Zobacz pełną wersję : Srebrna folia na pokrywę
acytryna
03-22-2004, 07:34
Witam wszystkich, czy ktoś moze wie gdzie w Warszawie można kupić folię przylepna do oklejenia pokrywy (odbłyśniki) folia aluminiowa do pieczenia nie jest najlepsza przy wszelkich pracach rwie sie i to wg mnie nie njlepszy pomysł, a wiem że takie folie przylepne można gdzieś dostać TYLKO GDZIE ??????
:?: :roll:
POZDROWIONKA
Poszukaj folii lustrzanej w klepach mablowych z okleinami. Ja kupowałem jakieś 2miechy temu w takim sklepie na terenie supersamu(na piętrze) przy Rondzie Wiatraczna na Grochowie. Rolka 45cm szerokości....cena 23pln/mb :evil:
Folia trzyma się pokrywy solidnie, czy trzeba jeszcze odprawiać nad nią jakieś czary?
Ps. Czyżbyś Duchu też mieszkał na Grochowie?
Ostatnio spedzilem sam na oklejaniu pokrywy sama folia aluminiowa i od tygodnia trzyma sie jedynie na wiglotnej powierzchni niczym nie przyklejona. Docinalem ja na wymiar i zaginalem jedynie w odpowiednich miejscach. Mysle, ze wytrzyma jeszcze troszke. Niestety nie jest najlepsza od razy zaparowywuje co ogranicza odbicie swiatla.
Ps. Czyżbyś Duchu też mieszkał na Grochowie?
Nie :D ...na drugim brzegu Wisły(Jelonki-Bemowo).....ale w akcie desperacji musiałem zapuścić się w te odlegle rejony :lol:
Faktycznie desperacja :wink: dresy Cie nie zjadły? :wink:
A jak sie Twoja folia trzyma?
Bo się zastanawiam czy inwestować w samoprzylepną, czy na początek oblepić zwykłą jak Klay.
Tobie też zaparowuje?
Faktycznie desperacja :wink: dresy Cie nie zjadły? :wink:
A jak sie Twoja folia trzyma?
Bo się zastanawiam czy inwestować w samoprzylepną, czy na początek oblepić zwykłą jak Klay.
Tobie też zaparowuje?
A tam od razu inwestycja :wink: Jesli mi sie ona nie spodoba to ja zerwe, wysusze i dam mamie. Moze jeszcze cos na niej upiecze :5: :5: Ale wydaje mi sie, ze tutaj lepiej troszke zainwesowac i sa wydaje mi sie zdecydowanie lepsze materialy niz zwyczajna folia aluminiowa. Chyba najlepszym odblisnikiem byloby lustro. Niestety w domowych warynkach nie jestesmy w stanie dobrze go przyciac i przykleic. Poki co bede bazowal na odblysniku z folii aluminiowej bo przy niskiem budzecie zdaje egzamin.
Trzymać się trzyma....bez problemu(ma już ponad 2miechy)..nie zagina się (w przeciwieństwie do zwykłej aluminiowej). Co do parowania to owszem..woda się na niej skrapla i podobnie jak odbłyśniki zachodzi produktami parowania wody :D .
Co do dresów....to ja też je noszę ale mam IQ wyższe niż przeciętny dres :1:..no i mam szerszy poziom słownictwa. No może przesadziłem....nie jestem dresem ale Old-Schoolowym hiphopowcem :wink:
Poszukaj folii lustrzanej w klepach mablowych z okleinami. Ja kupowałem jakieś 2miechy temu w takim sklepie na terenie supersamu(na piętrze) przy Rondzie Wiatraczna na Grochowie. Rolka 45cm szerokości....cena 23pln/mb :evil:
To jak juz tak o tej folii rozprawiacie, to przy okazji mam pytanie.
Mam juz odblysniki (JBL) na swietlowkach, jest jeszcze sens dodatkowo wykleic pokrywe? :4:
Folie mam chyba taka jak Duch opisal, samoprzylepna, stoi na niej PVC-frei i blyszczy sie jak....wiecie co :wink: :1: kiedys przypadkowo sie natknelam na takie ustrojstwo i na wszelki wypadek kupilam.
Czy komuś folia zbrązowiała :? :?:
Nowy namiar na okleinę lustrzaną:
Castorama na Jerozolimskich
1. Okleina lustrzana samoprzylepna(rolka 45cm szerokości) 22pln/mb
2. Taśma aluminiowa samoprzylepna (rolka 5cm szerokości 100m dł.) 20pln
Udanych zakupów :D
Czy komuś folia zbrązowiała :? :?:
Tak .. w piekarniku :wink:
Tak na prawde moze zbrazowiec jedynie przy silnym zrodle ciepla takim jak np mocna zarowka.
Gorąco? 2 x 30W... Ale może racja - od strony gdzie chlapie wylot filtra jest czysto (parowanie chłodzi) , a po drugiej stronie brazowo :cry: Czy mogę to jakos zniwelowa aby na przyszłość nie brązowiało?
acytryna
03-23-2004, 12:03
Widze że temacik sie rozwinął, jade dziś do Castoramy w Al. Jerozolimskich napisze wam co tam jest fajnego w tym temacie.
acytryna
03-24-2004, 17:12
Niestety nie pojechałem do sklepu bo w akwarium tragedia opisałem na poscie Pomocy, jak będe w castorami to napisze
Pozdrowionka
Apropos pomocy to czekam na każdą radę Dzięki
Dzis nabylem takie cudo.
Warszawa - Mazowiecka - sklep dla plastykow - po schodach na dol - folia rastrowa - 10 zl za m2.
Przykleilem na pokrywe, efekt widac golym okiem. Na Mazowieckiej sa 3 sklepy dla plastykow. Ja kupilem folie idac od Swietokrzyskiej po lewej stronie ulicy, jest to ostatni sklep. Jest kilka rtodzai foli. Naprawde super
pozdro
acytryna
03-31-2004, 10:01
Kupiłem w kastoramie 30 zł za metr nieźle się wykleja a efekt widać
POZDROWIONKA