Zobacz pełną wersję : Kraków
januszbass
02-01-2007, 22:57
Może by tak jednak temat założyć od nowa bo chyba się nie doczekamy reuploadu. Jesli nie to do hasioka admin niech go wyrzuci.
Jaro_Kraków
02-01-2007, 23:08
Jestem jak najbardziej za, bo brakuje informacji, a to oszczędza kwestie czasu....
Ja polecam sklep na Warneńczyka (przecznica przy Koronie) - sklep od lat z tym samym prowadzącym go. Chętny do pomocy - niezły wybór i ceny w ramach rozsądku ;)
Poprzedni wątek był ciekawy i powinien być odtworzony.
Co na to admin? Jeśli nie może sobie poradzić z odtworzeniem to nich napisze.
januszbass
02-03-2007, 14:31
Niestety chyba bedziemy go musieli sami odtworzyć a tamten przepadł bezpowrotnie.
Dlatego tez warto by było przypomniec wszystkie sklepy które byly juz wymienione porzednio. Co to tym panowie myślicie ?
witam
co wyscie tacy nerwowi. poczekajcie jeszcze albo napiszcie do admina.
pozdrawiam
byl ktos w zoologu w geancie? jest na pietrze, ale co do ryb to totalna beznadzieja chyba najgorszy sklep w krakowie chociaz dziewczyny sprzedajace mile, otworzyli tez podobno jakis nowy zoologiczny niedaleko castoramy na pilotow tyle ze nie znam dokladnego adresu i nie bylem tam moze ktos tam zagladal i poda ulice i cos wiecej o sklepie.
Czesc
Wiecie moze gdzie w krakowie mozna kupic otoski? Bo odwiedzalem juz pare sklepow, a nigdzie nie moge znalezc. W CH Zakopianka mialy byc, ale gory dzieki za inf.
Pozdrawiam
Czesc
Wiecie moze gdzie w krakowie mozna kupic otoski?
Bo odwiedzalem juz pare sklepow, a nigdzie nie moge znalezc.
W CH Zakopianka mialy byc, ale hurtownik nie ma i nie wiadomo kiedy beda.
Przepraszam za dublowanie, ale cos mi skasowalo czesc posta wyzej.
Pozdrawiam
Jaro_Kraków
02-08-2007, 20:06
Czesc
Wiecie moze gdzie w krakowie mozna kupic otoski?
Bo odwiedzalem juz pare sklepow, a nigdzie nie moge znalezc.
W CH Zakopianka mialy byc, ale hurtownik nie ma i nie wiadomo kiedy beda.
Przepraszam za dublowanie, ale cos mi skasowalo czesc posta wyzej.
Pozdrawiam
Z tydzień - dwa temu były do nabycia w zoologicznym na Warneńczyka (naprzeciwko Korony). Nie wiem jak teraz, bo od tego czasu tam nie byłem...
PS. A ktoś nie gdzie można nabyć A. Borelli (pielęgniczka żółta), bo nigdzie nie mogę jej namierzyć w Krakowie (może być całe województwo)?
witam
z tego co sie pytałem to własciciel "leo zoo" ma od czasu do czasu pare sztuk. zadzwoń do niego i sie zapytaj.
pozdrawiam
Jest mi baaardzo przykro że usunięto poprzedni wątek o sklepach w Krakowie. No coż chyba rozpoczynamy od nowa :) To ja może polecę giełdę na ulicy Balickiej...w każdy wtorek od 16, jednak warto być wcześniej. Można tam kupić naprawdę ciekawe okazy rybi roślin. Jedyną wadą gieldy jest wymóg masowego kupowania ryb, czyli trzeba kupic rybki po 20 sztuk...BARdzo tanio. Polecam! Dojechać można łatwo tramwajem 13 na pętle :)
Pozdrawiam!
Wawrzyniec :roll:
no nie koniecznie po 20 :) po 10szt tez sa a jak wieksze to nawet po 5 - 7szt, srednio 20zl za worek a ile i czego w nim plywa to juz roznie :) ogolnie tez polecam gielde, mimo ze trafilem neonki z ospa ale jest dwoch sprzedawcow pewnych tyle ze maja troche drozej ale rybki zdrowe.
Czy wie ktoś gdzie dostanę w Kraku jakieś ziemojady??? Od dawna ich poszukuje i jak narazie bez owocnie........ :(
Jaro_Kraków
02-11-2007, 23:14
witam
z tego co sie pytałem to własciciel "leo zoo" ma od czasu do czasu pare sztuk. zadzwoń do niego i sie zapytaj.
pozdrawiam
Dzięki za podpowiedź, ale po jednej wizycie w tym sklepie dosyć się zniechęciłem (może to mój błąd) i prawdopodobnie zdobędę je w Nowym Sączu. Zobaczymy.......
witam
no sklepik wyglada dosc obskurnie. nie ma co ukrywac.
Podobno jest to przeksztalcona hodowla w sklepik. facet mowil ze zalozyl go na szybko, wiec duuuzo zeczy jest niedopracowanych.
pozdrawiam
panowie a widzial ktoś gdzieś Hemianthus callitrichoides ? czyli tego małego Henia ? jesli tak to gdzie i w jakiej ewentualnie cenie.
Na Lea maja malego henka. w cenie bodajze 10 zl za koszyk. Ten sam pan siedzi co niedziele na gieldzie na komandosow. Pozdrawiam
Wiecei w którym zoologicznym w kraku mozna dostac krewetki cardina
januszbass
02-13-2007, 13:01
cardina i co dalej ? jaka konkretnie ?
januszbass
02-13-2007, 14:19
Osławiony sklep na Warneńczyka , babaulti powinny byc , takze moga byc amano (cardina japonica) , inna lokalizacja to sklep Tesco na Wielickiej ale to juz bylo jakis czas temu , jak nie to za chwile dzis godz 16 rozpocznie sie gielda na balickiej i tam dostaniesz napewno oba gatunki. A jak to malo to zostaja aukcje internetowe i zobacz czy nie ma czegos np uzytkownik winchester
nie wiecie gdzie w Krakowie kupie tanio akwarium min 300L. Albo gdzie robią pod zamówienie?
witam
taniej niz w sklepie dostaniesz na balickiej (gielda).
pozatym jezeli chcesz to wysle ci gg szklaza ktory mi robil akwa.
pozdrawiam
jesli bys mogl wyslac te namiary :) (juz jestem zarejestowany) :)
witam
a podasz mi nic pod ktorym jestes zarejestrowany??
pozdrawiam
chesterek
02-17-2007, 16:51
To ja polecam niedawno otwarty sklep na Młyńskiej, szczególnie dla rośliniarzy. Sporo roślin po przystępnych cenach, produkty m.in. AquaArtu czy ADA no i obsługa znająca się na rzeczy. Poza tym fajne korzonki i kamienie. Warto!
januszbas
02-18-2007, 23:41
Z Młyńskiej stoisko równiez jest w niedziele na Komandosów, ceny przystępne np mały Heniek 8zł za koszyczek pan miły łatwo nawiazuje sie kontakt.
Sklep na Kazimierza Wielkiego - cenowy zawrót głowy, w Centrum Zakopianka podobnie.
QQQQ - widziałem ze niejaki Winchester ma na allegro kirysy panda jesli jestes nadal zainteresowany.
januszbass
02-18-2007, 23:43
Jeszcze dopisze ze Yogee sie chyba pomylil bo na Lea nie ma sklepu zoologicznego, a chodzilo mu chyba o ulice Lenartowicza.
Pozdrawiam.
ZooNatura w M1 mnie milo zaskoczyla, mieli super Ampularie przy trzecim podjesciu ten sklep nie wydaje sie juz taki zly no i ceny niektorych zyjatek wodnych maja konkurencyjne, ja tych ampularii nie zaluje tym bardziej ze po 4dniach od kupna mam kokon juz :) Maja tez Neritiny i Clithony chociaz u nich wszystko jest w jednym akwa pod nazwa Neocardina co do sprzedawcow to ich wiedza jest mocno ograniczona no ale czegoz mozna wymagac...
Niemile mnie zaskoczyl sklep w Carefourze na czyzynach, rybki od ostatniego pobytu tam duzo marniejsze i slabo opisane, niektorych wogole nie ma w spisie cen i trzeba sie pytac...
Jaro_Kraków
02-24-2007, 20:38
Witam,
mam taką prośbę, gdyby ktoś z Was w sklepach krakowskich zauważył samiczki A. Borelli (pielęgniczki żółtej) lub A. Trifasciata (akarka trójpręga) to dajcie tu znać. Muszę uzupełnić stan a mam zbyt mało czasu na jazdę po sklepach :( Z góry dziękuje :)
witam
co do borelek to poczytaj wczesniejsza str. co do akar to chyba widzialem je dzis na zakopiance (ale lepiej zadzwon bo nie jestem przekonany na 100%)
pozdrawiam
Jaro_Kraków
02-25-2007, 01:30
witam
co do borelek to poczytaj wczesniejsza str. co do akar to chyba widzialem je dzis na zakopiance (ale lepiej zadzwon bo nie jestem przekonany na 100%)
pozdrawiam
Hmmm, przeglądnąłem wcześniejsze strony, ale tam nic nie znalazłem, prócz mojej informacji o nabyciu pielęgniczek w Nowym Sączu :D Na giełdzie we wtorek byłem, ale borelek nie było!! Na Zakopiance byłem dzisiaj wracając od lekarza, ale prócz napisu A. Borelli w akwarium pusto i pewnie zmieni się to za ok. 2 tygodnie (pytałem kilkakrotnie). Trifasciat w ogóle tam nie widziałem.....
Cześć. Wiecie może o której są już sprzxedający na balickiej we wtorki?? Bo na stronie giełdy pisze że jest onaa od 16.
Cześć. Wiecie może o której są już sprzxedający na balickiej we wtorki?? Bo na stronie giełdy pisze że jest onaa od 16.
