Zobacz pełną wersję : Pomoc techniczna
Na stronie polskiej eheima trudno jednoznacznie stwierdzic roznice pomiedzy seria profesional od profesional II,czy moge liczyc na pomoc w tej sprawie.
Mariusz
Maciek Szulc
03-19-2004, 17:22
hmmm.... zapewne cos tam jest poprawione, jednak nie wiem co dokladnie. jesli jest niewielka roznica w cenie to wez II. ja mam professional II 2028 i jestem zadowolony.
Sebastian
03-19-2004, 20:53
Podam ci co mają a czego nie na dwóch zbliżonych modelach. Professionel 2226 i Professionel II 2026 :
Obydwa filtry mają tą samą pojemność - 4.9 L, tą samą moc - 25W, przepływ i wydajność pompy.Filtr z serii Professionel II ma dodatkowo:
1.przycisk w głowicy filtra ułatwiający zaciągnięcie wody z akwarium
2.wskażnik zabrudzenia filtra
3.w inny (wygodniejszy) sposób odłącza się węże (automatycznie zamykają się zawory odpływu i dopływu wody.
4.regulacja wydajności filtra za pomocą dźwigni ( w drugim modelu robi się to za pomocą zaworów).
Róznica w cenie nie duża, Professionel II 2026 - 586zł a Professionel 2226 - 579zł, ale zawiera zestaw wart około 179 zł czyli jego cena spada do 400 zł.Natomiast do 2026 trzeba jeszcze dołożyć 114 zł na wypełnienia.
Ja mam Professionel II 2028 i nie zamienił bym go na żaden inny, ale wybór należy do ciebie.