PDA

Zobacz pełną wersję : Wrocław co gdzie za ile:))

dzyniu
10-15-2004, 01:20
hejka:)
wpadłem na pomysł by zrobić coś takiego...ludki drogie z wrocławia okolic i wszyscy którzy mogą coś powiedzieć w tym temacie proszeni są o informacje ....
a chodzi o to że jak znajdziecie coś ciekawego znacie jakiś fajny sklep zoologiczny piszcie tu:)
dzięki temu nawet opcja szukaj będzie działała w 100% jesli chodzi o Wrocław:)
a tak z drugiej strony bardzo chętni nawiąże znajomości z ludzmi z Wrocka ale...i z innych miast bardzo bardzo chętnie:)))))))

ponury
10-15-2004, 09:52
Witam

Polecam slepik rogu Swobodnej i Stawowej, duży wybór rybek i towaru a ceny umiarkowane w porównaniu z np. Galerią można powiedzieć że nawet niskie :lol:
Podobno jest też dobry sklep w okolicy Astry ale niewiem gdzie dokładnie(ktoś już pisał na ten temat gdzieś na forum) nie byłem tam więc się nie wypowiadam :lol: .
A co do wpomnianej wyżej galerii to jak dla mnie ceny są zabójcze i za każdym razem jak tam jestem to widzę padnięte rybki w akwariach a według mnie to nie świadczy zbyt dobrze o sklepie. Wiem że to się zdarza czasami ale jak kiedyś zwróciłem uwagę sprzedawcy że wypadało by je odłowić to niezbyt miło odpowiedzał mi że on teraz niema czasu i dalej stał między regałami i nic nie robił :evil: (no i te bojowniki w plasikowych kubkach ale to częsta praktyka w wielu sklepach) Ogólnie osobiście nie polecam skepów w marketach, ceny są straszne a znajomość tematu najczęście stoi pod znakiem zapytania. No ale to moja opinia wiem że wiele osób robi zakupy w tych sklepach i jest zadowolna.

pozdr.

dzyniu
10-15-2004, 12:39
powiem tak.....

jeśli chodzi o supermarkety -racja ludziki tam pracujące mijają sie z powołaniem!! ja bym robł wszystko by jakoś tym rybom ulżyć niedość że mało miejsca przerybienie to jeszcze pełno chorób i wogóle...
MARKETY
co do galeri!!-też myśle że ceny z kosmosu-ale za to można czasem kupić coś naprawde wyjątkowego kiedyś wpadłem i wydałem 100 za 6 czy 7 rybek ale nie mogłem ich zostawić :) tyczy sie to głównie pielęgniczek do których mam wielki sentyment:).Bojowniki och dawno cie tam niebyło:) już mają specjalne posklejane \akwarium ciut lepiej ale bojowniki zawsze tak są masakrowane w tych kubeczkach asz żal mi ich...akt wiedza no jest jeden pan co jest normalnie encyklopedią wie wsztystko ale to nawet ja nieznając ryb moge powiedzieć wiedząc że to są pielęgniczki:) ale chyba nie jest najgorzej bo ostatnio widziałem tarło ramirezków i jeszcze kilku pielęgnic więc jako tako sie zajmują choć zwłoki ...no tak masa trupków w akwariach i to obsługa widzi a niewyciąga..mogą mniezatrudnić ja będe sie starał:P

borek..też bywa różnie ale nie jest najgożej jest człowiek co sie zna jest ciekawy asortyment ceny takie ..raz sie targowałem i dałem rade:)

bielany..mają rybki a jak by nie ale cenowo jak w marketach ale zato wyglądaja zdrowo i są w takich dziwnych akwariach lubie czasem tam wpaść lecz częściej odwiedzam galerie bo zawsze koło niej przechodze a tam trza jechać:P

korona...no nie powiem nic o tym bo nie warto nawet..sory ale sklep za drogi i biedny!! sory ale takie moje zdanie

leclerc-malutki ale sympatyczny sklep...miałem problem z oczkiem to mi pomogli wszystko zakończyło sie dobrze więc mają + :)

2ten koło dworca o którym mówisz bo o nim chyba wspominasz tak ludzie ci wiedzą co robią i sie znaja zawsze potrafią doradzić odradzić lub pomóc a to sie liczy no i ceny umiarkowane

