Zobacz pełną wersję : Rozmnażanie mieczyków
mieczyki są zyworodne. by miec male mieczyki nie trzeba zdecydowanie dużo robic trzeba miec samca i samiczke gdy samiec zaplodni samice ciaza trwa ok 1 miesiąc potem samica rodzi ok 3 milimetrowe rybki
Najlepiej idź do sklepu i sobie wypatrz jakąś w ciąrzy kup i bedziesz miał małe rybki. A rodzą sie one minium 5 mm
bardzo łatwo je rozmnożyć jeśli samiec jest ok mi naprzykład cały czas sie kociła dobra para i jest git :: :D
Bartek15
02-01-2006, 21:50
Rozmnozenie mieczyków to nie jest taka trudna sparwa trzeba przy nich troche posiedziec czyli wykumac momęt włożenia rybki do kotnika lud do osobnego akwa najlepiej z mechem jawajskim!!
Posiedzieć :roll: Raczej nie jak karmisz rybki zlukaj jakie maja juz duzy "brzuch" . Wsadzasz ja do kotnika i masz male rybki nawet jak nie wlozysz zadnej roslinki zeby rybki mogly sie schowac to pare sztuka przezyje, jezeli w dobrym momencie wyjmiesz "matke".
wiciosan
02-09-2006, 01:20
A ja wcale nie wypatrywałem.Nie było mnie w domu tydzień,akwarium opiekowała sie sąsiadka.Jak wróciłem to postanowiłem zrobić przycinke roślin,patrze a miedzy nimi osiem rybek.Fajnie?
dario154
02-09-2006, 08:41
u mnie cały czas sie rozmnazaja chyba od 4 lat zadnego nie kupiłem a cały czas w akwa mam ich pełna one nie potrzebuja jakichs specjalnych warunków ani kryjówek u mnie dorosły samiec pływa za samicami no i po jakims czasie młode no i oczywiscie trzeba je odłowic bo w innym przypadku zostana zjedzone