PDA

Zobacz pełną wersję : Rozmnażanie Anubiasa

ZdeF
03-23-2004, 15:36
Jestem na forum nowy i chcialbym wiedziec jak spowodować aby tego większego anubiasa <nie nana> spowodować aby zaczal odrastać na boki? Prosze o pomoc :D

Maran
03-23-2004, 16:07
Za jakis czas sam zacznie puszczac na boki. A jaki jestes taki niecierpliwy to musisz odcias kawalek klacza od tylu i posadzis gdzies indziej lub zostawic w tym samym miejscu, bez czubka wzrostu anubias bypusci sobie nowy czubek.

mirexone
03-23-2004, 18:05
Mozesz takze przelamac klacze na pol jezeli masz juz sporego anubiasa tak z 10 cm, i wtedy zaczna ci puszczac na boki a przynajmniej ten ktory bedzie mial ulamane koncowki z dwoch stron.

ZdeF
03-24-2004, 10:44
Dziekuje wam za pomoc 8) . Na pewno skorzystam z waszej pomocy :roll:

Ghostek
03-24-2004, 18:09
korzystając z tematu dotyczącego anubiasa pochwalę sie moim dzisiejszym zakupem.sam w to nie wierze ale zakupiłem w sklepie zoologicznym 5 Anubiasów każdy po 3zł czyli w sumie za 15 zł 5anubiasów!!!każdy z nich ma conajmniej po 8 DYŻYCH LIŚCI czyli ok po 10cm jedne troche mniej najwiekszy troche wiecej!!!jestem dumny z tego zakupy biorąc pod uwagę ze w innych sklepach jeden kosztuje ok15zł i to mniejszy!niewiem czy kobieta sprzedająca w tym sklepie nie ma pojecia o roslinkach ale z drugiej strony jak je kupowała gdzies to musiała wiedziec ile za niego dała i doliczyc sobie jeszcze jakąś marże!ale to juz nie moj problem ciesze sie z tego zakupu i tyle:)pozdrawiam