Pierwszych można już spotkać o 12, ale tylko pierwszych. Optymalna pora na przyjazd to 15:00. :roll:
Pierwszych można już spotkać o 12, ale tylko pierwszych. Optymalna pora na przyjazd to 15:00. :roll:
witam
pozdrawiam
Hmmm, przeglądnąłem wcześniejsze strony, ale tam nic nie znalazłem, prócz mojej informacji o nabyciu pielęgniczek w Nowym Sączu :D Na giełdzie we wtorek byłem, ale borelek nie było!! Na Zakopiance byłem dzisiaj wracając od lekarza, ale prócz napisu A. Borelli w akwarium pusto i pewnie zmieni się to za ok. 2 tygodnie (pytałem kilkakrotnie). Trifasciat w ogóle tam nie widziałem.....
cos cienko szukales:
witam
z tego co sie pytałem to własciciel "leo zoo" ma od czasu do czasu pare sztuk. zadzwoń do niego i sie zapytaj. .
albo nie patrzymy na te same str.
Jaro_Kraków
02-25-2007, 22:57
Ale ten cytat nic nie wnosi. To, że on ma czasami słyszałem od niego - jeżeli ktoś do niego te kilka sztuk sprzeda. Ale numeru telefonu nie znam (możesz pomóc?), a po jednej wizycie mam złe wrażenia.
Ja proszę o pomoc, gdy ktoś je widział, a nie gdzie mogą być :wink:
witam
sklep jest... niema co sie oszukiwac dosc obskurny, ale sprzedawca jest dosc przekonujacy.
zastanawiam sie nad kupnem rybek od niego.
co do nr tel albo cos w tym stylu to:
http://firmy.pkt.pl/firma/leo_zoo__sklep_zoologiczny_a3J5MDdfNDI4MDlfX3pvb2x vZ2lhX2Jhc2U=.html
wystarczy wpisac w google.
pozdrawiam
Dzięki Chesterek za namiar na sklep na Młyńskiej.
Mam go pod nosem, a z netu się dopiero o nim dowiedziałem.
Rzeczywiście duży wybór roślinek, rybek, obsługa fachowa i chętna do pomocy.
Mam gupikarium od wielu lat, a z przyjemnością podziwiałem Gupiki pawie oczko i Endlera.
Polecam
Jeszcze dopisze ze Yogee sie chyba pomylil bo na Lea nie ma sklepu zoologicznego, a chodzilo mu chyba o ulice Lenartowicza.
Pozdrawiam.
a ja jestem przekonana, że jest na lea sklep, mam z niego ulotkę od gościa z giełdy na komandosów. i nawet się tam wybieram. w googlach też go znalazłam wraz z info o godzinach otwarcia.
kupowałam od tego pana na giełdzie śliczne rośliny, zdrowe i zadbane.
13.03.2007:
byłam wczoraj na Młyńskiej w sklepie- musiałam się z tą ulicą lea pomylić (chyba,że przenieśli sklep stamtąd na Młyńską, albo mają drugi- wie ktoś coś na ten temat?). Sprzedaje tam ten sam pan, co na komandosów w niedziele. pomijając niesamowicie fachową obsługę muszę przyznać, że nie byłam w lepszym sklepie z roślinami akwarystycznymi. mnóstwo gatunków z możliwością składania specjalnych zamówień. wszystkie roślinki zdrowe, zadbane, obsługa bardzo miła. no i wspaniałe akwaria w sklepie, aż nie chce się wychodzić:)
polecam Wam gorąco, koleżanki i koledzy :lol:
Czy moze ktos napisac o kiedy ktorej dokladnie jest gielda na komandosow (lub kiedy najlepiej przyjsc)
Dolacze sie do "rekalmy" sklepu na ul Warnenczyka- Bardzo mila i fachowa obsluga widac ze sprzedawca nie jest tylko sprzedawca rybek ale zamilowanym akwarysta. Wszystkie rybki jakie od niego nabylem byly zdrowe i w swietnej kondycj. No i oczywiscie przystepne ceny:)
Zupelnym przeciwienstwem jest sklep zoologiczny w Tesco na Wielickiej.
Sklep nawet nie wyznaje zasady "duzo tanio Tesco" bo jest "Malo drogo i do
d...." (szkoda ze nie stwozyli gatunku rybek i roslinek Tesco) Rybki Chore ceny roslin i sprzetu przyprawiaja o zawrot glowy do tego olewanie klijenta brzydkie akwaria ....Drozyzna Drozyzna jeszce raz Drozyzna. Mozna by tak jeszcze wymieniac (szkoda ze nie stwozyli gatunku rybek i roslinek Tesco).
Niestey mieszkam nie daleko i czeste wizyty w tym sklepie przyczynily sie do takiej reklamy-nikomu nie polecam.
Ps Prosze o odpowiedz na moje pierwsze pytanie.
januszbass
03-14-2007, 09:56
Nie wiem od ktorej godziny ale jak bedziesz przed 10:00 to wystarczy.
Staffik
Czy moze ktos napisac o kiedy ktorej dokladnie jest gielda na komandosow (lub kiedy najlepiej przyjsc)
Proszę zobacz sobie stronę
http://www.zoosklep.com/gielda/
Koło 10.00 jak przyjdziesz nic nie stracisz, jest wybór roślin i rybek.
januszbass
03-14-2007, 13:31
A ja mam pytanie gdzie i za ile moge dostac w Krakowie symfonie złota ? Do tej pory stosowalem serie PG wiec nie zwracalem kompletnie uwagi czy symfonie mozna dostac w kazdym sklepie i jak ksztaltuja sie ceny.
P.S sam znalazłem odpowiedz "w Polanie, ewentualnie możesz popatrzeć w Ogród Centrum na Wielickiej"
Pozostaje kwestia ceny.
Cześć,
skład z kamieniami ozdobnymi w Krakowie - wiecie gdzie jest?
Pozdrawia i dzięki za informację,
Kuba
witam
http://www.pf.pl/serwis/yp-index.html
... i wszystko jasne.
pozdrawiam
Ja z kolei chcialem sie dowiedziec gdzie mozna kupic tanio torf granulowany.
P.s Panorame Firm juz sprawdzalem
Scalarus
03-30-2007, 19:09
Nie wiem czy mogę poleciś sklep w M1, ale warto tam zajrzeć... Mają tam nawet duży wybór, w miarę przystępne ceny, miła i dobrze poinformowana (przynajmniej 2-3 osoby) obsługa...
Jednak jeśli chodzi o ptaki... To katorga :( . Była kiedyś tam jedna żako, nikt nie chciał jej kupić, więc zdechła... Podobnie było z arą błękitną... Ptak miał zaledwie parę miesięcy, a kobita gadała, że ponad rok :/. A jak wiecie, te ptaki powinny być z rodzicami przez rok swojego życia :/. Trudna sprawa...
Ja z kolei chcialem sie dowiedziec gdzie mozna kupic tanio torf granulowany.
P.s Panorame Firm juz sprawdzalem
torf granulowany- jedynie jako wkłady fitracyjne. dostepne w wiekrzosci sklepow akwa.
torf włóknisty- z tym gorzej. trzeba pytac w marketach budowalanych, albo dobrych sklepach ogrodniczych.
torf (miał torfowy)- dostepny w kazdym sklepe ogrodniczym i w niektorych kwiaciarniach. najwazniejsze jest zeby byl bez dodatkow w postaci nawozow.
pozdrawiam
Jaro_Kraków
03-30-2007, 21:50
Nie wiem jak teraz, ale torf włóknisty lub w granulatach był normalnie dostępny w sklepie na Warneńczyka. Teraz nie pytałem, ale normalnie kupiłem 2 miesiące temu. Najlepiej tam spytać, ceny też są (były) przystępne
I jeszcze chcialem zapytac sie o gline bo okazalo sie ze z tym tez jest problem
januszbass
04-13-2007, 10:11
Cytat z filmu Testosteron "Panowie to jest masakra normalnie" uzupelniam o tekst -dostac cos w tym miescie. Normalnie szok. Wszystko chyba trzeba na wysylke kupowac. Moze jednak ktos bedzie wiedzial nastepujaca rzecz.
Czy mozna w Krakowie kupic krewetki White Pearl , czy ktos gdzies je widzial, np na Komandosów na gieldzie lub chociaz na Balickiej ? Czy tylko dostepne sa one w okolicach Warszawy ewentualnie Łodzi i musza sie tluc PKSami.
Nie wiem czy mogę poleciś sklep w M1, ale warto tam zajrzeć... Mają tam nawet duży wybór, w miarę przystępne ceny, miła i dobrze poinformowana (przynajmniej 2-3 osoby) obsługa...
Jednak jeśli chodzi o ptaki... To katorga :( . Była kiedyś tam jedna żako, nikt nie chciał jej kupić, więc zdechła... Podobnie było z arą błękitną... Ptak miał zaledwie parę miesięcy, a kobita gadała, że ponad rok :/. A jak wiecie, te ptaki powinny być z rodzicami przez rok swojego życia :/. Trudna sprawa...
Ten sklep to masakra! Byłem tam niedawno.
bardzo chciałbym polecić sklep na ul.Młyńskiej 12 /koło almy i castoramy/ obsługa super miła i profesjonalna piękne roślinki oraz rybki również duży wybór akcesoriów akwarystycznych mozna tam spędzić naprawde dużo czasu no i to akwarium holenderskie poprostu super.
januszbass
04-20-2007, 18:10
Co do sklepu na Młyńskiej to można zastać "przedstawicieli" tegoż sklepu na giełdzie w niedziele na Komandosów jakby kogos to interesowalo. Roslinki przewaznie w cenie 8 zł za koszyczek byly.
mam prośbę do wszystkich aby pisali o wszystkich sklepach zoologicznych w krakowie najlepiej o tych małych osiedlowych taki sympatyczny chociaż nie duży jest sklep na woli duchackiej ul.beskidzka pawilon
Utricularia graminifolia wiecie moze czy mozna dostac w Krakowie te roslinke?
mam prośbę do wszystkich aby pisali o wszystkich sklepach zoologicznych w krakowie najlepiej o tych małych osiedlowych taki sympatyczny chociaż nie duży jest sklep na woli duchackiej ul.beskidzka pawilon
witam
moglbys napisac (i inni tez) cos o sklepie?
jeszcze tam nie bylem i zastanawiam sie czy nie kupic tam rybek...
pozdrawiam
Piotr Baszucki
04-24-2007, 06:53
byłam wczoraj na Młyńskiej w sklepie- musiałam się z tą ulicą lea pomylić (chyba,że przenieśli sklep stamtąd na Młyńską, albo mają drugi- wie ktoś coś na ten temat?). Sprzedaje tam ten sam pan, co na komandosów w niedziele. pomijając niesamowicie fachową obsługę muszę przyznać, że nie byłam w lepszym sklepie z roślinami akwarystycznymi. mnóstwo gatunków z możliwością składania specjalnych zamówień. wszystkie roślinki zdrowe, zadbane, obsługa bardzo miła. no i wspaniałe akwaria w sklepie, aż nie chce się wychodzić:)
polecam Wam gorąco, koleżanki i koledzy :lol:
Miło nam to słyszeć :) SRWiA dba o najwyższy standard swoich usług.