3astra :) byłem tam z ciekawości przed wczoraj:) w astrze na piętrze jest mini sklep ale to taka namiastka a nadole jest już większy bardziej zoologiczny:) ale też pełno ryb pływa do gory brzuchem:) ale ogólnie taki sobie sprzedawczyni mile wyglądała ale niewiem czy sie zna:P

4 koło astry na bulwarze ikar..tak milo mnie zaskoczył fakt ze nieduży ale fachowy i ceny znośne znalazłem tam kilka ciekawych roślinek :)

5 byłem i w ten sam dzień w małym zoo na świeradowskiej ogólnie miło było ale nioc nieznalazłem:)

6 koło grunwaldu-tam zazwyczaj kupowałem zdrowe ryby i znający temat ludzie:)

7 niewiem co to za ulica ale niedaleko bema..jak sie na wyspe idzie mały sklepik koło basketshopu ci ludzie pracuja w akwarystyce więcej lat ja żyje:) znają sie mają ciekawe i niedrogie rybki i zawsze coś ciekawego powiedzą poza tym mają sporo z własnej chodowli którą mają na zapleczu widziałem kiedyś super
jest jeszcze kilka do których czasem chodze ale to takie już pospolite sklepiki :)

więcej sklepów niepamiętam...:)
jeśli znacie jeszcze jakieś i są warte odwiedzenia to napiszcie:)
ps najbardziej interesują mnie apisto..więc jak gdzieś coś ciekawego to dajcie znać:)

ponury
10-15-2004, 14:37
Witam

Mam prośbę dzyniu daj namiar na ten sklep koło Grunwaldu,
mieszkam na biskupinie to miałbym całkiem blisko.Z chęcią podjadę i pooglądam :lol:
pozdr.

Ninka
10-15-2004, 16:21
Przyłączam sie z prosbą o namiar na sklep koło Grunwaldzkiego, tez miałabym tam chyba najbliżej. I przede wszystkim godziny otwarcia: do 18 czy może troszkę dłużej mają czynne?

dzyniu
10-15-2004, 20:58
hm...jak by tu wam dokładnie powiedzieć....to jest pierwszy przystanek zerówki i jedynki za grunwaldem i to jest zaraz koło przystanku y chyba piastowska róg sienkiewicza:)
ale ostatnio taki sobie wybór mają ale zawsze coś ciekawego było krewetki mieli fajne ale niestety nie miałem gdzie je dać więc nie kupiłem a mieli 3 rodzaje
poza tym zobaczycie ogólnie to ten koło dworca jest chyba największy z tych niemarketowych:P i chyba najlepszy ale zawsze najwięcej cudaków i wynalazków oraz nowinek biore z galeri tylko że ja tam jestem tak często że jak coś sie zjawi to nezdążą tego zamęczyć bo już ja to mam:P
metoda dobra i sprawdzona choć nieraz debet sie robiło:P
pozdrawiam:)

dzyniu
10-15-2004, 21:01
ps.... jak coś ciekawego znajdziecie wiecie kogo poinformujcie :lol:
dzięki pozdrawiam pa

Ninka
10-16-2004, 13:19
A co to znaczy "coś ciekawego"? :)
Dzyniu, jakbyś był w tym sklepie koło Grunwaldzkiego to możesz sprawdzić do której maja czynne? Bo jak do 18 to marne szanse żeby udało mi się tam zajrzeć :(

