PDA

Zobacz pełną wersję : mokra tapeta :(

IIvan
12-16-2004, 15:37
Mam problem ktory polega na tym ze miedzy tapete przyklejoną do zewnetrznej scianki a szybe wpadaja krople ktore skraplaja sie na pokrywie ...... i tapeta jest cala w kropki ... nie wiecie jak temu zapobiec ? Moze uszczelnic u gory szczeline miedzy tapeta a szyba silikonem ????????????? :?: :?: :?: :!: :!:

sparco
12-16-2004, 16:15
Ja wyczyściłem szybę tam gdzie miało być tło i wszystkie krawędzie dookoła okleiłem taśmą izolacyjną, tak aby tło było uszczelnione od wody.

jard
12-16-2004, 18:40
Cz IIvan. Wyczytalem gdzies na forum ze najlepiej na zel do wlosow. I faktycznie dziala. Ale w koncu zel mi wysechl i znow bylo to samo. Dlatego polecam "pudlo". Zbuduj cos zeby tapeta nie dotykala szyby. Ja odsunalem tapete a przesztrzen miedzy tapeta a tylna szyba podswietlilem. Jest troche wrazenia "glebi" a poza tym zadnych babli. Zreszta niechetnie o tym pisze bo tapety nie ciesza sie powazaniem na forum. Mam zamiar przetestowac niebieskie tlo (bedzie rowniez w pewnym odstepie od szyby) to wtedy sie zdecyduje.

koni
12-16-2004, 22:08
Opcje:
1) przyklejasz tło w środku na silikonie
2) smaryjesz oliwką szybę od zewnątrz i "przyklejasz" na niej tło, brzegi tła oblepiasz taśmą klejącą
3) ponoć najlepsza - smarujesz szybę wazelina, na to tło i zabezpieczasz brzego taśmą klejącą

Ted
12-17-2004, 06:13
Witaj
ja na górę zastosowałem na całej długości wąż gumowyprzecięty na całej długości i na siłę naciągnięty u mnie sprawdza się w 100%
pozdrawiam Ted

zbig
12-27-2004, 19:06
Ja na calej powierzchni tylnej szyby pasek, przy pasku przykleilem tasme dwustronna (taka z komfortu do wykladzin). Do tego przykleilem z zewnatrz gotowe tlo. Trzeba przyklejac stopniowo, jak tapete i wyciskac pechezyki powietrza. Trzyma juz 3 rok i nie ma zadnego problemu.
Przy okazji witam wszystkich jestem tu nowy.

radzio222
01-02-2005, 09:01
ja wzialem pedzelek i wysmarowalem olejem slonecznikowym cala tapete po czym ja prxykleilem do szyby - woda juz nie podchodzi...