Zamówienia można skladać różnorakie, zarówno na poszczególne gatunki jak i całą aranżacją wraz z serwisem akwarium. Zamówienia można również bardzo wygodnie składać przez internet na stronie http://www.holenderskie.pl/sklep a towar odebrać po sprowadzeniu - bezpośrednio w sklepie stacjonarnym, nie płacąc kosztów wysyłki.
Jest to obecnie najsprawniej funkcjonujący sklep z zapleczem online - specjalizujący się szczególnie w akwarystyce roślinnej. Posiadamy wszystkie niezbędne akcesoria do ich uprawy :)
co do sklepu na beskidzkiej to jak juz napisałem jest to nieduży sklep wybór może nie jest rewelacyjny /kilka rodzajów rybek i roślinek/ ale ceny są dość konkurencyjne no bardzo miła obsługa .również sprzęt akwarystyczny w przystępnej cenie warto odwiedzić chociby z czystej ciekawość jak wiadomo takie sklepy moją swój"klimat" proszę o informację o pozastałych sklepach w krakowie możemy zrobić swojstą "mapę" takich sklepów pozdrawiam wszystkich akwarystów
Giętkoząb
05-05-2007, 21:20
Dodam coś o sklepie na Woli Duchackiej. Nazywa się "Duduś" i jest na starym markecie na pierwszym piętrze. Obsługa rzeczywiście bardzo w porządku - starsza babka i starszy gość.
Dużym plusem są niskie ceny.
Jesli po tylu wpisach ruszy lawina kupujących :-) to ostrzegam - zazwyczaj jest bardzo mały wybór rybek, ale jak już trafisz na coś fajnego typu Opaczek czy Pstrążenica to przynajmniej kupujesz to w normalnej cenie.
W bliskiej okolicy jest sklep na osiedlu Kurdwanów przy ulicy Wysłouchów, ale przez wzgląd na właściciela i ceny go nie polecam.
.....a jeśli znów pewien forumowicz doczepi się do mnie o to kategoryzowanie cenowe :-) to odpowiadam, że denerwuje mnie gdy ktoś najbardziej pospolite ryby w rodzaju Neonów czy Gupików próbuje wcisnąć po 5 zł
witam
spoko nie przyczepie sie :)
widze ze starego tematu nie bedzie wiec:
sklep w ch. zakopianka - ostatnio widzialem jak sie ludzie zaczynaja obchodzic z rybami i przestalem tam zagladac... teraz raczej ceny wysokie, wybor tak samo, tyle ze zaczynaja leciec na kase.
w borku faledzkim- fajny sklepik, rybki raczej zdrowe. czesto kupuje tam zywe pokarmy i juz pare razy babka chciala mnie naciagnac (worek z woedzieniem mial mleczno biala wode i mowi ze to dla tego ze przed chwila z lodowki wyjela). jak ktos sie jednak zna to godny polecenia.
kurdwanow- nie bylem tam od chyba 6 miesiecy. z tego co widzialem ostatnio to ryby chore, obsluga do du... strasznie leca na kase.
to chyba narazie tyle.
pozdrawiam
witam Kraków
Może w kwestii przypomnienia trzech sklepów:
1. Sklep akwarystyczny na ul. Miodowej tuż przy wiadukcie kolejowym - dawno tam nie byłem, ale właściciel prowadzi go od klikunastu lat;
2. Sklep zoologiczny na początku ul. Starowiślnej - brak opini na temat sklepu;
3. Sklep akwarystyczny przeniesiony z ul. Metalowców (Hala Targowa) na Aleję Jana Pawał II nr.?
jeśli znacie te sklepy napiszcie o nich swoje uwagi
dzięki
P.S.
Czy może wiecie, gdzie w Krakowie jest hurtownia akwarystyczna (chodzi mi o sprzęt: grzałki, filtry itp.)
O obu giełdach pamiętam.
Giętkoząb
05-07-2007, 16:55
Dojeżdżając do mostu Dębnickiego jest reklama hurtowni na ulicy Barskiej, pytałem kiedys w tym temacie czy ktoś tam był, ale chyba nikogo z forum tam nie zawiodło.
Sklep na początku Starowiślnej - czy chodzi o ten "legendarny sklep koło Dietla" ?
Na początku - a raczej na początku drugiej połowy - jest sklepik w którym obecnie artykuły znajdą wyłącznie miłośnicy psów, kotów i papug. No chyba, że jeszcze pokarmy akwarystyczne się znajdą.
coś cieniutko idzie nam ta lista sklepów ja widziałem z tramwaju sklep na ul.batorego róg z karmelicką ale nie mogę nic więcej o nim powiedzieć pozdrawiam.
coś cieniutko idzie nam ta lista sklepów ja widziałem z tramwaju sklep na ul.batorego róg z karmelicką ale nie mogę nic więcej o nim powiedzieć pozdrawiam.
sklep bez rewelacji. facet "troche" jest niedouczony. z rybek raczej bez rewelacji, czasami widywałem tez z pleśniawka.
to z okolicy jeszcze sklep na św. Marka. wsumie nic specjalnego, ale dosc przystepne ceny. wybor rybek tez bez szalenstw. dosc duzo roslinek w przystepnych cenach.
pozdrawiam
edit. sklep na starowiślnej. niewiem jak to wogole funkcjonuje. brak zywych zwierzat, tylko karmy itp.
a ja mam pytanie może trochę nie w temacie, znacie może jakiś sklep w Krakowie (nie koniecznie zoologiczny) w którym zamontują mi dodatkową świetlówkę w pokrywie ? Chodzi o dodanie jednej świetlówki do pokrywy Wromak. Sam czytałem wątek o oświetleniu ale zupełnie się na tym nie znam i wole nie kombinować.
A odnośnie sklepów to polecam sklep Bocja na skrzyżowaniu Kobierzyńskiej i Grota Roweckiego. Obsługa OK, ceny plus minus dwa razy mniejsze niż w Tesco naprzeciwko (np. bocja wspaniała cena w tym sklepie 9 zł, cena w Tesko naprzeciwko - 18 zł), rybki zdrowe.
Kupiłem tam wszystkie moje rybki i ani jedna nie chorowała, nawet bocje nie miały ospy.
witam
sklep w tesco to chyba jeden z gorszych w krakowie. ryby chore, ceny z kosmosu itp
co do pokrywy, to moze pujdz do jakiegos elektryka znajomego? ewentualnie do jakiejs "zlotej raczki". sklepu jako takiego raczej nie znajdziesz.
pozdrawiam
Witam
Może was zainteresuje namiar na sklep przy ul. Wieniawskiego 62.
Jest to sklep z oświetleniem do pomieszczeń (producent oświetlenia).
Natomiast kupiłem u nich świetlówki Sylvania GROLUX i AQUASTAR po przystępnej cenie 19 i 25 PLN - te same świetlówki w akwarystycznych opowiednio 26 i 33 brutto.
scatter_heart
05-15-2007, 20:09
Dojeżdżając do mostu Dębnickiego jest reklama hurtowni na ulicy Barskiej, pytałem kiedys w tym temacie czy ktoś tam był, ale chyba nikogo z forum tam nie zawiodło.
Mnie tam zawiodło w zeszłym tygodniu! :D
Są dwa sklepy - jeden na Barskiej 12 i tam jest sprzęt/jedzenie itp. ale mowy nie ma o sprzedaży detalicznej.
Drugi jest na Barskiej 37a. I tu życzę dużo powodzenia - jednego znajomego wyrzucili od progu z awanturą "czego tu szukasz??!!". Schodzi się do piwnicy, gdzie huczą filtry a wilgoć zatyka nos:/ Typowa hurtownia = dużo zbiorników, zero atrakcji, ale rybek było dużo. Mieli nożownika (Apteronotus albifrons), duuużo skalarów, prętników, wielkie stado neonków i jakieś rybki, których wcześniej nie widziałam;) Podziałało to na mnie, bo tylu rybek w jednym miejscu nie widziałam:D Są krewetki - jak ja byłam były tylko Red Cherry i Babaulti. Powiedział że czasem mają jeszcze inne gatunki, ale to zależy od wolnych zbiorników i dostępności na rynku (jak są jakieś, to kupują i mnożą je). Pan wyglądał dość groźnie, ale mnie nie wyrzucił (chyba dlatego że jestem kobitką), tylko powiedział kategorycznie że nie sprzedaje nikomu, tylko sklepom. Zrobiłam ładne oczka i mi sprzedał 12 lub 13 Red Cherry:)
scatter_heart
05-15-2007, 20:13
Dorzucę jeszcze tylko jedno: absolutnie nie polecam M1. Między innymi dlatego że około roku temu mieli "nieprzyjemności" ze strony TOZu (chodziło o handel chorymi persami bez rodowodu, w dodatku w skandalicznych warunkach). Jeśli chodzi o ryby, to właśnie tam Miły Pan Sprzedawca wcisnął mi parkę pyszczaków, mówiąc że to absolutnie nie jest parka. Wróciłam do nich po dwóch miesiącach i oddałam obie ryby wraz z 20 małymi...
Polecam za to dwóch użytkowników allegro, szczególnie w kwestii krewetek: Winchester2004 i macwiernik.
artur1993yo
06-03-2007, 18:37
A był ktoś w Natura Zoo na Zakopiańskiej? Sklep suuper. Roślin mają pełno bez glonów, drabinki CO2, wszystko po prostu.
BogdanW (NH)
06-04-2007, 05:59
otworzyli tez podobno jakis nowy zoologiczny niedaleko castoramy na pilotow tyle ze nie znam dokladnego adresu i nie bylem tam moze ktos tam zagladal i poda ulice i cos wiecej o sklepie.
Ten sklep jest na ulicy Młyńskiej niedaleko przystanku autobusowego widać reklamę.Bardzo fajny sklepik ,sporo roślin ,dość mili sprzedający znają się na roślinkach dość dobrze.Polecam go mieszkam bardzo blisko niego i jestem tam dość często.
