Zobacz pełną wersję : pogodzić pokrywę z takim filtrem:
witam
mam oto taki filtr http://www.malawishop.pl/photo/59.jpg
i chciałbym sobie sprawić pokrywę na akwa bo nie mam, noi z pierwszego obeznania na temat wyglądu pokryw stwierdzam ze chyba ten pokrywy nie nałoże na akwa z tym filtrem no bo wystaje, i tutaj pytanie, czy filtr wymienic na jakis zewnetrzny zamkniety czy ciąć w pokrywie dziure na filtr ?
Sebastian
11-12-2004, 17:14
...czy filtr wymienic na jakis zewnetrzny zamkniety czy ciąć w pokrywie dziure na filtr ?
To już zależy od ciebie, ja wybrałbym opcje pierwszą.
Koleszek
11-12-2004, 23:22
Jeśli masz kasę, to byłbym za Sebastianem. Filtr zewnętrzny daje Ci więcej miejsca w akwa. I nie naruszasz pokrywy.
To zależy. Jeśli chcesz kupić gotową pokrywę to lepiej zmień filtr na zewnętrzny. Jeśli pokrywe chcesz zrobić samemu to możesz ją tak wykonać aby twój filtr się mieścił.
Zły Klaun
11-13-2004, 14:33
Jeśli masz kasę to wymień i kup kubełek. Każda pokrywa standatdowa będzie wymagała cięcia.
tez miałem taki problem ale zostalem przy tym filtrze i zrobiłem sobie pokrywe sam i otworkiem już na filtr bo po co marnowac kase na pokrywe jak mozna ja zrobić samemu a za zaoszczedzona kase kupić sobie np.rybki lub roślinki. teraz juz mnieniłem filtr na fzk-1 i juz nie mam tego problemu ale radziłbym zrobić sobie pokrywe samemu
amnesiac
11-15-2004, 18:36
Ja nie miałam litości dla pokrywy od producenta i cięłam :twisted: .Dziura zapoczątkowała ogólny tuning pokrywy... poza tym jest idealnie dopasowana do mojego FZN-1 i wcale jej nie widać.
pozdrrr
barracuda
11-16-2004, 08:58
ja do swojego 60 l kupiłem aquamaxa 250!!!! i niestety też musiałem ciąc pokrywę :( ale nie wyszło najgorzej
Zły Klaun
11-16-2004, 18:27
Nie taki sam ale problem to każda kaskada :D
I co bisz podjąłeś już jakąś decyzje czy tniesz czy robisz sobie sam czy może jeszcze jakąś inną???????????? Bo jestwm ciekaw jak rozwiązałęś ten problem :D :lol: :lol:
Ja wycialem otwor w obudowie i jest ok :D
ano narazie kupilem fluvala 104 :))) ale podejrzewam ze i tak bede musial wyciac otwory na rury do fluvala w potencjalnej pokrywie ktorej jeszcze nie kupiłem.
ja ciąlem w pokrywie dziure mam tak isam filtr jak Zly Klaun