dzyniu
10-17-2004, 15:29
a wiesz normalnie specjalnie dla ciebie jutro podjade i sprawdze...
...ale coś mi sie zdaje że do 18 niestety....ale ten koło dworca JEST CHYBA DO 19:) i jest ładniejszy...
a odpowiadając na 2 pytanie no fakt...każdy akwarysta ma swoje skrzywienie jak mówi moja rodzinka a ja kochane skrzywdzenie lub pasjonujący pociąg do pewnej części fauny i flory wodnej:)
ja przechodziłem w swoim zyciu tyle rozkwitów i upadków mego podwodnego swiata im bardziej dorastałem tym bardziej chciałem komplikować prostote życia....
a zaczynałem od słoika 3 l i piekniczek potem 20l zlewka:) od znajomych chemików rodziców potem pierwsze akwarium hihi przywiozłem je na wózku brata a ma on już 13lat:) hihi oj działo sie działo....jedynymi obserwatorami moich dokonań byli rodzice i od 8 lub więcej już lat glonojadki choc ubyło ich i mam już tylko 2 koloski kochane moje a były z piękniczkami były z pyszczakami...były ze skalarami i pielegniczki ostatnio mi wpadły w oko...i tak siedza bo z oka zeszły do serca i sie zagnieżdziły :lol: i to na dobre więc jak sie pojawią gdzieś jakieś nowe lub ładne lub ciekawe apisto hihi prosze o znak co gdzie i jaki debet kombinować:P
a na dzień dzisiejszy :P mimo próś i lamentów rodzinki zamieżam coś duużego mieć:)min 200 docelowo 240:) a z fantazją na 300:P
haha fundusz na szkło jest teraz kończe na filtr zewnętrzny i osmoze...i odpalam baniak:) a ty Ninka wco sie wkręciłaś:P i ty panie Ponury także....

Ninka
10-17-2004, 18:54
Ja niedawno założyłam nowy 112 litrowy zbiorniczek (zdjęcia są w galerii) i pierwszy raz mam pielęgniczki kakadu. Przeurocze rybki z charakterkiem :) W drugim akwarium szefem jest bojownik ;)
W tym sklepie koło dworca jeszcze nie byłam, ale trzeba będzie tam zajrzeć :) Najgorsze są dla mnie te godziny otwarcia, kończę pracę dość późno i przeważnie jestem zmuszona robic zakupy w Kakadu i tego typu sklepach :(

dzyniu
10-17-2004, 20:05
hm...no fakt...i ja różnie kończe.....ale czasem urywam sie na przechadzke po sklepach:P a tak poza tym to widziałem akwarium kurde mam 160 i niewidać tego twoje sie zdaje o wiele większe no i ładniutkie
Ale i ja sie postaram:) a co....
co do kakadu niom super rybki no ale apisto to apisto:P

ponury
10-18-2004, 08:47
Witam
Byłem w tym sklepie koło Grunwaldu w sobotę i tak czynny do 18 ale może to pomoże że w soboty do 15 :lol: sklep jest ok. faktycznie ten koło dworca (mój ulubiony) ładniejszy i więcej towaru ale baaardzo duży plus dla obsługi. Przyjechałem na rowerze dodam że padało, ja nie miałem zapięcia do roweru (w sumie to i tak nie ma tam do czego przypiąć :lol: ) pan w sklepie(chyba właściciel-miły człowiek) bez problemu pozwolił wprowadzić mi rower do środka, towaru to tam niema zawiele ale same akwaria w porządku(żadnych trupków) całkiem duży wybór rybek a w porównaniu z moim sklepem na Biskupinie to wręcz przeogromny :lol: . Co do cen to jak dla mnie są na przyzwoitym poziomie, i jeszcze raz duży plus dla obsługi, dla mnie dużo znaczy jak sprzedawca jest miły i wie o czym mówi :lol: .
Byłem też w Galerii faktycznie bojki miały przeprowadzkę (mniejwięcej z takiego kubka pije cherbatę chodzi mi o pojemność :lol: ) no ale napewno mają teraz lepiej to tak jakby przenieść sie z M-1 do M-5 :lol:. Ceny dalej z kosmosu ale są tam rzeczy których nigdy niebędzie w mniejszych sklepach.
Niestety ja zaczynałem od 25L i na tym zakończyłem :cry: (w czerwcu staciłem pracę i jak narazie brak jakichkolwiek perspetyw na przyszłość). Przez ten czas przerabiałem gupiki, mieczyki, molinezje, danio i inne, miałem też zwanego potocznie opaczka niestety jak podrósł wybił mi pewnej nocy całą obsade. Aktualnie mam neonki inessa, kiryski spiżowe i razbory klinowe(kupione właśnie w sobotę na Grunwaldzie :lol: ).
Co do planów od zawsze marzyłem o 240L z Malawi i dalej się tego trzymam, niestety najpierw muszę "stanąć na nogi"
pozdr.

