dość daleko od K.C ,a nie mam całkowitej pewności, że otrzymam za nie pieniądze, nie mam zamiaru wiesc ryb w woreczku tylko po to, aby w sklepie otrzymać info , ,, nie możemy przyjąć tych ryb " ktoś miał taką sytuacje ? rybki rosną ,a że 6/7 to samce to chyba wiecie co sie dzieje ;/ ;(
proszę o pomoc
czy ktoś miał taką sytuacje ? chodzi szczególnie o to pieniądze dałam za ryby 80 zł szkoda byłoby je zmarnować ...
andrzejp
04-05-2008, 19:57
Jedyne co możesz usłyszeć w sklepie to standartowa odpowiedź sprzedawcy: Żywy Towar Nie Podlega Wymianie Ani Reklamacji. Ale zawsze możesz próbować. Powodzenia.