Zobacz pełną wersję : ser zolty...?
Maciek Szulc
03-18-2004, 21:55
Witam,
ma ktos moze jakies doswiadczenia z karmieniem rybek serem zoltym?? spotkalem sie niedawno z tym pomyslem i szczerze mowiac bardzo mnie zaintrygowal i zainteresowal.
Laktozy to ryby chyba nie strawią, może tłuszcze, kiedyś spotkałem sie z idea prokurowania żarcia w oparciu o ser topiony ale nie próbowałem
Osobiście sam myślałem, czy ser nada się do akwarium, ale nie próbowałem. Niestety nie znam nikogo kto by probował, a znam wielu akwarystów.
Maciek Szulc
03-19-2004, 17:10
no wlasnie, wszyscy slyszeli a nikt nie probowal, jest moze na forum jakis spec od technogoli zywnosci?? :D
Moj kuzyn daje zolty ser no i ryby wpierniczaja. Narazie jest to w fazie testow wiec nie wiem jakie sa tego skutki.
El Habanero
03-20-2004, 11:46
Gdy byłem wędkarzem, z powodzeniem łowiłem klenie i brzany na ser żółty.
Do akwa chyba się nie nadaje - za tłusty, po co otłuszczać rybki ? Żeby je podtuczyć lepiej dać trochę ochotki.
Moie ryby jedzą aż miło(Lącznie z sumem który wyjada resztki) :lol: .Jednak dostają go 1 raz w tygodniu żeby się nie utuczyły :wink:
Blendinka
11-05-2004, 11:15
Po przeczytaniu powyższych odpowiedzi zaryzykowałam i nawrzucałam rybkom żółtego serka - zjadły aż miło, no ale to welony, jeszcze nie dałam im nic takiego, czego by nie zjadły, odkurzacze żarłoczne :1:
a ja bym się bała dać ser żółty moim welonom ...ponieważ zawiera tłuszcz i sól nie jodowaną ... :? a tłuszcz dla welonów jest bardzo nie zdrowy
Blendinka
11-19-2004, 10:40
Hej czaszka! A Ty sama nigdy nie jesz frytek, lodów, ciasta czy hamburgera;)? Przecież to takie niezdrowe...raz im dałam, chętnie jadły, bo wszystko chętnie jedzą i tyle. Wiadomo, że na codzień ich tym faszerować nie będę.
Hej czaszka! A Ty sama nigdy nie jesz frytek, lodów, ciasta czy hamburgera;)? Przecież to takie niezdrowe...raz im dałam, chętnie jadły, bo wszystko chętnie jedzą i tyle. Wiadomo, że na codzień ich tym faszerować nie będę.
kurcze a moje weloniaste nie jedza wszystkiego ...na 100% nie lubą marchewki - pod każdą postacią :x
marchewkę zostaw zbrojnikom ablo ślimakom ja sam zaraz idę po plasterek 1 cm na 1 cm i im wrzucę troche sera :D zobacze raz moge wrzucić ;] bledinka popieram twoje zdanie :]
lody jem, frytki też :D hamburgerów już nie :( ....
a rybki karmie serem białym chudym :D