Wiatm orientuje się ktoś gdzie w Krakowie dostanę Pielęgnice Manguańską, ewentualnie inne ciekawe gatunki?
Czy ulica Młyńska to okolice Dobrego Pasterza czy zle szukalem na planie miasta? ;)
witam
http://mapa.szukacz.pl/
wpisz miasto i ulice:)
pozdrawiam
BogdanW (NH)
06-05-2007, 04:12
Czy ulica Młyńska to okolice Dobrego Pasterza czy zle szukalem na planie miasta? ;)
To jest dość bliski,jak jest rondo polsadu.
Szczupak
06-19-2007, 11:54
Witam!
Może jakiś krakowiak wie gdzie można dostać A.Borelli lub A.trifasciata?
Prosiłbym o odpowiedź gdyż mieszkam pod Krakowem i nie mam możliwości "zwiedzania" sklepów.
Pozdrawiam
BogdanW (NH)
06-19-2007, 15:25
Ostatnio były widziane A.Borelli na ul.Kazimierza Wielkiego 59 "Żyrafa"(tel.0126362273) i na ul. Limanowskiego 18 "Panda"(tel.0122961601),czasami też pojawiają się na giełdzie Balickiej we wtorek.Oraz w "Zoo Natura" Sp. z o.o."M1" Sklep Zoologiczny al. Pokoju 67
Jaro_Kraków
07-11-2007, 21:23
Jeśli chodzi o sklep na Miodowej, o który ktoś pytał to rzeczywiście jest od lat, ale nigdy gigantycznego wyboru nie miał. Ceny znośne, jakkolwiek dawno nie byłem.
Nie widziałem za to Trifasciat i Borelek na Limanowskiego, a średnio raz w tygodniu tam bywam. Je najlepiej wyglądać na giełdzie na Balickiej lub spróbować się dogadać ze sprzedawcą - ja tak sobie sprowadziłem po 4 samice obu gatunków.
Witam!
Może jakiś krakowiak wie gdzie można dostać A.Borelli lub A.trifasciata?
Prosiłbym o odpowiedź gdyż mieszkam pod Krakowem i nie mam możliwości "zwiedzania" sklepów.Pozdrawiam
wprawdzie borelek nie widzialem (na limanowkiego widzialem ladne kakadu), ale trifasciaty widzialem w ch. zakopianka.
pozatym dla zainteresowanych. pytalem sie o zwir na ul Łużyckiej (bodajze nr 51). zwirek bazaltopwy o granulacji 2-4mm bazaltowy (taki czarny) kosztuje 12zl za 25kg.
pozdrawiam
Giętkoząb
07-13-2007, 20:40
Na Łużyckej dostałem kiedyś siatkę łupków za piwo :)
Wiecie gdzie kupić zwykła sól niejodowaną? chodzi mi o sklepy w podgórzu.
I jeszcze jedno. Czy widzieliście gdzieś takie małe granulki przesypywane z większego opakowania do dealpacków?
Niedawno na kurdwanowie w plusie był sklep zoologiczny i tam sprzedawali ten świetny moim zdaniem pokarm, ale chyba interes siadł.
Scalarus
07-20-2007, 20:54
Ostatnio zacząłem się rozglądać za sklepami akwarystycznymi w Krakowie. Przeglądnąłem trochę dokładniej ten temat i znalazłem ten sklep na Młyńskiej. Z tego co się dowiedziałem to sprzedają tam ładne rośliny. A czy tam są dostępne w sprzedaży ryby? Jeśli nie, to czy ktoś mógłby polecić bez ŻADNYCH wyrzutów sumienia więcej niż 2 sklepy w których można nabyć zdrowe ryby (detalicznie)? Chodzi mi głównie o Pielęgniczki kakadu (1 + 3). Chciałbym, żeby każda z nich nie była spokrewniona ze sobą.
Będę wdzięczny za pozytywne odpowiedzi.
Pozdrawiam
Scalarus
BogdanW (NH)
07-21-2007, 10:58
Można tam kupić rybki. Czasami mają tam Kakadu.Kakadu czasami też jest w sklepie na ul. Kazimierza Wielkiego,na Limanowskiego,Na Warneńczyka i w Carrefour w Czyżynach oraz w Zoo Natura na Zakopiance.
Jaro_Kraków
07-22-2007, 12:15
.........Chodzi mi głównie o Pielęgniczki kakadu (1 + 3). Chciałbym, żeby każda z nich nie była spokrewniona ze sobą.
......
Witam! Nie jestem pewny czy wybór dwóch różnych sklepów zapewni Ci brak pokrewieństwa między nimi. Generalnie pojedyńczy hurtownicy dostarczają rybek na cały rynek krakowski (z tego co się dowiadywałem kiedyś). Ja mając sprowadzane samce trifasciat i borelek z Nowego Sącza i samice od hurtownika ze Śląska wcale nie jestem pewny ich braku pokrewieństwa, choć niby mam większe szanse.
Pozdrawiam
Scalarus
07-22-2007, 13:03
W takim razie w jaki sposób mógłbym kupić ryby tak, żeby nie były ze sobą spokrewnione? Zna ktoś może dwie różne hodowle tych Pielęgnic w Krakowie? Jeśli nie to gdzie mógłbym je zamówić, by nie było problemów związanych z pokrewieństwem? Nie widzę większego sensu chodzenia do czterech różnych sklepów, za dużo zachodu...
Pozdrawiam
Scalarus
Giętkoząb
07-24-2007, 20:35
Może spróbuj u użytkownika Winchester z allegro, wydaje mi się że ma ryby z własnej hodowli, wówczas miałbyś połowę szukania za sobą.
Jaro_Kraków
07-27-2007, 06:26
.....Chodzi mi głównie o Pielęgniczki kakadu (1 + 3). Chciałbym, żeby każda z nich nie była spokrewniona ze sobą.
......
Proponuje Ci wejście na forum strony apisto.pl do działu ogłoszenia. Jedną z możliwości na pewno byłoby sprowadzenie młodych od różnych hodowców. Ewentulnie sprowadzenie np. samców, a zakup samic tutaj w sklepach.
Jakkolwiek większość pielęgniczek pochodzi z ich zagłębia, czyli śląska.
Pozdrawiam
Scalarus
08-05-2007, 17:25
Witam!
Mam małe pytanie dotyczące sklepu na Młyńskiej. Czy ktoś się orientuje, czy można tam kupić wszystkie rośliny, których listę dałem poniżej?
Anubias barteri
Cabomba caroliniana
Cryptocoryne wendtii Tropica
Didiplis diandra
Eleocharis
Hemianthus micranthemoides
Heteranthera zosterifolia
Hydrocotyle lecocephala
Hydrophila corymbosa „minima“
Ludwigia glandulosa „perensis“
Micranthemum umbrosum
Microsorum Philippine
Pistia stratiotes
Rotala rotundifolia/macrandra
Pozdrawiam
Scalarus
Larry699
08-05-2007, 18:24
mam małe pytanko, gdyż wybieram się niebawem do Zoo Natura w Zakopiance: czy ktoś przypadkiem nie wie czy mają tam duży wybór roślin (chodzi mi głównie o mech jawajski)
z góry dzięki
chesterek
08-06-2007, 08:19
Scalarus nie wiem jak będzie z Microsorium, jakiś czas temu mieli, możliwe, że ściągną na zamówienie, ale nie wiem czy mają stałe źródło. Z resztą zielska nie będzie problemu z tym, że oczywiście może nie być wszystkiego od ręki. Sprowadzą Ci w ciągu kilku dni. Larry699 na Zakopiance wybór roślin jest do kitu, chociaż jakiś czas temu były w sprzedaży mchy w tym Java.
Scalarus
08-06-2007, 12:54
To świetnie :-). Na Microsorum specjalnie mi nie zależy, w końcu i tak będę musiał ilość gatunków roślin ograniczyć, bo wszystkie do jednego akwarium 112l (80x35x40) nie zmieszczą.
Od jakiegoś czasu poszukuję w Kraku białych pawiookich (lutino oscar bądz albino oscar). Może ktokolwiek wie gdzie można je dostać. Na giełdzie niestety takich nie spotkałem :(
BogdanW (NH)
08-11-2007, 15:13
Swego czasu były dostępne na ul. Lenartowicza(leo-zoo)tel.012 632-31-92.
Jeżeli gościu niema to na pewno będzie w stanie je załatwić .Ja u niego już zamawiałem kilka razy rożne akwarystyczne rarytasy.
Giętkoząb
08-16-2007, 06:34
Proszę, podajcie gdzie w Podgórzu lub Centrum znajdę większy niż zwykle wybór mrożonek.
Większy to znaczy coś więcej niż tradycyjne ochotkę, wodzień, serca, szpinak :-/
Chodzi mi o taki mrożony raj jak w Zakopiance tylko z lekko niższymi cenami (tam np. ochotka 5 zł. 8-[ )
witam
obawiam sie ze z mrozonkami moze byc problem. na zakopiance maja najwiekrzy wybor.
tak to na limanowskiego widzialem calkiem sporo, no i na balickiej.
pozdrawiam
BogdanW (NH)
08-16-2007, 14:41
Na ul.Lenartowicza (leo-zoo) ,gościu ma dość spory wybór mrożonek i w przystępnych cenach.Na ul. Kazimierza Wielkiego(Żyrafa),oraz na ul.Rusznikarskiej(Tanganika).
Larry699
08-20-2007, 18:29
Scalarus nie wiem jak będzie z Microsorium, jakiś czas temu mieli, możliwe, że ściągną na zamówienie, ale nie wiem czy mają stałe źródło. Z resztą zielska nie będzie problemu z tym, że oczywiście może nie być wszystkiego od ręki. Sprowadzą Ci w ciągu kilku dni. Larry699 na Zakopiance wybór roślin jest do kitu, chociaż jakiś czas temu były w sprzedaży mchy w tym Java.
dzięki za pomoc - tym razem mieli na szczęście mech jawajski, ale ogólnie to drogie rośliny i obsługa nie bardzo się zna na rzeczy:neutral:
Gdzie można w Krakowie kupić Pielęgnice Pawiookie, małe, odmiany dzikiej?