dzyniu
10-18-2004, 21:08
wiem co to znaczy chcieć a niemóc ...i ja czasem mam problem na razie zbieram ile potrwa niewiem.... do tego czasu mam od sąsiadki akwarium:)
i chwała jej za to:)
tak w tym na piastowskiej zawsze jest miło i fachowo ja jeszcze pamiętam jak jeżdziłem do nich z tyłu jak stał goliat:)
ale to było daaawno:) a już wtedy mi polecali lubodradzali to czy tamto:)
teraz troszke skromniej jest ale to przez te mega salony cóż ludzie tam chodzą i kupują...no i ja także...dziś tam byłem poprosiłem o sprowadzenie ryb o ile bedą ale jak bedą to będą i każdy bedzie je mógł kupić bo niezamawiają tak o....ale mogą sobie pozwolić na to a nie jak nasze małe kochane zoologi tak bywa...ale kakadu gdyby nie ceny by było najlepsze w mieście
ps sklep koło dwqorca do 19 a w soboty do 14 również sie przyłącze do opini najlepiej zaopatrzony i fachowy mały sklep zoo:)

dzyniu
10-21-2004, 22:36
pytanko....kto widział i po ile są krewetki amano no i przy okazji filtrujace a może i jakieś inne ciekawe byle nie mięsozerne na terenie wrocławia:)

Stryjek
10-22-2004, 06:54
Ja najbardziej lubię sklep na rogu Swobodnej i suchej (ten przy dworcu)
Otwarty w dni npowszednie do 19. Co najważniejsze rybki są zdrowe. Kupuję tam od ponad roku i jeszcze się nie naciołem
PS może jakieś spotkanko akwarystów z wrocławia zorganizujemy?
Co wy na ten pomysł?

Ninka
10-22-2004, 10:30
Mozna pomyśleć nad jakimś spotkaniem, tylko mało nas troche :) A ewentualne osoby towarzyszące to raczej by się zanudziły słuchając cały wieczór o rybach ;) No ale możemy spróbować, moze cos z tego wyjdzie :)

dzyniu
10-22-2004, 12:32
hm...dobry pomysł Ninka tylko ile osób przyjdzie na zlot we wrocławiu? hm...mozna sprawdzić:) ja sie pisze :)

dzyniu
10-22-2004, 12:38
haha widze że to pomysł dał Stryjek:) więc i tobie mówie że to jest dobry pomysł:) a co do tego sklepu to sie zgadzam....nietylko zdrowe rybki ale i pomocą służą jakby coś...tak jak pisałem w rankingu moim prywatnym stawiam go na pierwszym miejscu pod wzgledem małych niemarketowych sklepów i ja tam kupuje często ostatnio otoski brałem i szorują jak szalone:)

Ninka
10-22-2004, 13:48
Jak tak zachwalacie ten sklep to dzisiaj sie do niego wybiore ;) (chociaz znajac życie pewnie nie zdążę) A mozna tam płacić kartą?

dzyniu
10-22-2004, 19:54
co do karty niewiem ale chyba można:)
ale uważaj bo ci kasy braknie tyle tam ciekawostek:)
haha
opowiedz jak wrażenia:)

Ninka
10-23-2004, 10:48
Byłam, zdążyłam :) Rzeczywiście fajny sklep i dobrze zaopatrzony, ładne roślinki. NAwet udało mi się kupić Microsorum ukorzenione na jakims kamyku i problem mocowania tego mam juz z glowy :) Niestety dla mnie ma malutkiego minusa - nie ma możliwości płacenia kartą, a szkoda - nie lubie nosić gotówki :)

