PDA

Zobacz pełną wersję : Hodowla ryb i roślin akwariowych NIMFA - mierzyn.

fopik
07-29-2007, 14:24
Tak jak w temacie. Był tam ktoś? Jakie opinie? Plusy? Minusy?

Kret89
07-29-2007, 14:43
Ja byłem kilka razy. Hmmmmm co mogę powiedzieć. Na pewno mają tam bardzo duży wybór ryb po dość niskich cenach (do ceny musisz dodać +50% jeśli nie kupujesz do sklepu) ale i tak wyjdziesz na plus niż kupując w sklepie. Osobiście kupiłem tam zbrojniki, i kiryski pandy, mój ojciec kupił skalary i gupiki. Żadna z ryb nie padła. Sprzedają rybki zdrowe, w dobrej formie. O sprzedawcach nie mogę nic powiedzieć bo się ich nie radziłem. W hurtowni panuje dość mroczny klimat;). Nie widziałem tam też roślin (tylko jedno akwa z roślinami na sprzedaż), ale nie obszedłem całej, bo jest jeszcze podajże jedno pomieszczenie lecz nie wiem czy to część sklepu czy może tylko dla personelu.

P.S. Kilka razy będziesz musiał tam się przejść bo sklepy szybko wykupują towar. Lecz hurtownia szybko sie zaopatrza.

fopik
07-29-2007, 16:50
Ja byłem kilka razy. Hmmmmm co mogę powiedzieć. Na pewno mają tam bardzo duży wybór ryb po dość niskich cenach (do ceny musisz dodać +50% jeśli nie kupujesz do sklepu) ale i tak wyjdziesz na plus niż kupując w sklepie. Osobiście kupiłem tam zbrojniki, i kiryski pandy, mój ojciec kupił skalary i gupiki. Żadna z ryb nie padła. Sprzedają rybki zdrowe, w dobrej formie. O sprzedawcach nie mogę nic powiedzieć bo się ich nie radziłem. W hurtowni panuje dość mroczny klimat;). Nie widziałem tam też roślin (tylko jedno akwa z roślinami na sprzedaż), ale nie obszedłem całej, bo jest jeszcze podajże jedno pomieszczenie lecz nie wiem czy to część sklepu czy może tylko dla personelu.

P.S. Kilka razy będziesz musiał tam się przejść bo sklepy szybko wykupują towar. Lecz hurtownia szybko sie zaopatrza.

Mają tam paletki?

Kret89
07-29-2007, 20:35
Niestety nie zwróciłem uwagi.

fopik
07-29-2007, 21:19
Niestety nie zwróciłem uwagi.

A było tam jeszcze coś wartego uwagi?

Kret89
07-30-2007, 15:12
Hmmm to zależy kto czego szuka i co kto lubi. Na pewno jest więcej gatunków niż w przeciętnym zoologicznym dlatego warto tam jechać. Jeżeli czegoś aktualnie nie ma to pytaj. Pewnie będzie za kilka dni;).

Polecam Ci tam pojechać. Szukasz czegoś konkretnego??

fopik
07-30-2007, 18:11
Hmmm to zależy kto czego szuka i co kto lubi. Na pewno jest więcej gatunków niż w przeciętnym zoologicznym dlatego warto tam jechać. Jeżeli czegoś aktualnie nie ma to pytaj. Pewnie będzie za kilka dni;).

Polecam Ci tam pojechać. Szukasz czegoś konkretnego??

Zajmuję się głównie paletkami i skalarami. A byłbym zapomniał mają krewetki? Znasz dokładny adres hurtowni?

Kret89
07-30-2007, 18:51
Kurcze nie wiem czy mają krewetki ale sam potrzebuje i będę się musiał wybrać. Skalary mają i to dość duży wybór.
Welecka 15. To jest główna ulica. Jak jedziesz od castoramy to po prawej stronie będzie duża brama na podwórko, (po lewej stronie na górze jest tabliczka) wejdziesz na to podwórko i kawałek dalej masz po lewej stronie taką małą brzybudówkę, to jest wejście do hurtowni.
- godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 9-15
sobota: 12-18
- czwartek12-20

fopik
07-30-2007, 19:40
Kurcze nie wiem czy mają krewetki ale sam potrzebuje i będę się musiał wybrać. Skalary mają i to dość duży wybór.
Welecka 15. To jest główna ulica. Jak jedziesz od castoramy to po prawej stronie będzie duża brama na podwórko, (po lewej stronie na górze jest tabliczka) wejdziesz na to podwórko i kawałek dalej masz po lewej stronie taką małą brzybudówkę, to jest wejście do hurtowni.
- godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 9-15
sobota: 12-18
- czwartek12-20
To jest w Szczecinie czy Mierzynie?

Kret89
07-30-2007, 21:03
W mierzynie, za Szczecinem zaraz. Za castoramą na ku słońcu

fopik
07-30-2007, 22:11
Duża jest ta hurtownia?

Kret89
07-31-2007, 07:46
no mała nie jest. Myślę że ze 100 akwariów mają

Prezes_2009
09-01-2007, 18:30
Dzisiaj pierwszy raz byłem w tej hurtowni po ryby, i musze przyznać, że wybór mają bardzo duży, w każdym akwarium jest najwięcej po 2-3 gatunki ryb, co najważniejsze, które mogą przebywać razem. Kupiłem tam 2 ramirezy i 10 Bystrzyk pięknopłetwych chciałem jeszcze 20 neonów czerwonych, ale były już zamówione. W akwariach nie ma podłoży ani żadnych ozdób, widać, że woda jest w miarę czysta, jedynie w niektórych akwariach jest trochę zanieczyszczeń na dnie, ale nie widziałem żadnych zdechłych ryb.Są 2 zbiorniki z roślinami, ale nie ma za dużego wyboru a rośliny są w średnim stanie. Obsługa jest dobra, widać, że znają się na rzeczy trochę pogadałem sobie z chyba ;p właścicielem i wypytał mnie o moje akwarium, jaka obsada itp. i doradził ile mogę mieć ryb, chociaż miałem to już ustalone:) Ceny tak jak napisał Kret89 są wiele niższe niż w sklepach, np. bystrzyk kosztował mnie 1,25zł+60gr(50%)=1,8 dla porównania w galaxy widziałem po ok. 5,5.
To tyle:)
Pozdrawam