Potrzebuje tych ryb a w Nowym Sączu ich poprostu niema.
scatter_heart
08-27-2007, 11:46
Czy widział ktoś z Was pokrywy aluminiowe (50x30) w Krakowie?? Bywają na giełdzie może? Bo znalazłam w internecie ( tutaj (http://www.sklep.aquaboro.com.pl/index.php?kierunek=2&co=lista&stan_strona=7&KD=Pokrywy&KT=Recta)) ale wolę to obejrzeć na własne oczy zanim kupię... Muszę sprawdzić czy jest koto-odporne;)
Chciałbym Was zapytać
Czy orientujecie się od kiedy będzie działać giełda na Komandosów
BogdanW (NH)
08-28-2007, 13:43
Pewnie tak jak co roku od września.
rezydent
09-17-2007, 13:58
Czy ktoś może orientuje się ile kosztuje rozbora klinowa na giełdzie ul. Komandosów?
BogdanW (NH)
09-17-2007, 15:22
Jak sie pokazują to cena waha się od 1,50 do 3,0 zł.Ale przy większej ilości zawsze można negocjować.
mieszkam w Krakowie od niedawna (wcześniej mieszkałem w Warszawie) odwiedziałem kilka sklepów w ciągu ostatniego miesiąca i muszę z przykrością przyznać, że wybór jest skromny, ryby w kiepskich warunkach (wiele martwych), ceny też czasami jakby z kosmosu, ...nie będe wszystkich wymieniał jedynie na plus - chociaż taki bardzo ubogi- był sklep na Rusznikarskiej, taki osiedlowy ale bardzo fachowy, piękne paletki i pyszczaki, facet zna się na rzeczy, mimo to jak mówie wybór słaby, na dniach się wybieram na Młyńską więc może obraz Krakowskich sklepów zoologicznych ulegnie zmianie, bo narazie to mizeria i chyba będe musiał robić zamówienia przez internet albo weekendowe wypady do katowic( bo tam już 100 razy lepiej)
stefan nie pije
09-25-2007, 11:53
Wydaje mi się że wiem o który sklep w krakowie wam chodzi byłem ale jest tam niespecjalnie.
wróciłem ze sklepu na lenartowicza, facet to zapaleniec i entuzjasta, widac, że ten sklep to całe jego życie, to się docenia, ryby nie mają luksusów ale są zadbane i smiało od niego można kupować, wybór średni ale chętnie tam będe wracał, natomiast to co zobaczyłem w G. Krakowskiej to rozpacz i żenada, pełno martwych rybek, chore kiryski, na moją uwagę sprzedawczyni stwierdziła, że to do niej nie należy, liczy się zysk, niestety
już lepiej z tym jest w wawie, w centrach handlowych,szczerze polecam jak ktoś będzie galerie mokotów i redute,
wiecie moze gdzie mozna kupic kamienie do malawi??? z wyjątkiem gieldy w bronowicach i na komandosow
na skladzie z kamieniami...
poszukaj sobie w panoramie firm, gdzie masz najblizej miejsca zamieszkania.
pozdrawiam
scatter_heart
09-27-2007, 20:54
natomiast to co zobaczyłem w G. Krakowskiej to rozpacz i żenada, pełno martwych rybek, chore kiryski, na moją uwagę sprzedawczyni stwierdziła, że to do niej nie należy, liczy się zysk, niestety
Wdałam się tam dwa tygodnie temu w pyskówkę z panią manager, nie ze sprzedawcą... Spytałam się czy kiedykolwiek wyławiają zdechłe ryby, bo im już pleśnieją:/ Pani twierdzi, że zdychają, bo "czasem coś leci z wodą" i że nie są w stanie wymieniać wody codziennie, więc ryby muszą zdychać. Strzeliłam jej, że nie mają pojęcia o akwarystyce...i się zaczęłam z nią kłócić. Koniec końców raczej się tam nie pojawię więcej.
Myślałam nad nasłaniem na nich krakowskiego TOZu - podobno kociaki sprzedawali bez papierów (bez zezwolenia)... Nie wiem ile w tym prawdy:-?
rezydent
09-28-2007, 08:04
wróciłem ze sklepu na lenartowicza, facet to zapaleniec i entuzjasta, widac, że ten sklep to całe jego życie, to się docenia, ryby nie mają luksusów ale są zadbane i smiało od niego można kupować, wybór średni ale chętnie tam będe wracał, natomiast to co zobaczyłem w G. Krakowskiej to rozpacz i żenada, pełno martwych rybek, chore kiryski, na moją uwagę sprzedawczyni stwierdziła, że to do niej nie należy, liczy się zysk, niestety
już lepiej z tym jest w wawie, w centrach handlowych,szczerze polecam jak ktoś będzie galerie mokotów i redute,
Jeżeli mówisz o sklepie Leo Zoo to byłem tam kilka tygodni temu. Po wizycie w tym sklepie odechciało mi się odwiedzania sklepów akwarystycznych. Może i sprzedawca ok, ale estetyka sklepu i czystość akwariów w opłakanym stanie. Ja polecam sklep w Czyżynach CH Carrefour może i mają drogo, ale przynajmniej o akwaria dbają. Drugi sklep który polecam to ŻY-RAFA na ul. Kazimierza Wielkiego 59.
scatter_heart
09-28-2007, 10:41
Jeżeli mówisz o sklepie Leo Zoo to byłem tam kilka tygodni temu. Po wizycie w tym sklepie odechciało mi się odwiedzania sklepów akwarystycznych. Może i sprzedawca ok, ale estetyka sklepu i czystość akwariów w opłakanym stanie.
Niestety, zgadzam się. Byłam tam niecały rok temu i od tamtej pory nie mam najmniejszej ochoty tam zaglądać. Twoja relacja z wizyty tam utwierdza mnie w przekonaniu, że niewiele się zmieniło, niestety:( Wiem, że wielu/wiele z Was ma bdb opinię o tym sklepie, więc nie będę nadawać na niego za bardzo;)
pozytywne wrażenie zrobił na mnie sklep żyrafa naKazimierza Wielkiego, ale jeszcze lepsze wrażenie ten na Młyńskiej, duży wybór roslin, nieco mniejszy rybek w porównaniu z żyrafa, ale obsługa milsza i ceny niewygórowane, chociaż ten na Młynskiej mial bardziej normalne
gorąco polecam te dwa sklepy, wreszcie znalazłem coś ciekawrgo w Krakowie, jest tylko jeden minus, bieda w tym mieście jeżeli chodzi o zbrojniki i pyszczaki
Pyszczaki są dostępne bez problemu na giełdzie na ulicy komandosów. Podobnie zresztą jak i większość rybek :P To że nie ma ich jako tako w sklepach nie znaczyć iż w ogóle nie można ich dostać :)
Marek_Plawgo
09-28-2007, 17:31
Witam,
wiem może ktoś gdzie mogę dostać drobny żwir kwarcowy?
BogdanW (NH)
09-28-2007, 18:39
Na Kazimierza Wielkiego i na Młyńskiej.
Witam,
wiem może ktoś gdzie mogę dostać drobny żwir kwarcowy?
jezeli masz wiekrze akwa, to bardziej ci sie oplaca zagladnac do skladu kamieniarskiego.
tak jak gdzies tam wyzej pisalem, na walerego slawka (chyba) jest skklad, gdzie zwir kwarcowy (i tak jak ja kupowalem - bazalt) za 12 zl paczka 20kg.
pozdrawiam
brzdac44
09-28-2007, 21:39
ja dodam jeszcze że większe ilości żwirku w przystępnej cenie znaleźć można też w większych sklepach ogrodniczych - ja swoje 50 kg żwiru kupiłem w sklepie na ulicy wielickiej na przeciwko kabla
pozdrawiam
Marek_Plawgo
09-28-2007, 21:53
A może ktoś orientuje ile kosztuje kg takiego żwiru w/w sklepach?
witam
1 kg nie kupisz bo to sa cale opakowania. jezeli masz male akwa to jestes skazany na sklepy akwarystyczne.
pozdrawiam
Marek_Plawgo
10-06-2007, 08:14
Orientuje się ktoś czy na Balickiej można kupić testy do wody?
BogdanW (NH)
10-12-2007, 07:05
Witam.
Widział ktoś w jakimś sklepie w Krakowie Akary z Maroni?
rezydent
10-12-2007, 07:45
Jutro w Carrfour Czyżyny mają dostawę ryb i na pewno sklep odwiedzę to sprawdzę przy okazji czy nie maja akar.
rezydent
10-15-2007, 08:08
Sklep odwiedziłem, ale akar nie mają.
czesc. orientuje sie ktos gdzie w krk mozna kupic paletki i w jakiej cenie?? najlepiej jakby byly male. nigdy nie zajmowalem sie duzymi rybami, a dzisiaj mnie cos natchnelo:)
rezydent
10-29-2007, 18:07
Carrfour Czyżyny tam na pewno są paletki. W jakiej cenie i jakie nie wiem bo się nie interesowałem specjalnie.
Mam nadzieję, że wiesz jak ciężkie w utrzymaniu są to ryby i jakie warunki należy im zapewnić ;>
kazdej rybie trzeba zapewnic dobre warunki :) ryby to moje oczka w glowie:)
czesto slysze od dziewczyny ze ryby bardziej kocham niz ja:) w koncu faceci musimy miec jakies pasje:) lepiej to niz lezec w rowie zachlanym:)
brzdac44
10-29-2007, 18:26
40-60 złotych paletki
40-60 zl jakiej wielkosci sa paletki w takiej cenie??
brzdac44
10-29-2007, 18:41
co najmniej 5-6 centymetrów, trudno mi powiedzieć dokładnie
BogdanW (NH)
10-29-2007, 19:03
Na ul. Młyńskiej są ładne Dyski i nie drogie 30-40 zł wielkość mniej więcej taka
[----------------] lub troszkę większe.
Marek_Plawgo
10-30-2007, 10:33
Gdzie w naszym pięknym mieście mogę kupić Philipsa lub Osrama do akwarium?
BogdanW (NH)
10-30-2007, 12:48
Ja ostatnio kupiłem Philipsa w OB koło Reala na Bora Komorowskiego ,były tam też jarzeniówki Sun-Glo.
Wiecie może, czy w najbliższą niedzielę (4.11) będzie giełda na Komandosów w szkole? Pytam, bo to długi weekend w sumie i nie wiem, czy szkoła nie będzie zamknięta.