kasia.sqo
10-24-2004, 17:08
Hello-Na wstępie-Ninka dziękuję za informacje o temacie.
Co do sklepów to...czy ktoś z was był w Hali Targowej?Boże ten sklep to dla zasady należało by zobaczyć i może zebrać wspólne siły by coś z tym zrobić-dla wszystkich którzy nie wiedzą to proszę-idźcie-zobaczcie i zapłaczcie.
Sklep na swobodnej-Tropical kiedyś bardzo lubiłam ale polemizowałabym nad kompetencją tamtejszych pracowników- nadziałam się i tyle.
Ostatnio znalazłam sympatyczny sklepik na ul Kościuszki-skrzyżowanie ze Świstackiego-polecam bo godny jest chociażby zobaczenia-dużo akwarii i ciekawe-sklep z klimatem-takie jest moje zdanie.
A co do fachowej obsługi to polecam...sklepik na kołłątaja-na przeciwko szkoły-schodkami w dół.Facet z brodą...zrobił na mnie wrażenie wiedzą i 150 wylęgniętymi skalarami-widok bajka!!!Do tego ogromy teleskop-taki piękny że nie mogłam stamtąd wyjść.
A co do hipermarketów...blisko i dużo-a to przemawia.
Osobiście gustuję w małych zoologikach-takich z klimatem.
Jak znacie jeszcze jakieś to napiszcie ;)

ponury
10-25-2004, 09:59
Witam
Znam ten sklepik na Kołątaja od lat, to chyba jeden z najstarszych we wrocławiu. Byłem tam w piątek niestety niebyło tam pana zbrodą :lol: tylko pani bez brody :lol: . Co do skalarów to faktycznie widok przedni :wink: , ale odniosłem wrażenie że 90% akwariów to same skalary w zasadzie niewiele tam się zmieniło od wielu lat kiedy ostatni raz tam byłem(kupiłem tam pierwsze rybcie jeszcze jako dzieciak :lol: ) Co do Hali targowej daaawno tam nie byłem, myślałem że tego sklepu już niema ale jak mówisz że jest to przy okazji podejdę i zobacze :twisted: .Sklep na Swobodnej : razu pewnego sprzedawce spytałem się coś na temat pyszczaków [chciałem potwierdzić informacje zaczerpnięte z serwisu malawi (kto jak kto ale tam raczej wiedzą co mówią)] nagadał mi strasznych głupot :evil: (nikt nie jest idealny, praktycznie w każym sklepie popełniają gafy) ale to i tak mój ulubiony sklep :lol: . I teraz jak chcę coś się dowiedzieć prostu szukam informacji w wielu zródłach a do sklepu udaję się po wyrób gotowy :lol:

Pomysł ze spotkaniem popieram jest tylko jedno ale, moja wiedza na temat akwarystyki jest tak znikoma iż obawiam się że zamęczyłbym szanowne koleżanki i kolegów pytaniami na temat akwa.(dodam że naprawdę potrafię być meczący, jestem utrapieniem wszelkiej maści sprzedawców :twisted: ) i tak zamiast dzielić się wiedzą na temat akwarystyki zasypywał bym was pytaniami sam nic nie wnosząc do dyskusji :wink: .

pozdr.

Ninka
10-25-2004, 10:23
JA proponuję zabrać osoby towarzyszące.
1 - bedzie nas więcej
2 - nie bedziemy ciagle gadali o rybach :)
Może przyszły piątek? Co wy na to? :)

kasia.sqo
10-25-2004, 10:36
Z tymi osobami towarzyszącymi to nie głupi pomysł-bo ze mnie też żaden akwarysta.
Przyszły piątek chyba może być-dziś dopiero dastanę grafik i zobaczę jak pracuję...

Pozdrawiam

dzyniu
10-25-2004, 17:59
co do spotkania spoko:) osoby towarzyszące o ile nie padną z nudy hihi to żaden problem...o ile ochotniczke chętną znajde i czas w piątek to przyjdziemy a co do zasypywania pytaniami:)
że tak powiem :)IMO: każdy z nas nie jest profesjonalistą tylko fascynatem fascynatką akwarystyki(czasem maniakem:P lub maniaczką)
ale nie jest to chyba szkodliwe...i każdy z nas ma wiele pytań bo czasem własne doświadczenie nie jest tak duże..a inni zawsze coś ciekawego podpowiedzą!!

