PDA

Zobacz pełną wersję : Zielona Góra - rybki

pietruszka
07-23-2007, 09:14
Cześć, poszukuję sklepów (może jest jakaś giełda akw.) z rybkami i roślinkami w Zielonej Górze, chodzi mi o jakieś tanie bo po przeprowadzce z Krakowa gdzie za neonka płaciłem 1zł do Zielonki gdzie widziałem je po 5 mało z krzesła nie spadłem. Dzięki z góry za pomoc.

MAFLO
07-23-2007, 17:18
Oj giełdy u nas nie ma ... jak powiedział jeden z właścicieli sklepu - to dla nich byłaby zabójcza konkurencja, więc nie ma chętnych do jej organizacji.

Co do sklepów, kiedyś był taki wątek w którym opisałem większość sklepów w mieście (gdzieś uciekł...).

Mogę z czystym sumieniem polecić Tobie Faunostyl
http://www.faunostyl.pl/kontakt/index.html

Niestety tanio tam nie jest. Ale raczej na chore rybki nie trafisz i sprzedający coś zawsze poradzą. To chyba jedyny sklep w mieście, gdzie mają większość preparatów akwarystycznych.

Możesz zajrzeć do sklepu koło kina Nysa - schodkami w dół... chociaż tutaj ekspozycja jest raczej stała.

Generalnie tanio to u nas nie jest. Sprzęt taniej poza pewnymi wyjątkami kupisz na Allegro (np. filtry kubełkowe są wyjątkowo drogie w sklepach). Co do rybek - uważnie obejrzyj sobie jak się zachowują przed zakupem - bywa czasem różnie (np. widziałem ospę w jednym z nie wymienionych tutaj sklepów).

Zenon Zawodowiec
07-23-2007, 18:57
Sklep na ptasiej również polecam, a co do cen to w Nowej Soli jest o połowę taniej przynajmniej jeśli chodzi o neonki, a i wybór większy raczej.

pietruszka
07-24-2007, 14:28
Dzięki w faunostylu kupiłem akwarium ostatnio 112l z szafeczką i kupę osprzętu. Obsługa super ale ceny spore, a do tego raczej niechętni do większych upustów. Ale polecam tam roślinki - chyba najładniejsze w Zielonej - dziś nakupowałem za 50 zł :) I ładne afrykańskie korzenie. Polecam.

MAFLO
07-24-2007, 17:42
Rosliny sprzedaje MIRKOCIS na Allegro - z Zielonej Góry....

MAFLO
09-04-2007, 20:17
Update :

Jak ktoś jeszcze nie był, to powinien zajść do sklepu Wodny Świat na Sikorskiego. Sklep zostałotwarty 1.09 po totalnym remoncie. Nowy aranż i profesjonalne podejście do sprzedaży. Nie ma mieszania gatunków rybek w akwariach. Każdy gatunek ma swoje miejsce. Widać dbałość właścicieli o akwaria i o rybki. Jedyny sklep z akwarystyką morską w Zielonej Górze. Porady są profesjonalne -słyszałem jakie są udzielane rady początkującym...

bumbum
09-11-2007, 21:16
szukam kosiarek a bywam czesto w zielonej.Czy ktoś z was widział te rybki? koło nysy i na chopina nie mają.

Sikora6
12-20-2007, 16:57
Wodny Świat super!! zapytałem ostatnio o jakis mały dyfuzor co2,kostke lipową
czy cos innego do rozpylenia co2 w 25l a żeby nie zajmowało pół akwa sprzedawca popatrzył się na mnie jakoś dziwnie jakbym po czesku z nim rozmawiał kompletnie nie wiedzial o czym mówie. jeżeli to jest profesjonalizm- super