Widzialem na poscie ze sa ludziska ktorzy polecaja zoologiczny w M1. Nigdy tam nie zagladajcie nawet nie patrzcie w tamta strone. Kupilem tam z rok temu ryby. kazda padala po kolei zostal mi tylko labeo. Myslalem ze to ja cos dowalilem z transportem chociaz jechalem samochodem i nie bylo zimno. Kupilem ryby tam jeszcze kilka razy i na 10 ryb 2 przezyly. Ale mistrzostwo bylo gdy moja dziewczyna kuipila kota. Byl sliczny, nawet sie nie zastanawialismy i go kupilismy tak na zywiol. Na dzien dobry okazalo sie ze ma jakas tam chorobe przewodu pokarmowego. po miesiacu zaczely wystawac mu zeby. weterynarz skierowal nas na przeswietlenie i co sie okazalo. ze ktos za mlodu temu wykrzywil zeby do srodka zeby nie wystawaly. Moglem wszystko przezyc.... ale wyobrazcie sobie jakiegos gostka z kabinerkami z czyms tam ktory to robie. Moi drodzy M1 to najgorszy sklep zoologiczny w krakowie. Wstyd i jeszcze raz wstyd
witam
orjentujecie sie gdzie w pobliżu podgoza mozna dostac jakies krewetki karłowate?? (oprucz zakopianki bo niestac mnie na kupno krewetki za 4,50 )
pozdrawiam
QQQQ:
Byłeś może na Warneńczyka? Nawet, jeśli gość ich nie ma w tym momencie, zawsze warto spytać, czy nie ma możliwości skądś sprowadzić- czasem to skutkuje:)
brzdac44
11-01-2007, 19:52
witam
na warneńczyka były tydzień temu, ostatnio już ich nie widziałem... krewety są też czasem o dziwo w sklepie w płaszowie - na przeciwko McDonald's w takim ciągu sklepów ( tam gdzie jest też ksero)
pozdrawiam
Lucek1987
11-01-2007, 22:05
Wiecie może, czy w najbliższą niedzielę (4.11) będzie giełda na Komandosów w szkole? Pytam, bo to długi weekend w sumie i nie wiem, czy szkoła nie będzie zamknięta.
Będzie, co najwyżej może nie być tylu sprzedawców co zwykle:)
Lucek1987
11-01-2007, 22:09
czesc. orientuje sie ktos gdzie w krk mozna kupic paletki i w jakiej cenie?? najlepiej jakby byly male. nigdy nie zajmowalem sie duzymi rybami, a dzisiaj mnie cos natchnelo:)
Na ul. Młyńskiej 12, nieopodal Parku Wodnego - ostatnio widziałem tam paletki bodajrze po 29zł.
Są tam też krewetki (redy i babaulti), po 4.5zł. Jutro się wybieram do tego sklepu, więc jakby ktoś chciał, żeby mu coś sprawdzić, to niech pisze:)
To ja mam prośbę- jak byś był tak miły, zapytaj, czy będą w niedzielę na giełdzie na Komandosów i czy będą mieli polskie dyfuzory do CO2.
Czekam na odpowiedź:)
witam
na warneńczyka były tydzień temu, ostatnio już ich nie widziałem... krewety są też czasem o dziwo w sklepie w płaszowie - na przeciwko McDonald's w takim ciągu sklepów ( tam gdzie jest też ksero)
pozdrawiam
witam
na warnenczyka nie bylem jeszcze (narazie chce zobaczyc gdzie mam jechac)
ten sklep na plaszowie jest troche dziwny... tzn mam obawy czy kupowac co kolwiek w sklepie zoologicznym gdzie jest ksero (i chyba dorabianie kluczy).
pozdrawiam i dzieki za info
brzdac44
11-02-2007, 20:40
wiem...:) ale ja tam kupiłem 2 samiczki prętnika i żyją w świetnej formie..
wydaje mi się że układy w tym sklepie wyglądają tak, że facet opiekuje się ksero, a kobieta rybami...
obejrzeć można, zwłaszcza że jeśli chodzi o krewety to w krk posucha;/
pozdrawiam
Lucek1987
11-02-2007, 20:54
To ja mam prośbę- jak byś był tak miły, zapytaj, czy będą w niedzielę na giełdzie na Komandosów i czy będą mieli polskie dyfuzory do CO2.
Czekam na odpowiedź:)
Byłem tam późnym popołudniem i powiedzili mi, że już od jakiegoś czasu nie sprzedają na Komandosów, jednak u nich w sklepie widziałem dzisiaj dwa rodzaje polskich dyfuzorów, które dopiero co przyszły:)
Lucek1987
11-02-2007, 20:56
wiem...:) ale ja tam kupiłem 2 samiczki prętnika i żyją w świetnej formie..
wydaje mi się że układy w tym sklepie wyglądają tak, że facet opiekuje się ksero, a kobieta rybami...
obejrzeć można, zwłaszcza że jeśli chodzi o krewety to w krk posucha;/
pozdrawiam
Hmmm, a jakie krewetki masz na myśli? Bez problemu mogę Ci wskazać miejsca w których kupisz krewetki Amano, Redy, Bababulti czy filtrujące:)
brzdac44
11-02-2007, 20:58
no słucham...:)
Lucek1987
11-02-2007, 21:16
Nie wszystko może być aktualne ale generalnie:
-Giełda na Balickiej - wszystkie wyżej wymienione
-Giełda na Komandosów - Redy
-Ul. Warneńczyka - Redy, Amano
-Ul. Limanowskiego - mają krewetki z Balickiej
-Ul. św. Marka - filtrujące i Amano
-Ul. Młyńska - Redy i Bababulti
To tylko kilka miejsc, do których w miare regularnie zaglądam. Krewetki w Krakowie sprzedaje również kilku forumowiczów. Pozdrawiam:)
brzdac44
11-02-2007, 21:29
redy na balickiej:>
o której godzinie? bo jeszcze nigdy ich nie zastałem ;/ chociaż już na nie nie poluje to chętnie się dowiem:) i kto sprzedaje?
Lucek1987
11-02-2007, 21:40
W tym tygodniu byłem dokładnie o 16-stej i na dwóch stoiskach widziałem Redy - na jednym sprzedawane na sztuki (gościu ten sam co na Komandosów), a na drugim w workach, po 10 czy 15 sztuk.
Byłem tam późnym popołudniem i powiedzili mi, że już od jakiegoś czasu nie sprzedają na Komandosów, jednak u nich w sklepie widziałem dzisiaj dwa rodzaje polskich dyfuzorów, które dopiero co przyszły:)
Dzięki za informację:) To w takim razie czeka mnie wyprawa na Młyńską.
A! I jeszcze jedno pytanko:
zna ktoś w jakiegoś dobrego szklarza, który robi akwaria na zamówienie? QQQQ dał mi namiary na gościa,ale się okazało, że zmienił i nr gg i miejsce stacjonowania niestety. Słyszałam, że jest jakiś przy Pl. Inwalidów, ale to nie jest informacja potwierdzona;) Więc jak, Panowie i Panie- pomoże ktoś?
Możne znacie gdzies sklep z otoskami? i w jakiej ok,. cenie są.
Możne znacie gdzies sklep z otoskami? i w jakiej ok,. cenie są.
Na Warneńczyka były kiedyś, nie pamiętam po ile, ale wiem, że cena nie była wygórowana- a były w dobrej formie;) Nawet, jeśli nie będzie ich w sklepie, to zapytaj, czy by gość Ci ich nie sprowadził- nam tak kiedyś załatwił amano;)
chesterek
11-04-2007, 11:56
nie pamiętam po ile, ale wiem, że cena nie była wygórowana
Chyba 4,50 o ile dobrze pamiętam.
brzdac44
11-04-2007, 12:26
witam
orientujecie się może gdzie obecnie można nabić butlę CO2? wiem o punkcie na ulicy ujastek, ale to strasznie daleko ode mnie, interesowałoby mnie coś w okolicach podgórza
pozdrawiam
Lucek1987
11-04-2007, 16:10
We wspomnianym już wcześniej, przeze mnie sklepie na ul Młyńskiej można nabić... koszt to 10 lub 15zł. Niestety to też dosyć daleko od Ciebie:???:
brzdac44
11-04-2007, 16:14
witam
a nabijają na miejscu czy trzeba czekać? i do której jest tam otwarte jeśli się orientujesz?:>
pozdrawiam
Lucek1987
11-04-2007, 16:29
Mówili, że na miejscu. Sklep jest otwarty 10-18, a w soboty do 14-stej. Pozdrawiam:)
P.S Tu (510 263 623) masz numer telefonu, więc jakbyś chciał poznać szczegóły, to po prostu zadzwoń.
brzdac44
11-05-2007, 20:54
rzeczywiście, wymiana na nabitą butlę od ręki, za 10 PLN
dzięki
otoski maja w sklepie na szklanych domach 2 , to jest na terenie szkoly podstawowej, po 5,50
Marek_Plawgo
11-13-2007, 15:03
Czy ktoś orientuje się gdzie można kupić Razbory Plamiste?
BogdanW (NH)
11-14-2007, 14:38
Witam.
Czy ktoś mieszka blisko sklepu"Żyrafa" na Kazimierza Wielkiego?Dostałem cynk że podobno są tam Akary z Maroni.Czy mógłby ktoś zerknąć ,czy faktycznie są, po ile ,jaka wielkość i ile ich jest.Z góry dziękuje.
Wie ktoś gdzie moge kupic Bardzo tanio jakies skałki np. wapienie, łupki. Moze to być sklep niekoniecznie akwarystyczny (np. ogrodniczy) PLX
BogdanW (NH)
11-15-2007, 12:10
Ja widziałem w sklepie ogrodniczym ,na ul. Rydla koło przejazdu kolejowego. I też w sklepie ogrodniczym ,na Błoniach koło stacji benzynowej i działek,na ul Piastowskiej koło mostku nad rzeczką.
Ej wie ktos czy w OBI na Al.Bora Komorowskiego moge dostac jakies skalki wapienne albo jakies fajne kamienie do akwa?? jak tak to plx help
Rozwielita
11-25-2007, 16:44
z tego co wiem to kiedys mozna bylo cos tam znalezc bo mieli asortyment do oczka wodnego, teraz tez cos byc powinno w dziale ogrodniczym i tym dalej. wiem na pewno ze keramzyt jest :) czy ktos moze wie skad moge dorwac korzen chodzi mi o rozsadna cene (lub jej brak) do akwarium 54L? (60*30*30)
Orientuje się ktoś może, gdzie jest jakiś sklep w Krakowie, w którym jest duży wybór pyszczaków?
Marek_Plawgo
11-26-2007, 22:47
Czytałem, że można kupić żwir bazaltowy w okolicach Walerego Sławka wie może ktoś gdzie to dokładnie jest? Może ktoś widział gdzieś na mieście Tetra Bactozym? I jeszcze gdzie mogę tanio kupić filtr RO?
BogdanW (NH)
11-27-2007, 16:11
mapet-- Dużo pyszczaków mają w Żyrafie na ul Kazimierza Wielkiego i na Limanowskiego .Poza tym na giełdzie Balickiej we wtorki.
Czytałem, że można kupić żwir bazaltowy w okolicach Walerego Sławka wie może ktoś gdzie to dokładnie jest?
126550486 to jest nr tel.
sklad jest jadac od castoramy (niepamietam jak ta ulica sie nazywa), mijasz skrzyzowanie z Malborska (po lewej) i bezkidzka (po prawej). jezdziesz prosto i po lewej stronie najpierw masz delikatesy, puzniej mechanika i jak konczy ci sie budynek to zaczyna zielone ogrodzenie i to tam :D
pozdrawiam
mapet widziałem ładne pyszczaki w sklepie na młyńskiej może jest ich niewiele ale są już spore i ładnie wybarwione
Gdzie mogę w przystępnych cenach zamówić akwarium na wymiar? ewentualnie jaki mają ceny za szkło gr 10
witam
ja swoj baniak zamawialem u tego kolesia 3239165.
za 124L zaplacilem okolo 90zl
pozdrawiam
wiecie moze gdzie mozna dostac w krk Paletki ( Lepoardy Snakeskin ) ?? Bede jutro na mlynskiej wiec zapytam. Ale ewentualnie w innym miejscu sa??
BogdanW (NH)
11-29-2007, 04:23
Kiedyś gościu(Janusz) na Rusznikarskiej miał duży wybór .
Tanganika. FH. Sklep zoologiczny
tel. 0 608 26 37 34
adres
31-274, Kraków, Rusznikarska 14
godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 10-18
sobota: 9-13
Na Młyńskiej mają jakieś Dyski ale nie wiem jakie ,byłem tam wczoraj bo mieszkam obok nich.
Wojak_Szwejk
12-06-2007, 14:20
Mam prośbę. Jakby ktoś z Was widział gdzieś A. Borelli to niech da znać
Z góry dzięki.
Orientujecie się może po ile na giełdzie jest EHEIM CLASSIC 2213 + +.
Zastanawiam się czy bardziej mi się nie opłaca go kupić na allegro, z tego co zauważyłam w cenniku na stronie; http://www.gieldazoo.republika.pl/cennik.html taniej wychodzi na allegro kupować filtry.
No chyba, że można go kupić gdzieś w Krakowie w sklepie, w granicach 270 zł. Ja niestety nie spotkałam się z tym filtrem w sklepach, same Tetra i JBL :-/
Mam prośbę. Jakby ktoś z Was widział gdzieś A. Borelli to niech da znać
Z góry dzięki.
jedyny sklep kiedy podobno byly to Leo zoo, ulica lenartowicza chyba.
Kesi - niepowiem ci ile dokladnie, ale jak zastanawialem sie nad filtrem kubelkowym to na gieldzie byla cena nieco nizsza niz w sklepie. zedu 30zl.
koles mi powiedzial ze jak bym kupil piec, to bym mial znizke.
wydaje mi sie ze allegro to najleprze rozwiazanie.
pozdrawiam
QQQQ dzięki za odpowiedź. Za taką małą różnicę to mi się nie opłaca tam jechać. Więcej mi wyjdzie za paliwo do auta.
witam
Mam pytanko wie ktos gdzie moge dostać w krakowie muszlowce? jakies nieduże typu belvisy no i zeby mi gosc dobrał harem jakis...
BogdanW (NH)
12-09-2007, 09:33
Ostatnio widziałem w "Żyrafie" na Kazimierza Wielkiego(0-12 636 22 73) ,i mogą też być w "Pandzia" na Limanowskiego(0-12 296 16 01).
dzieki wielkie Bogdanie przypuszczałem ze to ty mi odpowiesz ;)
BogdanW (NH)
12-10-2007, 19:15
Jondi możesz też podejść na Lenartowicza 18 Leo ZOO (0-12 632 31 92) ,gościu może załatwić sporo rybek sam u niego załatwiałem Akary z Maroni i Akary Cętkowane.Jeździłem po prawie całym Krakowie i nigdzie ich nie mogłem znaleźć.
jezeli masz wiekrze akwa, to bardziej ci sie oplaca zagladnac do skladu kamieniarskiego.
tak jak gdzies tam wyzej pisalem, na walerego slawka (chyba) jest skklad, gdzie zwir kwarcowy (i tak jak ja kupowalem - bazalt) za 12 zl paczka 20kg.
pozdrawiam
witam! jestem na kupnie bazaltu dlatego pytam:
jakiej mniej wiecej jest granulacji ten, ktory kupiles
czy jest plukany czy bardzo brudny, bo jak bardzo brudny to kupie na gieldzie
witam
mniej wiecej 2-4mm.
wsumie to niewiem czy jest plukany:P jest troche brudniejszy niz ten w sklepach, ale ja plukalem swoj raz i byl czysty.
pozdrawiam
Bogdanie byłem dziś w żyrafie i nie maja muszlowców mowili ze raczej nie bedzie bo zadko sie je spotyka bede probował teraz w innych :)
Widzialem ze wczesniej cos potrzebowałes z żyrafy to jak cos to pisz czesem mam chwile zeby podejść bo mieszkam na azorach :)
BogdanW (NH)
12-14-2007, 11:45
:-) Jeśli ktoś szuka w KR , Pielęgniczki żółtej (Apistogramma borelli ) lub Apistogramma hongsloi to wczoraj widziałem w Leo ZOO.
tel. 0 12 632 31 92
adres:
Kraków, Lenartowicza 18
Gościu ma na zapleczu wiec trzeba sie pytać ,czy je ma.
:-) Jeśli ktoś szuka w KR , Pielęgniczki żółtej (Apistogramma borelli ) lub Apistogramma hongsloi to wczoraj widziałem w Leo ZOO.
tel. 0 12 632 31 92
adres:
Kraków, Lenartowicza 18
Gościu ma na zapleczu wiec trzeba sie pytać ,czy je ma.
super!! poluje na borelli od dluzszego czasu, moze jeszcze bedą :mrgreen:
BogdanW (NH)
12-15-2007, 11:38
Prośba !!!!! Jak ktoś z was zobaczy gdzieś w Krakowskim sklepie zoologicznym ,Akarę z Maroni to niech da mi znać .Miejsce,wielkość i cena.Z góry dziękuję.
podobno w wandzie jest duzy sklep akwarystyczny moze tam luknij dokladnych informacjo o nim podac nie umiem ale dopytam sie o jakis namiar kumpla
Jesli ktos potrzebuje z krakowa zrobic sobie akwa to dzwoncie na 502 282 186 dziewczyna robi po 70-80groszy za litr
Przykład akwa 65x40x30 czyli 78l zapłace 55zł dam znac jak wyglada i jak sie trzyma za 3 dni bo taki jest czas oczekiwania :)
akwa jest świetne bardzo estetycznie posklejane czyściutkie naprawde polecam
Scalarus
12-30-2007, 18:28
Planuje tą czynność na dłużej, czy raczej okresowo ^^? Ja może w niedalekiej przyszłości kupiłbym jakieś akwarium...
witam
na Zakopiance maja duzy wybor pielegniczek (borelki, Agassizy, Macmasteri itp)
ceny od 15.50 do 18zł/szt.
wie ktos gdzie jeszcze jest dosc duzy wybor pielegniczek w kraku?? głownie chodzi mi o:
Apistogramma trifasciata
Apistogramma panduro
Apistogramma agassizi
Apistogramma bitaeniata
Apistogramma borelli
Apistogramma eunotus
Apistogramma steindachneri
oczywiscie chodzi mi o ryby zdrowe i z pewnego zrodla.
pozdrawiam
Szczupak
01-03-2008, 19:38
witam
na Zakopiance maja duzy wybor pielegniczek (borelki, Agassizy, Macmasteri itp)
ceny od 15.50 do 18zł/szt.
A widziałeś te borelki? Chodzi mi oto w jakich są rozmiarów czy da się rozróżnić płeć i w jakiej są kondycji.
Pozdrawiam.
Witam
nie przygladalem sie i widzialem jedna sztuke (no moze 2) ale gdybym sie nie spytal nie wiedzial bym ze to borelka... byly bardzo zestresowane, wiec trudno powiedziec...
ja bym wkazdym razie ryb tam nie kupowal.
pozdrawiam
Jak ktoś wie gdzie są dostepne/zobaczy Otoski w karku plisss o info.
jeere
Witam
Podobno mają mieć na Młyńskiej pod koniec tygodnia, ale lepiej zadzwonić i zapytać.
Ja też jestem na kupnie, dlatego stąd ta info.
Na razie
Są w każdą niedzielę na ulicy komandosów (giełda w szkole) w cenie 4 zł za sztukę. Nie trzeba biegać po sklepach, czekać na dostawy itp :P
witam
z cala pewnoscia moge ci polecic otoski z ul. warnenczyka.
kupilem tam 6 sztuk i maja sie swietnie.
cena 6zl za sztuke.
pozdrawiam
Potwierdzam, Otoski na warnenczyka są a pan cos wspominal o nowej dostawie bo sie konczą :)
Witam
Czy widział ktoś w Krakowie Taeniacara candida.
Jesli tak to: gdzie i w jakiej kwocie.
:9:gdzie dostane krewetki red cherry w krakowie ? w jakiejś racjonalnej cenie
wiatm
w racjonalnej to tylko na gieldzie.
w normalnej widzialem na warnenczyka
w kosmicznej na zakopiance.
Giętkoząb
01-30-2008, 07:39
Możesz zapytać u użytkownika Winchester na allegro, czasami ma krewetki i ceny są bardzo atrakcyjne.
