PDA

Zobacz pełną wersję : czy mozna z paletami trzymac pielegniczki np Ramireza

Transportnarcyz
12-16-2004, 20:46
bo we wszystki zrodlach podaja ze jest to spokojna ryba i raczej zgodna co wy na to

miszi
12-26-2004, 12:44
Wydaje mi się, że tak. Akwa z paletkami zakładam dopiero w kwietniu ale dużo na ten temat czytałem i wiem, że nic poważnego niepowinno się stać.Jak z paletkami mogą żyć neonki i kiryski to czemu nie Ramirezki.Z własnego doświadczenia wiem, że Ramirezy są spokojnymi rybami.
Jak masz paletki, a wakwa kryjówki typu kokos, korzeń to możesz śmiało wpuścić Ramirezki.Wybór należy do Ciebie.
POWODZENIA

Transportnarcyz
12-26-2004, 15:18
ok dzieki tez mi sie wydaje ze mozna trzymac roznego rodzaju pielegniczki

Karolcia
12-26-2004, 19:37
Mialam kiedys ramirezki, ale nie z paletkami. Bylo to akwarium towarzyskie i bylo tam wszystko po trochu, czyli oprocz ramirezkow, neony, mieczyki i molinezje. Na swoje usprawiedliwienie powiem, ze bylo to moje pierwsze akwa w zyciu i wtedy nie mialam zielonego pojecia co robie. A co do ramirezkow to faktycznie spokojne rybki i bardzo ladne. Jednak czy pasuja z paletkami, to nie mam pojecia. Musisz zaryzykowac. Ja mam paletki, bocje i glonojada. Wiecej nie dodaje, bo jednak prawda jest taka, ze nalesniczki najlepiej sie czuja w swoim wlasny towarzystwie.
Pozdrawiam
:)

Adam Mielech
12-30-2004, 15:12
W moim akwarium paletki pływają razem z Ramirezkami i nie przeszkadzają sobie.

keram
12-30-2004, 20:18
nie ma zadnego problemu
mowiac krotko pelna harmonia

pozdrawiam :wink:

Miro
12-30-2004, 21:22
Ja trzymam parkę i jest ok, z wyjątkiem sytuacji gdy ramirezki złoża ikrę-wtedy paletki nie mogą się oprzeć takiemu smakołykowi-ale muszę przyznać że pomimo różnic w wielkości Ramirezki bronią zaciekle potomstwa które w takim przypadku raczej się nie narodzi.

Hej!!