PDA

Zobacz pełną wersję : Glonojad ma bąble

Jędrek
03-21-2004, 11:31
Mam małego (ok 5 cm) glonojada w akwa z żółwiem. Mieszkają razewm już 2 miesiące. Ostatnio glonojad zrobił się mniej aktywny, a wczoraj zobaczyłem, że na stronie brzusznej ma jakieś białe wybrzuszenia, spore. Wyglądają, jakby pod skórą miał jakieś białe worki (wypchane). I co teraz?

Klayman
03-21-2004, 15:02
Mam małego (ok 5 cm) glonojada w akwa z żółwiem. Mieszkają razewm już 2 miesiące. Ostatnio glonojad zrobił się mniej aktywny, a wczoraj zobaczyłem, że na stronie brzusznej ma jakieś białe wybrzuszenia, spore. Wyglądają, jakby pod skórą miał jakieś białe worki (wypchane). I co teraz?

Glonojad z zolwiem ? Hmmm widac za bardzo sie zaprzyjaznili. W sumie zolw ze zbrojnikiem :wink: . Mozliwe ze sa to skaleczenia.

Napisz jak duzy jest zolw i jaki zbiornik do tego masz.

Poza tym zolwie strasznie paskudza wode wiec trzymanie zolwia z rybami jest raczek katowaniem rybek. Nie wspomne juz, ze w sklad diety zolwi wchodza rybki. Polecam zakup dodatkowego akwarium dla rybek.

Jędrek
03-21-2004, 21:18
Właściwie ryby były kupione jako pokarm, ale po zjedzeniu jednego kardynałka przed 4 miesiącami żółw postanowił jeść ryby rozmrożone itp.
Co do zanieczyszczania NO2 jest 0, wg testu paskowego. NO3 ok70.

Klayman
03-22-2004, 09:22
Właściwie ryby były kupione jako pokarm, ale po zjedzeniu jednego kardynałka przed 4 miesiącami żółw postanowił jeść ryby rozmrożone itp.
Co do zanieczyszczania NO2 jest 0, wg testu paskowego. NO3 ok70.

No i masz odpowiedz ... po prostu zolwie nie moga byc trzymane z rybami ze wzgledu na warunki jakie zyja. Przenies glonojadka do osobnego zbiornika i nie katuj go wiecej ...