PDA

Zobacz pełną wersję : Zewnętrzne tło strukturalne.

mia
12-03-2004, 20:38
Zrobiłam je z bibuły i opadłych jesienią liści. Miało ono mniej więcej oddawać klimat gnijących szczątków roślinnych na dnie Amazonki.

amnesiac
12-03-2004, 21:08
Jak już wspominałam... tło rewelacja! Niejedno firmowe się nie umywa. Świetne ostatnie zdjęcie...
pozdrrr!

roki
12-03-2004, 21:31
Ostatnie zdjecie super!!!
Tlo rowniez. Tylko teraz odpowiednio urzadzony baniak, kolor wody, rybki i mamy czarne wody.
Powodzenia.

KOYOT
12-04-2004, 06:42
Witam!

Tlo jest pierwsza klasa! :shock:
Jaki kolor bibuly zastosowalas i czym usztywnialas konstrukcje (malowalas calosc na zokonczenie) itp. prosze o wskazowki.

Pozdrawiam.

mia
12-04-2004, 13:33
Wykonanie tła wymaga nieco cierpliwości, ale myślę że efekt mrocznej głębi jakie daje jest dość ciekawy, ale podstawową jego zaletą jest koszt :lol:

Materiały:
- duże tekturowe pudło (oczywiście najlepiej konstrukcję wykonać z drewna i wykleić wnętrze tekturą)
- ciemnobrązowa bibuła
- stare gazety
- klej szkolny w tubce
- taśma klejąca
- farby plakatowe, flamastry
- lakier olejny
- liście (nie suche i nie gnijące, lekko wilgotne im bardziej poskręcane i brzydkie tym lepsze)

Na wewnętrznej stronie konstrukcji tła (tekturowej lub drewnianej wyklejonej tekturą) przykleiłam taśmą klejącą pogniecione kawałki gazet formując nieregularną wypukłą strukturę. Następnie na papier nakleiłam (klejem biurowym) kawałki pogniecionej i poskręcanej bibuły tak by pokryć szczelnie całość. Wklęsłe miejsca wykleiłam liśćmi. Przestrzeń między liśćmi pomalowałam plakatówkami i flamastrami w czarne i brązowe (różne odcienie) nieregularne plamy. Gdy tło wyschło pomalowałam je delikatnie lakierem olejnym, który wszystko utrwalił i pogłębił kolory.

jaroslawp
12-06-2004, 07:24
Tło super.
A co masz na dnie? Widzę , że chyba liście i coś jeszcze?

mia
12-06-2004, 14:46
Hmm, hmm... Nie bardzo wiem co masz na myśli, jeżeli ostatnie zdjęcie to przedstawia ono głębinę Rio Negro, a nie moje akwa :lol:

jaroslawp
12-07-2004, 09:30
Hmm, hmm... Nie bardzo wiem co masz na myśli, jeżeli ostatnie zdjęcie to przedstawia ono głębinę Rio Negro, a nie moje akwa :lol:

No fakt, byłem na Twojej stronie i już wszystko jasne :D