Stryjek
10-28-2004, 07:04
W piątek niestety nie mogę
Może spotkamy sie w przyszłym tygodniu. 2.11-5.11
Co do osób toważyszących to jak nie lubią słuchać o rybkach to lepiej ich nie brać bo sobie w łeb strzelą słuchając nas :D
A my na pewno nie zejdziemy na inne tematy :lol:
Nawet jak spotkamy się w kilka osób to i tak będzie można pogadać i wymienić cenne uwagi
Proponuję spotkanie w rynku.
Weźmy się tylko do kupy i wspólnie zgrajmy termin
Od razu napisze że mnie najbardziej pasuje wtorek i czwartek wieczorem

Ninka
10-28-2004, 13:01
Mi jest termin obojętny (z wyjątkiem środy), tyle że najwcześniej mogę w godzinach 19:30-20:00. Rynek może być, ale byłabym za jakimś lokalem, w którym da się porozmawiać, a nie przekrzykiwać się przy zbyt głośnej muzyce. Może Spiż? Chyba że ktos ma inne propozycje :)

ponury
10-29-2004, 09:35
Witam
Przyznam że termin jest mi obojętny ale jest jeden mały problem :lol: jako że od pewnego czasu jestem bezrobotny to mam czas ale nie mam kasy na takie wyjścia :cry: .A co do osób towarzyszących to moja druga połowa prędzej mi strzeli w łeb :lol: niż pójdzie na takie spotkanie(lub da kase na samodzielne wyście )

pozdr.

kasia.sqo
10-29-2004, 10:27
Moja druga połowa z kolei to da mi w łeb jak go ze soba nie wezmę.
Najbardziej pasuje mi piątek wieczór. Co do miejsca to proponuję spotkać się najpierw wszyscy w Galerii w Kakadu konkretnie-no bo co jak co ale tam możemy zacząć nasze emocjonujące konwersacje(akwa,rybki itp) a następnie jak będziemy mieli dość to razem podejmiemy decyzję gdzie pójść posiedzieć co Wy na to?

Ninka
10-29-2004, 11:24
Hehe moja druga polówka niby chciałaby iść, ale z drugiej strony stwierdził że nie chce mu się ciągle o rybach słuchać, więc zobaczymy czy przyjdziemy razem czy bede sama :) Tyle że do Kakadu to niebardzo mi się chce iść (bo pewnie cos mi się tam zaraz spodoba), więć ja dołączę do lokalu jak juz cos zdecydujemy :) Moze ktos zaproponuje jakis konkretny termin? Tak jak mówiłam - z wyjątkiem środy mogę się dostosować :)

Stryjek
10-29-2004, 13:49
Może umówimy się na czwartek
Mnie ten termin pasuje
Możemy się spotkać w kakadu lub w innym miejscu które zaproponujecie.
Od razu dodam że kiepsko znam wrocław bo mieszkam tu dopiero 2 lata więc nie będe się udzielał w wyborze miejsca spotkania :D
Myślę że najlepiej będzie jak spotkamy się około 20

Ninka
10-29-2004, 16:11
Co inni na propozycje czwartku? I później Spiż? Jeżeli chcecie iść najpierw do Kakadu to trzeba uzgodnić lokal, ja ze sklepu rezygnuję :)

dzyniu
10-29-2004, 23:46
hm...sprytny plan pasuje mi czwartek...chętnie was poznam bliżej..no może i kogos zabiore o ile panna Małgosia zechce...ale zobaczymy:)
pod sklepem hihi no ja też stale sie tam umawiam więc dla mnie to normalne ..lokal obojetny byle byscie dopisali swoja obecnością:)
pozdrawiam

Ninka
11-02-2004, 09:28
Hmmm czyżby pomysł umarł?

Stryjek
11-03-2004, 06:56
To co kto zgłasza swoją obecność o 20 pod spiżem
Ja przyjdę na 100%. Oczywiście jak wy potwierdzicie obecność :D

Ninka
11-03-2004, 09:29
Ja równiez będę, najprawdopodobniej z mężem ;)

dzyniu
11-04-2004, 10:17
hm...i ja wpadne na chwileczke:)tylko jak my sie poznamy?
przecież ja was nigdy nie widziałem a wy mnie tym bardziej:P
hihi więc jak to zrobimy?

