Zobacz pełną wersję : [200l][ogólne]Moje akwa
Witam wszystkich pokazuje fotki mojego akwa 200 litrowego i prosze o szczere opinie. Woda nie jest jeszcze idealna bo czekam na nowy filterek bo ten co mam nie daje rady. Dzięki i Pozdrawiam. :D
Michał J
11-13-2004, 21:04
Hmmm, ogólnie to przerybione. To coś okrągłe moim zdaniem nie pasuje. Grzałkę postaraj się zakryć. Zlikwiduj napowietrzanie i zamontuj CO2. O ile się nie mylęto masz sumy rekinie. Sprzedaj je, albo oddaj, ponieważ rosną ogromne (ażdo 50cm) i żyją w stadzie minimum 5 osobników. Wiem, że każdy chce mieć dużo różnyk rybek, ale trzeba się na coś zdecydować ;) Proponowałby tobie wszystko dokładnie przeanalizować i zrobić duże zmiany :) Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem.
Dzięki Michał J, w odpowiedzi na Twoje sugestie za które jak najbardziej thx to coś okrągłe to jaskinia zrobiona z doniczki oblepionej kamyczkami tymi samymi co podłoże. Na zdjęciu nie wygląda to może imponująco ale na żywo robi to naprawde wrażenie. Ilością rybek i sumami rekinimi też się nie przejmuje za bardzo bo w niedługim czasie zamierzam postawić akwa 500 lub 6oo litrów. Natomiast CO2 to jak najbardziej pomyśle bo to przedni pomysł. Dzięki za szczerość. Pozdrawiam.
Karol Jagielski
11-14-2004, 11:28
Mnie się tam podoba ale ryb faktycznie za dużo
matyjasz
11-14-2004, 12:05
Obsada nie trafiona. Za dużo tych ryb. Musisz troche popracowac i ędzie miodzio.
raczej mi sie nie podoba :- /
Witaj,
Akwarium nie jest zle ale musisz to napowietrzanie wyrzucic ,tak jak koplega napisal wczsniej. Zmien takze tapete bo taka to niezbyt pasuje.
Obsade to juz Ci powiedzieli jaka masz . Tragiczna :?
Welonki skalary gurami sumiki rekinie :?: niebardzo :roll:
Powodzenia :11:
Pozdrawiam Mateusz 8)
Witam :wink: Mi się bardzo podoba, akwa wygląda extra :D Obsada tak jak koledzy wcześniej powiedzieli do lekkich zmian :?: :) Pozdrawiam :wink:
damian120
05-08-2005, 20:41
N oniekoniecznie do lekkich... Zauważyłem tam jeszcze klika neonek!! :x neonki+skalary i sumy rekinie?? :shock: to hyba jako pokarm!niemówionc już o tej wlonce...Wystrój akwarium niejest aż taki zły ale spewnością do ideału jeszcze sporo ci brakuje... :wink:
Powodzenia i koniecznie zmień obsade!!
ryby do siebie nie pasują
Ale arrowana to już chyba z innego akwa?
Czy ta arrowana pływa w twoim akwa :?:
jaroslawp
01-21-2006, 16:25
Mam wrażenie, że na każdej z fotek jest zupełnie inny zbiornik. Dziwne....
modliszqa
01-21-2006, 16:32
Hehe, prawidłowe wrażenie Jarku odnisłeś .. Akwa z foty pierwszej nr 3 to zupełnie inne niż na focie 5 ... Czasem widuje tu takie dziwy .. ktoś wkleja fotke i ląduje w innym poście . No cóż, autor postu chyba sprostuje :-)
jaroslawp
01-21-2006, 16:51
Szkoda, że nie znam autora zdjęcia Nr 1. Jest podpis, ale jest dość niewyraźny nick. Nie znalazłem go w sieci.
Jarku ja też myślę że te zdjęcia nie mają jednego autora a tym bardziej nie są zdjęciami tego samego zbiornika . :shock: