Zobacz pełną wersję : Symfonia złota
Marta Podraza
03-16-2004, 09:15
Ostatnio obiło mi się o uszy że wielu uczestników tego forum nawozi akwaria nawozem "symfonia złota". Gdzie można kupić ten nawóz i jak go stosować bo jest to chyba nawóz do roślin ogrodowych. Moje akwarium nie jest holenderskie czy mogę go również używać ?
Lord Paszka
03-16-2004, 10:15
Ostatnio obiło mi się o uszy że wielu uczestników tego forum nawozi akwaria nawozem "symfonia złota". Gdzie można kupić ten nawóz i jak go stosować bo jest to chyba nawóz do roślin ogrodowych. Moje akwarium nie jest holenderskie czy mogę go również używać ?
Przepis na przygotowanie Symfonii Złotej na potrzeby akwarystyczne znajdziesz w dziale "Artykuły i felietony". Pełen skład tego nawozu można znaleźć na www.holenderskie.aip.pl.. Ze względu jednak na jego szybkość działania w ostatnim czasie podam go i tutaj:
Skład:
B - 0,188
Mn - 0,718
Zn - 0,189
Cu - 0,163
Fe - 1,174
Mo - 0,024
Co - 0,004
O - 35
N - 6
Mg - 10
S - 14
C - 5
H2O (krystaliczna i wilgoć) - 27,5
co daje 99,96 %
http://www.holenderskie.aip.pl/forum/viewtopic.php?t=490
Dostać niestety jest go bardzo ciężko a do tego dostępny jest w dużych opakowaniach min 10kg. Można czasem na forum znaleźć osobę, która sprzedaje symfonię.
korzystając z tego tematu a nie chcąc pisac nowego tematu zwracam sie z prośbą czy ma może ktos "odstąpic" za opłatą niewielką ilośc gotowej symfoni złotej?potrzebowałbym ilośc na 144l ze srednia obsadą roślin na jakies 2-3 m-ce.a może znajdzie sie ktoś kto wie jak ją "zrobic" i ja chętnie zrzuciłbym sie na nią.pozdrawiam
Symfonia Złota to sucha mieszanka mikroelementów. Aby spożądzić nawóz należy rozpuścić 30g Symfonii w 500ml wody. Trwałość takiego nawozu to około 3-4miesiące. Dawkowanie to około 5ml/50litrów/tydzień w przeciętnym zbiorniku. W holendrach zazwyczaj 2-3 razy więcej + dodatkowe składniki :wink: . Jak widać z jednego opakowania Symfonii można uzyskać około 160litrów nawozu :lol:
Karol Kaniewski
03-16-2004, 13:35
A moze ktos kupi ten nawoz kto ma dostep do niego i eszta wszysy chetni sie zlozymy na niego ??
10 kg = 10 osob po kilogramie
Co Wy na to ??
dziadekk
03-16-2004, 14:58
Spróbujcie poszukać na allegro.
Ja tam kupiłem swój kilogram i to w fajnym plastikowym, orginalnie pakowanym wiadereczku.
Zresztą sprzedawał ją jeden z użytkowników naszego forum.
Nie będę tu uprawiał kryptoreklamy, ale sami możecie poszukać ogłoszenia w dziale Sprzedam :wink:
Marta Podraza
03-16-2004, 18:12
Gdyby ktoś sprzedawał lub wiedział gdzie kupić bardzo proszę o informację. Chętnie kupię nawet 2kg.
Pozdrawiam !
andrzej38
03-16-2004, 19:51
sprobuj zadzwonić do producenta,tam otrzymasz wykaz sklepów w Twojej oklicy.Nie muszę chyba dodawać że tak zrobiłem i otrzymałem dokładną informację o SZ -1kg.
pro-lab Włocławek 237-34-21
POZDRAWIAM
Karol Kaniewski
03-16-2004, 20:30
sprobuj zadzwonić do producenta,tam otrzymasz wykaz sklepów w Twojej oklicy.Nie muszę chyba dodawać że tak zrobiłem i otrzymałem dokładną informację o SZ -1kg.
pro-lab Włocławek 237-34-21
POZDRAWIAM
No wiec jakie dokladne informaje dostales ... ??
