Zobacz pełną wersję : filtr wew. ze żwiru
Denerwowałem się iż co jakiś czas muszę wymieniać wodę ponieważ stawała się odcieniowo zielona to też czytająć wiele notatek na forum wymyśliłem filtr wewnętrzny z wkładem żwirowy. Naprawdę się spisuje...
A więc kupiłem butelkę po małej CocaColi Light obciołem przy dnie zrobiłem kilka dziurek w obciętym kawału i zamontowałem odwrotnie tak by dno butelki zakleszczyło się z górą, a reszte widać na schemacie... :wink:
Nie ma schematu...a duzo by dal bo nie kapuje tego jeszcze :D
Liquidice
12-12-2004, 20:48
Z jaką prędkościa płynie w "tym" woda??
Z jaką prędkościa płynie w "tym" woda??
co prawda liczba przefiltrowanej wody na godzinę nie just duża ale sprawuje się dość dobrze - to zalerzy od żwiru i jego ilości. Ja to podłączyłem do 60l akwarium i jestem zadowolony. Duże daje też pompka jaką urzyjemy do wtłaczania powietrza.
LordNeos
06-11-2005, 19:39
Witam!
Zrobilem sobie filtr wedlugo towjego projektu i dziala :D tylko jakos slabo :/ mysle ze to dlatgo ze nie wszystko usczelnilem dobrze.Strumien jest podobny do syfonu ktory pluje malymi ilosciami wody :) MAM PYTANIE - JAK WYGLADA U CIEBIE STRUMIEN WODY CZY JEST ON JEDNOLITY?I WMIARE SZYBKI?
jak zrobiliście ten filtr i jak wam działa,jeśli jakoś działa to faktycznie oszczędzi to koszty,mógłbyś mi to jakoś opisać:)?