A gdzie w podgórzu znajdę tą dużą krewetkę filtrującą?
Krewetkę filtrującą widziałem kilka dni temu w sklepie "Ży-rafa" na Kazimierza Wielkiego.
Tyle, że to nie podgórze:(
Jezeli chodzi o sklep na warnenczyka, to niestety widzialem tam ostatnio chore welone.. oczy jak balony..
sklep "Bocja" na kobierzynskiej.. prawie wszystkie ryby z ta sama dolegliwoscia co na warnenczyka.
Sklep zoologiczny w galerii krakowskiej.. czasami mozna sie natknac na martwe rybki plywajace w akwariach.
W obecnym momencie chyba jedyny sklep ktoremu w jakims stopniu moge zaufac to wlasnie ten na warnenczyka.. jednak te chore rybki troszke odstraszaja :/.
chesterek
01-30-2008, 13:30
Jezeli chodzi o sklep na warnenczyka, to niestety widzialem tam ostatnio chore welone.. oczy jak balony
A może to były po prostu teleskopy?
A może to były po prostu teleskopy?
nie przyszlo mi do glowy, ze to moze byc naturalne piekna tych rybek.. akwarium bylo podpisane, welony i welonki, a po przeszukaniu neta faktycznie, te z akwarium byly podobne do teleskopow. Jednak tylko te na warnenczyka.
chesterek
02-02-2008, 17:47
to moze byc naturalne piekna tych rybek
Tak do końca naturalne to nie jest - efekt selekcji dokonanej przez człowieka.
A czy wie ktos gdzie w krakowie kupic okleine do pokrywy.
Najlepiej jak najblizej Prokocimia :)
Na Lili Wenedy(koło Awiteksu i Placu zabaw) jest fajny sklepik....Ceny bardzo przystepne(welonka w Tesco przy wielickiej 15 zł a tam 5)chociaż wybór trochę mały i to sklep zoologiczny ogólny....Sklepik jest malutki, ale bardzo go sobie chwalę :)
Przyjaciele napiszcie mi gdzie dostane borelli ?:) nie wie ktos czy na warnenczyka są ? interesują mnie sklepy w poblizu aleji :)
BogdanW (NH)
02-15-2008, 16:34
Ostatnio jak byłem na ul.Lenartowicza "Leo zoo" to były .Gościu miał na zapleczu więc trzeba sie pytać bo na sklepie w akwariach nie było ich.
Ok dzieki :) a prętniki gdzie dostane moze sie orientujesz ?:)
BogdanW (NH)
02-17-2008, 14:26
Też tam ,możesz też zaglądnąć do "Żyrafy " na ul.Kazimierza Wielkiego lub na ul. św. Marka.
witam
w Borku Faledzkim widzialem w piatek Agasize, ramirezy i hoignei (te ostatnie byly sprzedawane jako ramirezy).
ceny znosne i ryby wygladaly na zdrowe.
pozdrawiam
scatter_heart
02-25-2008, 17:12
Nie orientujecie się gdzie w Krakowie dostanę otoski? Nie mam czasu na wędrówki po sklepach...więc nie poszukam sama.
Jakby ktoś z Was widział/słyszał...
Byłem wczoraj w Żyrafie na K. Wielkiego, powiedzieli mi, że ostatnio nie mogą nigdzie dostać otosków. Jeśli oni nie mogą, to przez pewien czas może być problem w całym Krakowie kupić otoski:(
scatter_heart
02-27-2008, 20:19
Byłem wczoraj w Żyrafie na K. Wielkiego, powiedzieli mi, że ostatnio nie mogą nigdzie dostać otosków. Jeśli oni nie mogą, to przez pewien czas może być problem w całym Krakowie kupić otoski:(
Właśnie dzisiaj tam podjechałam (bo nas ewakuowali po małym wypadku doktoranta z diwinylobenzenem na laboratorium) i nie mieli. Koleś (b.miły i głoszący sensowne poglądy nt. zwalczania krasnorostów) stwierdził że nie mają, że już wszystkie poszły i nie wie kiedy będą kolejne:/
po małym wypadku doktoranta z diwinylobenzenem na laboratorium)/
Na jakiej uczelni pracujesz?
scatter_heart
02-28-2008, 11:34
Na jakiej uczelni pracujesz?
Na Politechnice Krakowskiej (studia - V rok, czyli 5x w tyg. na laboratorium po około 6-8h).
czy ktos się orientuje w którym sklepie moge dostac oprawki bryzgoszczelne do świetlówek T8
oprawki znajdziesz na ul. Młyńskiej 12 w sklepie akwarystycznym
A może mi ktoś powiedzieć czy ten gosc, ktory zajmował sie zawsze akwarystyką na Kazimierza Wielkiego dalej tam pracuje??? Bo nie mogę na niego trafic od dluzszego czasu. Widzę tylko takiego dwudziestoparoletniego...
orientuje się ktoś gdzie mogę dostać akwaria w dogodnej cenie ? w Którym sklepie w Krakowie
BogdanW (NH)
03-16-2008, 14:40
Proponuje zaglądnąć do Żyrafy- Kazimierza Wielkiego,Leozoo-Lenartowicza,a najtaniej jest na giełdzie Balickiej(RTV) we wtorek po południu.
Tak jak w temacie szukam zyworodek - nozowki, zyrandyrki metalicznej, gambuzji pospolitej, wesołej wdówki i innych (oprocz Amek)
Z góry dziekuje za odpowiedz
Ps. Bylem w Leo Zoo i nie ma nic jak narazie.
bzyku222
06-06-2008, 22:06
Czy ktoś może polecić dobry sklep w Nowej Hucie??
Witam
dla zainteresowanych:
w zakopiance widziałem dziś ładne borelki (opal) za 12,50/sztuka. ładnie wybarwione i wygladały na zdrowe (były troche agresywne).
pozdrawiam
Gdzie moge kupić mchy takie jak: Stringy Moss , Peacock Moss , Willow Moss , Weeping Moss ?
Czy ktos wie w ktorym sklepie w krakowie przyjmuja ryby?? Bardzo pilne. Urodzilo mi sie niespodziewanie z 10-14 platek i niewiem co znimi zrobic!!!!!
Wcześniej (tj. około pół roku temu) przyjmowali na ulicy św.Filipa.
Marek_Plawgo
07-29-2008, 19:40
Witam,
Czy ktoś orientuje się gdzie mogę dostać duże kamienie do aranżacji zbiornika?
artur1993yo
10-03-2008, 14:30
gdzie w Krakowie mozna najtaniej kupić akwaria? dokładnie chodzi mi o 100x40x40 proste bez pokrywy.
Polecam sklep w Borku Fałęckim na przeciwko sklepu "Iga".
kamienie ale nie jakieś bardzo duże są na kazimierza wielkiego
akwa najlepiej kupić na giełdzie we wtorki o 16 np za za 60l z pokrywą profil dałem 130zł...
artur1993yo
10-04-2008, 07:01
Polecam sklep w Borku Fałęckim na przeciwko sklepu "Iga".
a po ile są tam akwaria 100x40x40? Mieszczą sie w granicach 150zł? Ten Borek Fałęcki to ulica osiedle czy co?
brzdac44
10-08-2008, 20:32
Borek Fałęcki to osiedle. Sklep znajduje się koło pętli tramwajowej (jeśli o dobrym myślę).
A ja mam inne pytanie - widział ktoś w Krakowie prętnika trójbarwnego? Poluję na tą rybkę już za długo:)
BogdanW (NH)
10-09-2008, 18:58
Ja kiedyś widziałem na ul.Lenartowicza LEO-ZOO,poza tym gość ma możliwość załatwienia prawie większości ryb.Zaglądnij tam.
byłam ostatnio w zoo na św. Marka, ponieważ nie znam dobrze sklepów zoologicznych w Krk to chciałabym wiedziec czy tez sklep jest godny polecenia. Ryby bardzo ładne, małe paletki po 20 zł to dużo??? i rośliny tez nie są złe. Co myslicie o tym sklepie?
wesoly1601
10-18-2008, 14:49
W Krakowie znam jeden słuszny sklep ;)
artur1993yo
10-18-2008, 19:45
kto będzie w najbliższym czasie na jakiejś giełdzie krakowskiej??? Mógłby zobaczyć w jakich cenach są akwaria 100x40x50 lub 100x40x40 ??? proste bez pokrywy
W Krakowie znam jeden słuszny sklep ;)
możesz napisać jaki??????????????
BogdanW (NH)
10-19-2008, 18:32
W Krakowie godny polecenia sklep z rybami jest na ul.Kazimierza Wielkiego 59 tel.0 12 636 22 73,otwarty poniedziałek - piątek: 10-19,sobota: 10-15.
A sklep z roślinkami na ul.Młyńska 12 Czynne: pn-pt: 10:00-18:00
sob: 10:00-14:00,tel.0 12 411 53 97
brzdac44
10-19-2008, 22:06
ten na ul. Lenartowicza mimo obskurnej atmosfery też wart polecenia ;) dzięki Bogdan za namiary - moja sprawa posunęła się do przodu:)
W Krakowie godny polecenia sklep z rybami jest na ul.Kazimierza Wielkiego 59 tel.0 12 636 22 73,otwarty poniedziałek - piątek: 10-19,sobota: 10-15.
A sklep z roślinkami na ul.Młyńska 12 Czynne: pn-pt: 10:00-18:00
sob: 10:00-14:00,tel.0 12 411 53 97
wielkie dzięki i o to właśnie mi chodziło:)
brzdac44
10-23-2008, 17:29
niestety nawet pan ze sklepu na Lenartowicza nie dał rady...;/ w każdym razie apel: jak zobaczycie gdzieś w sklepie w krakowie prętnika trójbarwnego (nie żądnego innego) to dajcie znać;]
no dobra ale w zasadzie to nikt mi nie odpowiedział na pytanie czy sklep na św. Marka jest ok czy raczej taki sobie?? sporzedawca zna się na rzeczy czy nie za bardzo????
wypowiedzcie się bo jeśli o mnie chodzi to ja znam tlyko dwa zoologiczne w Krk włąśnie ten i na Zakopiance ale tam jest straaaaaaaaaaaaasznie droooooogo:) do tego na św. MArka mam najbliżej dlatego zależy mi na waszych opiniach:)