Zobacz pełną wersję : Jak rozmnożyć ryby
Dj chief lidkus
03-22-2004, 16:25
Mam parke dojżałych płciowo glonojadów,samiec cały czas wachluje tymi płetwami,a samica nawet nieinteresuje sie nim:(,i co tu zrobić.
Mam parke gurami maja około 8cm,ile mushą mieć cm żeby zaczeły przystepować do tarła??
Karol Kaniewski
03-22-2004, 18:40
Ups chyba nie ten dzial :|
Chyba ze masz zamiar je rozmnozyc i pozniej ugotowac :)
Lord Paszka
03-23-2004, 08:54
Mam parke dojżałych płciowo glonojadów,samiec cały czas wachluje tymi płetwami,a samica nawet nieinteresuje sie nim:(,i co tu zrobić.
Mam parke gurami maja około 8cm,ile mushą mieć cm żeby zaczeły przystepować do tarła??
Wiem, że przez żołądek do serca, ale ....
:-)
Wiem, że przez żołądek do serca, ale ....
:-)
Raczej do watroby Lordziku :wink:
Kozystajac z tego, ze temat jest juz na wlasciwym miejscu moze uda sie wyjasnic fenomen ozieblej samicy :wink:. Napisz moze jakie masz akwarium i ile tych glonojadow. Moze sie zdazyc tak, ze masz za malo miejsca i glonojady po prostu nie rozmnazaja sie. Drugie - moze im nie zapewniles odpowiedniej kryjowki, w ktorej moglyby odbyc tarlo ?! Jesli chodzi o gurami - powinny juz odbyc tarlo. Jesli mozna rozroznic plec zazwyczaj rybki sa juz dojrzale dzieki czemu przystepuja do tarla w odp[owiednich dla nich warunkach.
Dj chief lidkus
03-23-2004, 12:54
akwa 100l ,ale co trzeba zrobić by gurami zaczęly tarło,nie wiem podnieśc temp czy obniżyć powiedzcie?,aha mam jeshcze kiryski po ilu latach one sie rozmnażają .Glonojady mają około 10cm jest ich 2 (parka) :D :) :!:
robkan77
04-01-2004, 07:08
Jeśli chodzi o guraminy - to podnieść stopniowo temperaturę nawet do 30 stopni, równocześnie obniżać poziom wody do ok. 15 cm :D
Lord Paszka
04-01-2004, 09:11
Jeżeli są dojrzałe płciowo to znaczy, że powinieneś zacząć je uświadamiać. Nie wychowywały się w naturalnym środowisku więc i ich zachowania nie są naturalne. Pownieneś zabrać się do tego bez zbędnego owijania w bawełnę lecz nie w taki sposób, aby je przestraszyć. Glonojady łatwo jest zniechęcić do współżycia jak im pokażesz za dużo. Dodatkowo na boku musisz sprzedać panu glonojadowi pare tricków jak poderwać panienkę i mieć z tego fun. Nie zapomnij jednak przede wszystkim uświadomić go o potencjalnych zagrożeniach i świadomym macieżyństwie bo może się to źle skończyć.
To zależy tylko od pana gurami ile ma centymetrów i od predyspozycji pani gurami. Jeżeli jej będą odpowiadały centymetry pana gurami to możesz spać spokojnie ... znajomość ich zostanie spuentowana.
przy czym seks na odległość jest możliwy, pod warunkiem że odległość jest mniejsza niż długość.... pana gurami.
challenge
04-02-2004, 07:43
dobre dobre
to wcale nie była aluzja do emblematu challeng'a !!
to wcale nie była aluzja do emblematu challeng'a !!
Mapan pieknie to napisałes:)