PDA

Zobacz pełną wersję : Robie pokrywę z drewna

Q
11-29-2004, 23:28
Tak jak w temacie. Pomomo ,ze mam fajna pokrywę i zawsze jak ktoś mnie odwiedza jest pod wrażeniem to jednak chcę postawić na funkcjonalność. Jak sam zrobie to przewidze miejsca na rury, kable, świetłówki itp.

Póki co pokrywa jest w sferze koncepcji. Mniej wiecej wiem czego chce ale sie jeszcze zastanawiam.

Chcialem w tym miejscu zapytac sie osoby ktore na wlasnej skorze sie przekonaly o tym jak to sie robi o przekazanie doswiadczen.

Chodzi mi o rzeczy takie jak: na co uważac, co koniecznie zrobic a czego sie wystrzegac, jakie materialy polecacie. Ogolnie to wszystko co wyszlko w praniu.

Czlowiek uczy sie na bledach, fajnie jak nie na swoich.

piszcie, czekam

leszeklos
11-30-2004, 10:44
Tak ja zrobiłem pokrywe z drewna ( dąb bo mam taki wystroj salonu , kominek schody itp ) wszystko bylo ok zaplanowalem dziury oswietlenie wstawilem . po pewnym czasie dąb chociaz lakierowany zaczynał ciemniec od srodka , wiec wyłozylem srodek cienka pleksi łaczenia silikonem , na dzien dzisiejszy drewno zachowuje sie wspaniale , zreszta klapa tez to nie takie badziewie jak sztyczna ,polecam rób i powodzenia
Ps ja zrobilem ta klape w ciagu 4 godzin ( mam odpowiednie maszyny )

muzzy
11-30-2004, 12:47
po pewnym czasie dąb chociaz lakierowany zaczynał ciemniec od srodka , wiec wyłozylem srodek cienka pleksi łaczenia silikonem , na dzien dzisiejszy drewno zachowuje sie wspaniale

Tak jak wspomniał leszeklos zabezpiecz drewno. Ja użyłem farby od wilgoci i grzybów i lakier bezbarwny. Nic mi się niedzieje i wszystko sie trzyma kupy.
Jak byś chciał zobaczyć to http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5552