Zobacz pełną wersję : Sosnowiec
Marian Nowak
05-03-2007, 17:43
Jest taki sklepik przy ul. Sobieskiego 20 gdzie ceny wszystkich ryb są prawie, że hurtowe. Np. gupik - 1,50; mieczyk - 1,50-2,00; neon Innes'a - 1,20; neon czerwony - 2,00; pyszczaki - 5,00-6,00; welon, bojownik syjam. - 4,00; bocja wsp. 6,00-9,00; piel. pawiooka Red Oscar - 2,00; piel. kakadu - 3,00; piel. sewerum - 3,00; barwniak czerwonobrzuchy - 2,00 itp.
picia1992
05-03-2007, 18:24
mam pytanie czy są tam rośliny
Witam
Udało mi się tam kiedyś dotrzeć. Fachowa obsługa - widać, że gościu chyba siedzi w rybach - wie sporo i dobrze doradzi.:11:
Znowu trzeba uzupełniać wątek :/
Najpierw duże sklepy:
- Auchan - wysokie ceny ale wybór spory, obsługa średnia zależy na kogo trafisz.
- Real - tak jak wyżej z tą różnicą że pare razy widziałem tam ryby z ospą i nie opisane jako kwarantanna :/
- Plejada - wysokie ceny i dużo chorych ryb, obsługi żadnej zdecydowanie nie polecam.
- Geant - ceny srednio wysokie, z ryb można coś wybrać.
Sklepy prywatne:
- Centrum Akwarystyki przy Braci Mioszewskich wjazd na Plusa i w prawo tak żeby podejchać od tyłu. Obsługa miła, właściciel juz troche się podszkolił :) Ceny średnie zależy co chce się kupić. Duży wybór ryb, roślin, kamieni korzeni itd., poprostu wszystko. :) Ostatnio było dużo pyszczaków.
- Sklep Malawi - znany z allegro. Wyspiańskiego 83 A ale nie jestem pewien bo coś słyszałem o przenosinach. Ryby głównie z Malawi i Tanganiki. Ceny również średnie, ale za to obsługa fachowa i mozna się dużo dowiedzieć. Warty polecenia.
- Sklep Zoo przy Piłsudskiego w bramie. Ceny sprzętu całkiem przystępne, ale ryb raczej mało.
- Sklep zoologiczny przy Hallera(dany Carbon lub Pewex) trzeba podejść od tyłu pawilonu koło knajpy. Ceny przystępne, ryb średnio ale za to zdrowe.
Narazie tyle jak jakieś sobie przypomne to dopisze.
Moonshine
05-07-2007, 08:43
w.
- Sklep Malawi - znany z allegro. Wyspiańskiego 83 A ale nie jestem pewien bo coś słyszałem o przenosinach..
W kwestii formalnej- obok lokalu na Wyspiańskiego dokoptowaliśmy lokal magazynowy, gdzie są w tej chwili ryby, rośliny i wysyłka. Reszta na razie jest na Wyspiańskiego. Natomiast faktem jest, że na 95% przenosimy się na ulicę Teatralną do dużego pomieszczenia ale jest to jeszcze czas około 3 miesięcy.
Proszę tego nie traktowac jako spam- wyjaśniam tylko plotki chodzące od pewnego czasu.
Sznajder
05-07-2007, 12:15
Centrum akwarystyczny fajny sklep, ale ceny ryb troche za wysokie. Jedynie co obpłaca sie kupic to Neony które kosztują 1,50, a tak o wszystki rbyki po 5zł.