Jaki jest koszt tego z przesylka ??
Ja również nawożę symfonią i leje 3ml/70l/dzień. A faktycznie że jakiś użytkownik forum sprzedawał symfonię ale kto to mógł być :D Nawóż ten jest stosunkowo trudno dostępny, np we Wrocławiu jest w 1 sklepie.
Opakowanie 1kg to koszt 10zł a 5 kg - 40zł.
Jak macie jakieś pytanka to piszcie posty 8)
Karol Kaniewski
03-16-2004, 20:51
np we Wrocławiu jest w 1 sklepie
Mozesz podac adres tego sklepu 8)
Prosze :wink:
andrzej38
03-16-2004, 21:35
NEMO czytaj uważnie
posty.Podałem telefon producenta jeżeli zadzwonisz i spytasz gdzie w miejscu Twojego zamieszkania rozprowadzają wyżej wymieniony produkt to otrzymasz tam wyczerpujące informacje ,łącznie z taką w jakich ilościach 1kg,5kg,10kg poniał
Karol Kaniewski
03-16-2004, 21:44
Napisales cos takiego ...
.Nie muszę chyba dodawać że tak zrobiłem i otrzymałem dokładną informację o SZ -1kg.
Wiec zadzwoniles a moje pytanie brzmialo ile kosztuje ... dzwoniles to pewnie pytales i ile kostuje z przesylka.
andrzej38
03-16-2004, 21:59
Tak zadzwoniłem i otrzymałem informacje które były mi potrzebne do kupna S.Z.Jeżeli jesteś zainteresowany to zadzwoń a wszystkiego się dowiesz, ale jeśli nie to po co zawracasz głowę.Cena 1kg około 8zł.
We Wrocławiu jest na alei Piastów 91, tel. 3634753.
Karol Kaniewski
03-17-2004, 08:04
Tak zadzwoniłem i otrzymałem informacje które były mi potrzebne do kupna S.Z.Jeżeli jesteś zainteresowany to zadzwoń a wszystkiego się dowiesz, ale jeśli nie to po co zawracasz głowę.Cena 1kg około 8zł.
Ok niech Ci bedzie ... ale i tak sie niezrozumielismy :twisted:
P.S. Dzieki enigma :)
robkan77
03-31-2004, 17:46
MAM NADZIEJĘ, ŻE STOSUJĄC SYMFONIĘ ZŁOTA, RYBKI MOGĄ SOBIE W TYM AKWARIUM SPOKOJNIE ŻYĆ.
robkan77
03-31-2004, 18:12
Właśnie rozrabiam symfonię złota. Powiedzcie mi, czy kolor powinien być taki mniej więcej jak kawa zbożowa? Poprostu chciałbym się upewnić czy kupiłem to o czym tu mowa. I czy podczas rozrabiania najpierw powinny się robić z tego proszku gródki, które po kilku minutach intensywnego potrząsania butelką się rozpuszczają?
Właśnie rozrabiam symfonię złota. Powiedzcie mi, czy kolor powinien być taki mniej więcej jak kawa zbożowa? Poprostu chciałbym się upewnić czy kupiłem to o czym tu mowa. I czy podczas rozrabiania najpierw powinny się robić z tego proszku gródki, które po kilku minutach intensywnego potrząsania butelką się rozpuszczają?
Tak, osad i metnosc tez powinna byc.
Symfonia zlota to bardzo dobry nawoz. Eksperymentuje od 2 miesiecy i efekty widac (np. piekny wzrost Rotali macrandry ;) ) Ogolnie jest lepszy i tanszy od wszystkich gotowych nawozow typu tetra czy sera, za cene PGC mozna kupic skladniki do kilkunastu l nawozu.
Pozdrawiam,
GrzehuZ
PS. osobom z Zamoscia i okolic moge dac ok 100ml nawozu na testowanie