PDA

Zobacz pełną wersję : ZAWIERCIE

kgflanela
02-27-2007, 20:03
I ja wtrącę swoje trzy grosze.
W Zawierciu znam sześć sklepów akwarystycznych:
1-Za sklepem CENTRUM nie znam ulicy.
2-Na ryneczku-żabki
(Powyższe dwa sklepy są jednych właścicieli)
3-Osiedle ZABKI ul. Dojazd.(Właściciel to były mąż właścicielki dwóch pierwszych sklepów). Mają ochotkę po 30 groszy.
O tych sklepach nie mam zbyt dobrego zdania, sprzedadzą wszystko i mają czasem chore ryby i nic by e tym nie było złego gdyby ich nie sprzedawali.
Jeszcze wcześniej na Dojazd był uczciwy sprzedawca ale go zwolnili.
4-Na ulicy Powstańców śląskich w piwnicy przy poczcie.
O tym sklepie nie mam ani dobrego ani złego zdania.
5-zoologiczny w brico marche
(Ta piosenka pisana jest dla pieniędzy) sami nie wiedzą co maja, można im wcisnąć że to inny gatunek. Stosują wybielacze optyczne i parę razy widziałem ospę.
Czasami mają jakieś fajne rośliny (z paludarium) tanie jak się kartki zamieni.
6- sklep na rogu ulic Piłsudskiego i Kościuszki (koło monopolu)
Jedyny porządny sklep i znająca się na rzeczy obsługa.
Ma dobre ceny.
Właścicielka zawsze spuszcza cenę jak się coś zamawia.
Przy zakupie powyżej 10 sztuk rybek jest upust (ja mam zawsze).
Nie sprzeda rybek jeśli są chore i zawsze każdemu doradzi (ma wiedzę i lubi to, jeśli ktoś jest początkujący to moim zdaniem tylko tam).
Jeśli zamówi się roślinki to prawie jest pewność że będą od sprawdzonych hodowców a nie z paludarium.

To są moje opinie, jeśli jest na forum jakiś ziomek to niech napisze swoje odczucia.

sebisol
01-31-2008, 13:31
Tez jestem z Zawiercia, popieram jedyny porządny sklep na rogu ulic Piłsudskiego i Kościuszki (koło monopolu). Nie sprzeda chorych ryb,doradzi.Ostatnio zamawiałem filtr Tetra ex700,przyszedł na czas,dostałem gratisy.Kiedy kupowałem kilka rybek,10 pisti dostałem za darmo.