Zobacz pełną wersję : Chojnice - nie polecam
Astronotus ocellatus
07-19-2007, 21:34
Sklepy zoologiczne w Chojnicach:
- Otwarte do 17.00 - o 16.30 nie ma już w nich nikogo, oprócz zwierzaków.
- Ryby - kupiłem parę 25-o cm. pielęgnic pawiookich....dostałem kwit, ponieważ zaznaczyłem, że odbiorę ryby po 5 dniach. Kiedy przyjechałem okazało się, że samica Astronotus ocellatus "wyskoczyła" z akwarium. Przez rok czasu, zanim kupiłem, nie wyskoczyła...podejrzewam sprzedanie samicy komuś za "złotówkę drożej".
- Wiedza sprzedawców - "Zamówię Panu w hurtowni pawiooką, będzie tak samo duża jak ta wczesniej!";
- Ja: ".wielkość nie zmieni płci, dymofrizm u Astronotus ocellatus to fikcja";
- Pani sprzedawczyni - "Ja Panu załatwię........"
- Ja (("aż się boję")).
Po pochwaleniu się, że jestem ichtiologiem z wykształcenia, nie zmieniło to pewności Pani co do wiedzy o tych stworzenicach.
To mój pierwszy post w tym forum:> Szkoda, że taki, ale sytuacja miała miejsce we Wtorek. Mam nadzieję, że nie zostanę banitą.
krysti27
07-20-2007, 05:53
A o którym sklepie mówisz?
Ja znam w Chojnicach 3, na Młodzieżowej, Dworcowej i jeszcze w takiej bocznej ulicy od rynku- wszystkie są tej samej właścicielki. Byłam tam ostatnio i mają średnie ceny -piszę o tym na Dworcowej bo on ma największy wybór- i różnorodność zwierząt. Mi tanta pani dość odpowiada, zna się trochę na zwierzakach i mi przynajmniej nie wciskała żadnego kitu.
michalak.k
07-20-2007, 10:31
A ktoś może wie, co jest w sklepie na ul. W. Rogali w Chojnicach? - zoologiczny "Rokus". Nazwa wskazuje na coś z psami i do psów, a ja szukam sprzętu akwarystycznego, rybek i roślin. Dzięki za odpowiedzi.
Astronotus ocellatus
07-20-2007, 21:32
Mówię o sklepie na ul. Młodzieżowej. (jeśli chodzi o incydent z rybami).
O zamykaniu sklepu 15-30 minut przed zamknięciem, określonym na drzwiach. (sklep na ul. Dworcowej).
Na podstawie tego co widziałem w sklepie na Młodzieżowej sądzę, że jest on likwidowany.
michalak.k:
Po dobry sprzęt akwarystyczny radzę skierować się na allegro lub pojechać do Gdańska (centra handlowe: Madison, Manhattan.)
O sklepie "Rokus" nic mi nie wiadomo.
krysti27
07-21-2007, 07:36
Też słyszałam, że jest coś na Rogali ale nie znam na tyle Chojnic by znaleźć gdzie on jest. Fakt, na Młodzieżowej jest dziwna obsługa i jak sie o coś pyta, to zwykle pada odpowiedź że czegoś nie ma albo właśnie sie skończyło. Ja nie spotkałam się z tym, żeby ten na Dworcowej szybciej zamykano, parę razy wchodziłam o 16.50 i jeszcze mogłam coś kupić...
Z tego co wiem, to raczej ten na Młodzieżowej nie będzie likwidowany,po prostu szefowa najwięcej towaru bierze do siebie czyli na Dworcową, a tamte 2 dostają to, co zostanie:)
Astronotus ocellatus
07-26-2007, 22:53
W tym momencie bez sensu jest prowadzenie 3 marnych sklepów, zamiast jednego dobrego:>
To juz zresztą nie mój interes:>>>
nie wiem na jakiej ulicy w Chojnicach był sklep ale jej właściciel do dziś wisi mojej byłej szefowej 2000 i nie poczuwa się do spłaty więc tez pewnie i inym nie chce płacic to długo nie pociągnie
krysti27
07-26-2009, 07:15
Na dzien dziejszy w Chojnicach jest 5 zoologicznych:
-3 tego samego wlasciela, na ul. Dworcowej, Mlodziezowej i Cechowej. Najwiekszy wybor jest na Dworcowej, kupujac tutaj ryby masz 50% szans ze przezyja, kupujac rosliny musisz je :reanimowac: bo tam po prostu wegetuja, listki poskrecane, blade itp.
-1 w Tesco. Wybór średni, czasem mozna cos sprowadzic na zamowienie, ale obsługa kiepsko zna se na towarze ktorym handluje, wszystkie rosliny sa zaglonione i marne a ryby----> porażka, żadnej jeszcze nie udalo mi sie utrzymac przy zyciu, maja czasem takie choroby o ktorych sie ksiazkom nie snilo... Dlatego tam ryb nie kupujemy...
-1 na Rogali. Teraz wlascicielka przeniosla sie na ul. Gdanska. Szefowa i sprzedawczyni jest mila, dopoki nie macie powodu do sporu, np. Ty kupujesz cos co jest aktualnie w sklepie, placisz to mzoesz sobie z nia pogadac. Ale jak zamowisz cos co ma ci dopiero sprowadzic, to bierze pieniadze, towar ma przywiezc w ciagu 3 dni- tak sie umawiacie, a pozniej przez kilkanascie tygodni zwodzi, klamie, ze akurat nie mogla echac, ze jej sie nie chcialo, ze jej sie nie oplacalo. Nie dotrzymuje umow, opzniej nie odbiera telefnow, ciezko jest sie z nia dogadac i w koncu klientwi puszczaja nerwy robi awanture to z łaski po kilku dniach dostanie moze towar... Najmniej profesjonalna obsluga...