Zobacz pełną wersję : Przezroczysty pasek na świetlówce
Witam
Dostałem dzisiaj TLD 865 no i prawie cała jest biała, oprócz przezroczystego paska idącego przez całą świetlówke o szer. ok 0,7 cm ( jakby komuś okleiny(farby) zabrakło). W tym też miejscu światło jest o wiele, wiele silniejsze. W którą stronę mam ustawić świetlówkę. W sumie to na logike przezroczystym paskiem na rosliny - bedzie wiecej swiatła, ale nie wiem czy nie ma jakichś przeciwskazań?? Po co jest tne pasek?
O ile dobrze pamiętam to farba w świetlówce to luminofor, i lepije coby on był... Na twoim miejscu to reklamowałbym tą świetlówkę u sprzedawcy
Napisałem do Worlighta i nie wiedzą coi to jest?
Znaczy nie wiedzą co tej świetlówce dolega?
Napisz im że jest niepełny luminofor i niech wymienią na normalną.
Kupiłeś ją wirtualnie?
No wirtualnie, wirtualnie i tuj est problem bo musiał bym im ją z nowu wysłać juz mnie to niedługo wydzie tyle co gotowa oprawa:)
Witam
To masz taką świetlówkę
Świetlówki Master 'TL'D Super /80 szczelinowe
są nową generacją świetlówek o barwie /80. Posiadają wszystkie zalety nowoczesnych świetlówek, takie jak wysoka efłektywność, dobre oddawania kolorów oraz długa trwałość.
Świetlówki te posiadają szczelinę o wielkości 30 stopni. Dzięki temu daja bardzo dużą luminancję, co sprawia, że są doskonałym rozwiązaniem do reklam i znaków świetlnych. Dzięki nowej technologii zwiększono strumień świetlny przez szczelinę od 4 do 5 razy w porównaniu do normalnej świetlówki 'TL'D /80. Świetlówki ze szczeliną 30 stopni pozwalają na projektowanie wąskich, bardzo efektywnych znaków świetlnych.
Zastosowanie
Znaki świetlne
Pozdrawiam
Bogi
ZooCentrum
03-21-2004, 13:22
A ja ostatnio zaskoczyłem że świetlówka Hagen LifeGlo - ma zintegrowany reflektor odblaskowy :? :roll: , a do dowcipu dopełnia sprawa że świetlówka świeciła już dłuższy czas zwrócona reflektorem ku górze :| - wczoraj ją odwróciłem i :shock: zobaczyłem prawdziwy efekt.
:) Człowiek uczy się całe życie :)
A jak ta szczelina wpływa na rośliny i ryby. Gdy dodałem tą świetłowkę do 2 aquarelli to mi sie bardziej zielono zrbiło w akwarium. Jednak szczelina musi byc ustawiona bok - wynika to z instalacji oświetleniowej.
challenge
03-31-2004, 07:45
tak to jest z zakupami przez net zalegala im w magazynie to ci wcisneli i radz se teraz (chamstwo i goralska muzyka)