PDA

Zobacz pełną wersję : Srebrna folia na pokrywę

acytryna
03-22-2004, 07:34
Witam wszystkich, czy ktoś moze wie gdzie w Warszawie można kupić folię przylepna do oklejenia pokrywy (odbłyśniki) folia aluminiowa do pieczenia nie jest najlepsza przy wszelkich pracach rwie sie i to wg mnie nie njlepszy pomysł, a wiem że takie folie przylepne można gdzieś dostać TYLKO GDZIE ??????
:?: :roll:
POZDROWIONKA

Duch
03-22-2004, 07:45
Poszukaj folii lustrzanej w klepach mablowych z okleinami. Ja kupowałem jakieś 2miechy temu w takim sklepie na terenie supersamu(na piętrze) przy Rondzie Wiatraczna na Grochowie. Rolka 45cm szerokości....cena 23pln/mb :evil:

Olo
03-22-2004, 09:38
Folia trzyma się pokrywy solidnie, czy trzeba jeszcze odprawiać nad nią jakieś czary?
Ps. Czyżbyś Duchu też mieszkał na Grochowie?

Klayman
03-22-2004, 09:51
Ostatnio spedzilem sam na oklejaniu pokrywy sama folia aluminiowa i od tygodnia trzyma sie jedynie na wiglotnej powierzchni niczym nie przyklejona. Docinalem ja na wymiar i zaginalem jedynie w odpowiednich miejscach. Mysle, ze wytrzyma jeszcze troszke. Niestety nie jest najlepsza od razy zaparowywuje co ogranicza odbicie swiatla.

Duch
03-22-2004, 13:11
Ps. Czyżbyś Duchu też mieszkał na Grochowie?

Nie :D ...na drugim brzegu Wisły(Jelonki-Bemowo).....ale w akcie desperacji musiałem zapuścić się w te odlegle rejony :lol:

Olo
03-22-2004, 14:57
Faktycznie desperacja :wink: dresy Cie nie zjadły? :wink:
A jak sie Twoja folia trzyma?
Bo się zastanawiam czy inwestować w samoprzylepną, czy na początek oblepić zwykłą jak Klay.
Tobie też zaparowuje?

Klayman
03-22-2004, 15:06
Faktycznie desperacja :wink: dresy Cie nie zjadły? :wink:
A jak sie Twoja folia trzyma?
Bo się zastanawiam czy inwestować w samoprzylepną, czy na początek oblepić zwykłą jak Klay.
Tobie też zaparowuje?

A tam od razu inwestycja :wink: Jesli mi sie ona nie spodoba to ja zerwe, wysusze i dam mamie. Moze jeszcze cos na niej upiecze :5: :5: Ale wydaje mi sie, ze tutaj lepiej troszke zainwesowac i sa wydaje mi sie zdecydowanie lepsze materialy niz zwyczajna folia aluminiowa. Chyba najlepszym odblisnikiem byloby lustro. Niestety w domowych warynkach nie jestesmy w stanie dobrze go przyciac i przykleic. Poki co bede bazowal na odblysniku z folii aluminiowej bo przy niskiem budzecie zdaje egzamin.

Duch
03-22-2004, 15:10
Trzymać się trzyma....bez problemu(ma już ponad 2miechy)..nie zagina się (w przeciwieństwie do zwykłej aluminiowej). Co do parowania to owszem..woda się na niej skrapla i podobnie jak odbłyśniki zachodzi produktami parowania wody :D .

Co do dresów....to ja też je noszę ale mam IQ wyższe niż przeciętny dres :1:..no i mam szerszy poziom słownictwa. No może przesadziłem....nie jestem dresem ale Old-Schoolowym hiphopowcem :wink:

monetka
03-22-2004, 15:58
Poszukaj folii lustrzanej w klepach mablowych z okleinami. Ja kupowałem jakieś 2miechy temu w takim sklepie na terenie supersamu(na piętrze) przy Rondzie Wiatraczna na Grochowie. Rolka 45cm szerokości....cena 23pln/mb :evil:

To jak juz tak o tej folii rozprawiacie, to przy okazji mam pytanie.
Mam juz odblysniki (JBL) na swietlowkach, jest jeszcze sens dodatkowo wykleic pokrywe? :4:
Folie mam chyba taka jak Duch opisal, samoprzylepna, stoi na niej PVC-frei i blyszczy sie jak....wiecie co :wink: :1: kiedys przypadkowo sie natknelam na takie ustrojstwo i na wszelki wypadek kupilam.

Unnamed
03-22-2004, 17:39
Czy komuś folia zbrązowiała :? :?:

Duch
03-22-2004, 19:30
Nowy namiar na okleinę lustrzaną:
Castorama na Jerozolimskich
1. Okleina lustrzana samoprzylepna(rolka 45cm szerokości) 22pln/mb
2. Taśma aluminiowa samoprzylepna (rolka 5cm szerokości 100m dł.) 20pln

Udanych zakupów :D

Klayman
03-22-2004, 20:12
Czy komuś folia zbrązowiała :? :?:

Tak .. w piekarniku :wink:

Tak na prawde moze zbrazowiec jedynie przy silnym zrodle ciepla takim jak np mocna zarowka.

Unnamed
03-23-2004, 09:08
Gorąco? 2 x 30W... Ale może racja - od strony gdzie chlapie wylot filtra jest czysto (parowanie chłodzi) , a po drugiej stronie brazowo :cry: Czy mogę to jakos zniwelowa aby na przyszłość nie brązowiało?

acytryna
03-23-2004, 12:03
Widze że temacik sie rozwinął, jade dziś do Castoramy w Al. Jerozolimskich napisze wam co tam jest fajnego w tym temacie.

Olo
03-23-2004, 19:07
Super, czekam na info

acytryna
03-24-2004, 17:12
Niestety nie pojechałem do sklepu bo w akwarium tragedia opisałem na poscie Pomocy, jak będe w castorami to napisze
Pozdrowionka
Apropos pomocy to czekam na każdą radę Dzięki

Q
03-24-2004, 23:01
Dzis nabylem takie cudo.

Warszawa - Mazowiecka - sklep dla plastykow - po schodach na dol - folia rastrowa - 10 zl za m2.

Przykleilem na pokrywe, efekt widac golym okiem. Na Mazowieckiej sa 3 sklepy dla plastykow. Ja kupilem folie idac od Swietokrzyskiej po lewej stronie ulicy, jest to ostatni sklep. Jest kilka rtodzai foli. Naprawde super

pozdro

acytryna
03-31-2004, 10:01
Kupiłem w kastoramie 30 zł za metr nieźle się wykleja a efekt widać
POZDROWIONKA