PDA

Zobacz pełną wersję : [b]EHEIM PROFESSIONEL II - PROBLEM-HELP !!!![/b]

Krzysztof Łukasiewicz
03-20-2004, 18:48
Właśnie stałem się posiadaczem owego modelu z tym, że kupiłem filtr używanay bez uszczelki pod pompę(obudowę). Efekt wiadomo jaki w ciągu godziny wpada do miski w której stoi filtr jakieś 2 litry wody.

Czy próbował ktoś z Was uszczelniać silikonem akwarystycznym bo ja użyłem taśmy ale nie zdała egzaminu.

Maciek Szulc
03-20-2004, 19:15
a nie dokupisz tego np. w badisie?

Krzysztof Łukasiewicz
03-20-2004, 19:19
Jest ale nie ma tam cen w Colisie kosztuje 79 zł a na razie krucho z kaską.
Pozdrawiam

Maciek Szulc
03-20-2004, 19:22
coooo????? 80zl za uszczelke???
chyba kogos tu rowno pogielo!!!!
chle chyba nie znajdziesz innego w 100% sprawnego rozwiazania.... na jakis czas mozesz sprobowac dobrac jaks inna standardowa uszczelke... nie wiem czy to jest w ogle mozliwe, ale innego wyjscia chyba nie masz :?

mapan
03-22-2004, 06:30
proponuję zajrzeć jeszcze do serwisu Eheima: www.eheim.pl, tam jest link na serwis w Bytomiu, może będzie taniej pomimo kosztów wysyłki??? Z doświadczenia wiem, że wszelkie półśrodki w przypadku przecieków wody są nieskuteczne lub na krótką metę. Jeśli nie chcesz wypompować wody z akwarium i spalić głowicy filtra to zainwestuj w uszczelkę.

Maciek Szulc
03-22-2004, 12:47
hmmm.... ZooCentrum jest chyba (podkreslem chyba) jakos zwiazany z Eheimem w bytomiu, zapytaj go, moze moglby Ci pomoc...

ZooCentrum
03-22-2004, 13:28
:? za dużo nie pomogę - po znajomości 60zł i na środę, czwartek uszczelka na miejscu. Jutro mam dostawę części i chyba uszczelka by się znalazła... Możecie wierzyć lub nie ale taniej się nie da... Chyba że z kolejnego używanego filtra...

Jakiś dowcipniś zauważyłem wpuszcza do Polski filtry niekompletne używane - a potem jest zabawa z ich składaniem do kupy...

Krzysztof Łukasiewicz
03-22-2004, 13:43
:? za dużo nie pomogę - po znajomości 60zł i na środę, czwartek uszczelka na miejscu. Jutro mam dostawę części i chyba uszczelka by się znalazła... Możecie wierzyć lub nie ale taniej się nie da... Chyba że z kolejnego używanego filtra...

Jakiś dowcipniś zauważyłem wpuszcza do Polski filtry niekompletne używane - a potem jest zabawa z ich składaniem do kupy...

dzięki za odp. ale nie skorzystam bo mam za tyle w łodzi.

Krzysztof Łukasiewicz
03-22-2004, 13:46

dzięki za odp. ale nie skorzystam bo mam za tyle w łodzi.
a propos filtrów z Niemiec to niekiedy lepiej jest kupić np. za 80 zł filtr bez uszczelki niz zapłacić za nowy w sklepie np. 565 zł :roll:
:roll:

ZooCentrum
03-22-2004, 23:10
Tylko mała różnica jest w tym że nowy ma pełną gwarancje i serwis w Polsce na 2 czy 3 lata i jest kompletny...

Krzysztof Łukasiewicz
03-23-2004, 05:59
Tylko mała różnica jest w tym że nowy ma pełną gwarancje i serwis w Polsce na 2 czy 3 lata i jest kompletny...

To fakt tylko słyszałem , że owe filtry są bezawaryjne trzeba bardzo chcieć je popsuć... :wink:

Olo
03-23-2004, 07:33
Nuuuuuu! Mnie do zakupu Eheima (na razie używanego) przekonało to, że w zoo używają kubłów (eheim) na oko sprzed lat dziesięciu albo lepiej (takie szare kubły, skręcane na motyla) i nie marudzą