PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zrobic piekne blekitne tlo do zieleniaka???

Rav_Lublin
03-23-2004, 07:56
moze ktos wie w jaki sposob uzyskac blekitne tlo takie jak np. na akwarium.org.
Czy te tla sa podswietlane od tylu? Z czego mozna takie cos zrobic??
Z góry dzieki

GG2237961
Rav

Lord Paszka
03-23-2004, 09:06
moze ktos wie w jaki sposob uzyskac blekitne tlo takie jak np. na akwarium.org.
Czy te tla sa podswietlane od tylu? Z czego mozna takie cos zrobic??
Z góry dzieki

GG2237961
Rav

Najprościej zrobić z odpowiednio dużego worka na śmieci. Tanio a jak się znudzi to można wtórnie wykorzystać.

:-)

pbern
03-24-2004, 07:44
kupic folie... i ja przylozyc.. (lub przykleic)

Cukier
03-26-2004, 16:57
moj kuzyn pomalował farba tylnia szybe. Niewiem jaka ale fajnie wyglada tak niebiesko

Rav_Lublin
04-02-2004, 12:16
czy takie tło z worka czy folii trzeba podswietlac od tylu czy nie ma potrzeby????

Lord Paszka
04-02-2004, 12:42
czy takie tło z worka czy folii trzeba podswietlac od tylu czy nie ma potrzeby????

Zdecydowanie nie ma potrzeby. Ogólne oświetlenie z wypełności wystarczy.

Michał J
04-02-2004, 19:56
Możesz zwykły steropian pomalować plakatówkami na niebiestko i też będzie ok ;)

Rav_Lublin
04-06-2004, 13:34
tak juz probowalem, ale z kartonem i nie bylem zadowolony z efektu.
Najbardziej przekonuje mnie worek albo malowanie akwa - ale tego raczej wole uniknac

Michał J
04-06-2004, 16:56
tak juz probowalem, ale z kartonem i nie bylem zadowolony z efektu.
Najbardziej przekonuje mnie worek albo malowanie akwa - ale tego raczej wole uniknac

No ale opalałeś ten steropian :?: Czasami można nieźle pokombinować. Jeszcze innym fajnym wariantem (zrobiłem tak w mojej 30 L ) jest pomięcie tapety i przyklejenie jej do tylniej szyby. Jak zostało ci coś z remonytu, albo kumplom, to możesz spróbować to wykożystać. :d

Powodzenia :!:

wik
04-06-2004, 22:04
W większych sklepach akwarystycznych można kupić tapetę z metra. Są specjalnie cieniowane. Super efekt. Przykleja się do szyby na wazelinkę.

Rav_Lublin
04-07-2004, 11:11
probowalem z kartonem, styropianem (tez opalanie i rozpuszczalnik) ale wkladane za akwa i nieprzylegajace jest zle oswietlone i mnie nie zadowala. aktualnie mam styropian powypalany i porozpuszczany, pomalowany przez moja sasiadke artystke - przy okazji wielkie dzieki Jolu, wspaniale ci to wyszlo :]. lecz niestety do tla dociera za malo swiatla i traci troszke efekt, ale coz po zmianie zbiornika bedzie wewnetrzne.

tomisz
05-26-2004, 11:30
Sprubujcie kartonów kolorowych dostępnych w arkuszach w dużym wyborze kolorów w sklepach papierniczych i dla plastyków. Są wystarczająci sztywne i swietnie przylegaja do szyby zewnętrznej i przy tym niewiele kosztują
pozdrawiam tomisz :)

dziadekk
05-26-2004, 19:05
lecz niestety do tla dociera za malo swiatla i traci troszke efekt, ale coz po zmianie zbiornika bedzie wewnetrzne.
Spróbuj podświetlenia tym sposobem:
http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2313&postdays=0&postorder=asc&start=0

Stryjek
05-31-2004, 14:05
A ja kupiłem w castoramie folię samoprzylepną na szkło nakleiłem od zewnątrz i wygląda super! Oczywiście kolor niebieski. Jest w rolkach wysokości 45 cm. Cena za metr 7zł
Podpowiedział mi to sprzedawca z zoologicznego
Podobnsą też takie folie przyklejane na wodę. Wystarczy pomoczyć wodą szkło przyłożyć i wycisnąć szmztką wodę :lol: