Zobacz pełną wersję : Niesmiała próbka zewnętrznego tła by Elmo :)
Witam :)
Jako że mój baniaczek dojrzewa po restarcie postanowiłem wykorzystać czas i zrobić zewnętrzne tło strukturalne ... próbkę efektów można zobaczyć na fotografiach .. przepraszam że nie zamieściłęm całego tła lecz tylko część ale jeszcze nad nim pracuję :P ciekaw jestem waszych opinii ....
Dodam że tło jest do małego baniaczka i ma wymiary 30x50 .. teraz kombinuje jakieś nowe tło z motywem korzenia do większego baniaczka ...
Pozdrawiam :)
lepiej przyznaj sie jak je zrobiles :)
Los_Sandalos
10-25-2004, 21:40
Dla mnie bomba!
Dla mnie bomba ale jak to zrobiles ze masz takie stozkowate kanty? JA wczoraj spedzilem pare ladnych godzin meczac sie na swoim i nigdy nie udalo mi sie zrobiz zadnego stozka. U mnie glownie to dziury, mniejsze lub wieksze. Moze dlatego ze niemoglem dostac styropianu takiego normalnego tylko jakas plyte piankowa nibystyropianowa.
Czy to twoje to styropian?
Robi naprawdę niesamowite wrażenie. Masz talent!
agnieszkar
10-27-2004, 12:57
Fantastyka pochwal sie choc jak je zrobiłes :shock: Ja tez mam styropianik ale nie tak rewelacyjny :oops:
na waszą prosbę poniżej podaję link do mojej jeszcze nie ukończonej strony gdzie jest tutorial :)
http://www.akwarystyka.iserv.pl/tlo.htm
Ps. nie myszkujcie po stronie bo jest jeszcze nie wrzucona na serwer wrzucialem tka tylko podstrone z tłem żebyście mogli zobaczyć co i jak :wink: :wink: :wink:
...jako że miałem trochę czasu to "wystrugałem" sobie tło do 25-piątki :) może to kogoś zainspiruje kto nie ma pomysłu :)
Genialnie proste!! :lol:
A ja sie meczylem ze 3 dni. Coprawda, niechodzilo mi o efekt skalek (to miala byc Am Poludn) ale mysle ze metoda "na wycinanke" tez by sie dalo cos wymyslic nieskalnego.
Po prostu genialne! :P
moje czujne oko wypatrzylo to telko troszke wczesniej ale nie ma co sie dziwic mamy tutaj doczynienia z modelarzem wiec efekt koncowy jest rewelacyjny :)
genialna sprawa wlasnie sobie czytam co i jak i jestem pod wrazeniem ze moze to byc tak proste i nakladem swojej pracy mozna stworzyc naprawde cos superowego i dodatkowo miec satysfakcje ze jest to produkcja wlasna 8) ...super naprawde :D :!:
ps i czekam z niecierpliwoscia na dalszy rozwuj stronki .pozdrawiam 8)
Moje gratulacje! Pomysł banalnie prosty i bardzo efektowny. Właśnie takich pomysłów na forum potrzeba :)
a jaka farba jest pomalowane tlo powyzej :?:
Karol Jagielski
11-15-2004, 20:46
Piękna i dość prosta sprawa a efekt świetny :D
barracuda
11-16-2004, 08:49
rewelacja
świetne
brzankis
11-17-2004, 23:00
Koncowy efekt fantastyczny.
Nie ma to jak samorobka :D
Brawo za pomysl i wykonanie.
pozdrawiam.
Strona z tutorialem nie działa. Bardzo proszę o ponowne wstawienie bo tło wygląda rewelacyjne i zależy mi na tym patencie :)
Pozdrawiam
Efendi_rekin
01-06-2005, 01:17
No walsnie wszyscy chwala sposob ale strona nie dziala, czy ktos moglby albo opisac jak to bylo albo autor strony dal jakies namiary na strone albo cos takiego :)
Czekamy na opis. Link ktory podales nie dziala.
I nic? Nikt nie wstawi linku bądź nie przypomni jaka to magiczna sztuczka z tym tłem?
Pawel Stolarski
01-12-2005, 21:56
mnie także ciekawi jak zostało wykonane tło i podany link nie działa elmo jak ty zrobiłeś to tło pochwal sie
A mi się ta strona nie otwiera!
I nic, wyglada na to ze kol. elmo nas olal...
Przedewszytkim ... przepraszam za niedziałającego linka oraz ot ze go nie naprawialem ... ale ostatnio nie mam czasu sie podrapać .... po ... ponizej podaję zastepczy adres z tutorialem :)
http://www.alangner.webpark.pl/tlo.htm
Pozdrawiam
Ok teraz link Ok. Oddaje honor kol Elmo. Pomysl super.
Ekstra pomysł, aż się zapaliłam żeby zrobić. Farbę nakładałeś pędzlem czy jakimś pojemnikiem spreyowym?
Aerografem .... ale dokladnie ten sam efekt da sie uzyskac pędzlem ... tylko trzeba sie troche narobić :wink: .. Pozdrawiam .
Zainspirowana pomysłem zrobiłam do swojego akwa. Naklejałam na cienką płytę z dykty. Będę musiała jeszcze rozebrać i dodać trochę jasnego koloru, pocieniować trochę, bo za szybą akwa ciut za ciemne jest.
radzio222
02-02-2005, 09:33
no niezle gratuluje pomyslu ;)
czy ktos moze napisać mi jak zrobić tło do ameryki połudnoiwej?
Oto moje 3 tła które wykonałem ostatnio ;)
http://www.akwarystyka.nsf.pl/tlo1_min.jpg
Większe zdjęcie TU (http://www.akwarystyka.nsf.pl/tlo1.jpg)
http://www.akwarystyka.nsf.pl/tlo2_min.jpg
Większe zdjęcie TU (http://www.akwarystyka.nsf.pl/tlo2.jpg)
http://www.akwarystyka.nsf.pl/tlom_min.jpg
Większe zdjęcie TU (http://www.akwarystyka.nsf.pl/tlom.jpg)
Pozdrawiam :wink:
To środkowe z brązem podoba mi się najbardziej. Ale z tego co widzę materiał ten sam tylko metoda wykonania ciut inna. :)
Herasara
03-19-2005, 15:54
Elmo naprawdę masz talent, powinieneś chyba handlować swym rękodziełem.
Sam zrobiłem tełko wg. Twojego projektu i będę robił drugie do większego akwa :D .
Pozdrawiam i gratuluję talentu.
Witam ;)
Wiosenne sloneczko przynioslo mi checi na zrobienie nowego tła do mojej 126-tki.. o to ono ;)
squirrelka
04-21-2005, 18:28
Poprostu boskie!Piękne!Poprostu brak mi słów :wink:
jelop2004
04-22-2005, 09:08
Witam,
a czy te dzieła sztuki można obejrzeć jak są już za akwarium. Zastanawiam się czy do takiego tła nie jest potrzebne osobne oświetlenie, czy nie robią się jakieś dziwne cienie, czy też nie przeszkadza szyba tylna w dobrym odbiorze takiego tła. Może ktoś zrobił parę zdjęć i może je tutaj umieścić.
Pozdrowienia
Pisałem artykuł który ukazał się nawet w NA dotyczący tworzenia teł własnoręcznie ze styropianu. Takiego cuda jednak bym chyba nie wykonał i poproszę o instrukcję.
:shock: Jestem pod wrażeniem Elmo. Jak zrobiłeś to cudeńko. Czekamy na instrukcję wykonania. :)
ben.i.am
04-27-2005, 16:26
Cłakiem ceikawy projekt :) Musisz miec duzo wolnego czasu Elmo :]
melitzarelle
05-04-2005, 09:28
elmo - link który podałeś - ten z tutorialem - nie działa. mógłbyś mi napisac jak to robisz???
bgonsior
05-16-2005, 13:37
Te tła są super. Wszystkie mi się podobają. Ale one są tylko na zewnątrz. A jak zrobić coś podobnego do środka akwarium?? :D
rzeczywiscie fajne tlo ale nie moge otworzyć strony z podglądem jak to zrobiłeś strona jest już nieaktualna. jak byś mugł puść mi e-maila z instrukcją dzieki
Przepraszam... jak zwykle zapomnialme o was ;) dzis bede robił nowe tło dla kolegi.. to pryz okazji porobie fotki.. potrm wrzuce na forum wraz z opisem ;)
Pozdrawiam Elmo ;)
Ps. a ostatnio sobie zrobilem takie do mojej dopiero startującej tangi ;)
To, co zrobiłeś, jest naprawdę bardzo imponujące i wygląda SUPER :!:
Mam tylko jedno zastrzeżenie: tytuł postu powinien brzmieć " naprawdę fantastyczny sposób zrobienia tła do akwarium" :D
Pozdrawiam,
Amelka
Witam
Bardzo ładnie wykonane choć sposób dość stary i wykorzytstywany w modelarstwie (ty też się tym interesujesz?) ja głównie wykorzystywałem do robienia wystroju w terrariach i do malowania wykorzystuje farby akrylowe czy to w spraju, areografem czy pędzlem.
Twoje dzieło zainspirowało mnie żeby wkońcu zrobić do akwa
Jeszcze raz gratuluje
Post moderowany - Jarek
Wyciągnąłem ten post na wierzch i mam pytanie: czy jest gdzieś jeszcze dostępny opis jak wykonać tło strukturalne by Elmo?
forester
03-23-2006, 10:45
Bierzesz cienki styropian 1-2 mm wycinasz na wymiar tylnej szyby akwa.Z grubszego np. 5 cm wycinasz skałki i za pomoca kleju do styropianu przyklejasz na cienką płyte tak aby jak najlepiej pasowały do siebie.Nożykiem nadajesz jak najbardziej naturalny kształt skałką. Bierzesz klej wikol i mieszasz z piaskiem do uzystania papki i nakładasz to na tak przygotowane tło.Po wyschnieciu malujesz farbą akrylową z odpowiednim barwnikiem, zostawiasz do wyschnięcia i stawiasz za akwarium.Tyle
ja jestem w trackcie tworzenia tla. zrobilem juz wzorek tzn tlo bedzie wygladalo jak z kawalkow kamieni :wink: efekt nawet fajny ale chce to wstawic do akwarium, i czym go pomalowac? jaka farba?
Mi też bardzo przypasowało te tło 8) Chyba sobie takie sprawie :lol:
No tak wszystko ladnie pięknie, ale mam kilka pytań co do wykonania tego tla.
Wikol z tego co sie orientuje jest sprzedawany w tubkach, wiec:
1) W jakiej proporcji i jak go wymieszac z piaskiem (wycisnac całą tubke do wiaderka czy cuś ?)
2) Jaki to ma byc piasek ? Piasek piaskowi nie rowny.
3) Lepiej wyglada jak sie posmaruje grubą warstwę czy ciensza ?
4) Kawalki styropianowych skałek chyba mozna tez wikolem przykleic do tego cienszego styropianu ?
5) Farba akrylowa z barwnikiem ?, a nie mozna poprostu kupic kolorowej akrylowej, z tego co widzialem to są takie.
6) Czy mozna to poprostu maznac lakierem w sprayu ?
7) A co jesli by powytrawiać na styropianie kwasem fakture dodatkowo probowal ktoś?
Jakies inne specjalne wskazówki co do wykonania tego tla ?
Jak to wychodzi kosztowo ?
niechcacy 2 razy mi sie wysłało, a nie mozna usuwać własnych postów niestety wiec koryguje to w ten sposob.