Zobacz pełną wersję : Zagupiczone akwarium
Moja samiczka gupika "zagupiczyła" mi całe akwarium. Wszędzie jest ich pełno będzie ich ze 20. Czytałem że trzeba młode odławiać bo zostaną zjedzone, odłowiłem kilka a reszta została. Tylko że tej reszty moje rybki (gupiki i mieczyki) wogóle nie chcą spożywać. Młode urodziły się w poniedziałek i do tej pory (piątek) są. Mieczyki troche je ganiają ale tak bez przekonania :wink: . Nie chce tylu gupików :evil:
Wpóść piranie :twisted:. A tak na serio molinezje czarne by sobie poradziły
u mnie żałobniczki rozprawiaja sie z gupiczkami ostatnio nawet widzialem jak zlapala takiego podrostka co go nie byla w stanie zjesc dziwnie to wygladało ale działaja skutecznie ograniczaja pzrezywalosc z miotu do zera chyba ze jest jakas wyjatkowo sprytna zwykle mi zadna nie przezywa a tak co jakis czas zdaza sie ze 2 3 ale wieku doroslego dozyla tylko jedna teraz mam 6 juz taki centymetrakow noby uz za duze dla zalobnicy ale gupiki dalej sie ich obawiaja :]
pooddawaj do sklepu, nawet za free albo w ramach jakiejs wymiany towarowej ;)
RedFalcon
12-24-2004, 17:26
Popytaj się, może ktoś będzie chciał. U mnie gupiki w sklepie chodzą po 3,5PLN.
MartinTexas
12-25-2004, 19:26
To coś drogo( :wink: ), u mnie po 3zł.Ale trzeba pamiętać, że za tyle nikt od ciebie nie kupi.
Kiedyś sprzedawałem gupiki do sklepu i jak oni mieli po 3 złote to ja sprzedawałem po 0,20 złotego i kupowali bardzo chętnie.Później wymieniałem je na rośliny np. 20 gupików za dużą pistię.
To były czsy.(teraz gdzieniegdzie nawet za darmo nie chcą brać :cry: )
Musisz sobie wyrobić opinię dobrego akwarysty to będzie łatwiej.
sawinjusz1
02-17-2005, 19:08
kup sobie skalary i masz problem z glowy
ja karmilem skalary nawet muchami i nie gardzily nimi
a co mowic o gupikach....
daniel90
02-17-2005, 20:10
Co prawda nie wiem czy u mnie są z odłowu czy z hodowli, ale gupiki są po 2zł.
A ty swoje możesz chociaż za pokarm albo np. dajesz gupików im i taniej kupujesz jakieś testy albo kumplom akwarystom dasz... Możliwości jest wiele.
RedFalcon
02-18-2005, 11:13
Kiedyś sprzedawałem gupiki do sklepu i jak oni mieli po 3 złote to ja sprzedawałem po 0,20 złotego i kupowali bardzo chętnie.Później wymieniałem je na rośliny np. 20 gupików za dużą pistię.
To były czsy.(teraz gdzieniegdzie nawet za darmo nie chcą brać :cry: )
Musisz sobie wyrobić opinię dobrego akwarysty to będzie łatwiej.
No właśnie...teraz to się wszystko jakieś takie porobiło - ryby wcisnąć to nawet worek z kokardką dadzą. Ale narybku to już nie chcą. A jeśli zdrowy to przecież czemu nie? Dla takiego gościa to czysty zysk.
U mnie w okolicach ryby są drogie i zawsze były drogie...I tak dobrze że czasy "ryba po 5zł" mineły...które te ryby i tak w ciąglu tygodnia 1/3 padały tak o ... statystycznie chyba.
Dlatego w moim akwarium pływają skalarki :D
Dlatego w moim akwarium pływają skalarki :D
Skalarki to je zjedza szybciej niz bys zdarzyl powiedziec "o mam mlode !" :D
Pozdrawiam Mateusz :)