Stryjek
11-04-2004, 13:40
Czekajmy wszyscy od 20 do 20:10 pod wejściem do knajpy.
Myślę że mało osób będzie tam czekać więc będzie można się zapytać o ludzi z forum :D
Poza tym są jeszcze nasze zdjęcia w galerii więc jakoś się poznamy

Ninka
11-04-2004, 13:47
A jak ktoś się spóźni niech szuka w środku :)

dzyniu
11-04-2004, 14:48
hihi no ja postaram sie nie spóznić ale różnie bywa...bede sie darł ludzie komuś akwarium pęlkło w radiu mówią:P haha..

dzyniu
11-04-2004, 15:04
kurde pisałem pisałem i mi wywaliło kompa więc pisze znów
ostatnio latałem po miasteczku i co odkryłem!!
a więc świetlówki fluora 77 firmy osram po...19 zł w obi:)
te same w castoramie są po 25 w zoologach 28 a na placu po 20-25 zależy jak sie targujesz:P więc jeśli ktoś jeszcze by chciał bylo z 5:P ale mówiła że zamawiają na bieżąco:)
a latam tak bo szukam świetlówek 865 philipsa aquarele lub osram 865 a są tylko 56 wat:/ ale poszukam jeszcze jak znajde dam znać :)
no chyba że ktoś wie gdzie 18-20 tego typu są to prosze o ukrucenie mego szwedania sie i pytania:P
a i pokarm w tesco 600ml tropicala za 9.99:P
więcej rzeczy niepamiętam ale napisze jak coś odkryje:)

Stryjek
11-05-2004, 08:54
Dziękuje wszystkim którzy stawili się na spotkanie, i mam nadzieję że jeszcze kiedyś to powtórzymy
PS Ninka pamiętaj o prezencie dla mnie :lol:

dzyniu
11-05-2004, 10:26
fakt mimo kameralnych warunków było miło....
może next raz bedzie nas 7:P
dzięki za mile spedzony wieczór
ps Stryjek jek mozesz prześlij mi te dane bym zakupił droga kupna te świetlówki:P na priv lub dzyniu21@o2.pl

Raffy
11-08-2004, 18:08
WROCŁAWIANIE

Macie moze do oddania gupiki :?: mój netowy kolega może pojechac do Wrocka i odebrac gupiki :)

dzyniu
11-10-2004, 14:48

Co do gupików już dawno u siebie ich niewidziałem:)
a co do świetlówki hihi dzięki stryjek byliśmy zobaczyliśmy kupiliśmy :) aquarele philipsa za 20 zł zobaczymy jak sie sprawdzie to super jak nie to jeszcze pokąbinuje z 865 lub 890 bo koleś mi zaproponował te bo ponoć właśnie aquarele są właśnie tylko do akwarii ale niezawsze co jest akwariowe jest najlepsze ...sam miałem problem by sie zdecydować ale kupiłem taką
jeszcze raz dzięki pa

dzyniu
11-10-2004, 14:49

Co do gupików już dawno u siebie ich niewidziałem:)
a co do świetlówki hihi dzięki stryjek byliśmy zobaczyliśmy kupiliśmy :) aquarele philipsa za 20 zł zobaczymy jak sie sprawdzie to super jak nie to jeszcze pokąbinuje z 865 lub 890 bo koleś mi zaproponował te bo ponoć właśnie aquarele są właśnie tylko do akwarii ale niezawsze co jest akwariowe jest najlepsze ...sam miałem problem by sie zdecydować ale kupiłem taką
jeszcze raz dzięki pa

Frotka
11-12-2004, 14:48
Cześć :)
Niedawnowno się zalogowałam , bo próbuję założyć małe Malawi i wiedzy szukam gdzie się tylko da 8) :lol: Jestem z Psiego Pola i w okolicy odkryłam nowy sklep - "Anakonda" - otwarty przy ul.Kiełczowskiej w nowych blokach przy LZN-nie (zbiorniczki i rybcie zadbane, obsługa bardzo sympatyczna). Drugi jest przy Inflandzkiej na pięterku pawilonu handlowego - tutaj pan jest kompetentny , ale rybki są nieciekawie eksponowane - trupków nie ma , ale brak klimatu.
Obecnie maniaczę się Malawi - właśnie zalałam akwa (po raz drugi, boza pierwszym razem woda coś zmętniała :? ) i jeszcze muszę poczekać , aż akwa dojrzeje .

A na marginesie : Może ktoś z Was ma Malawi? Może pomaniaczymy się wspólnie na Forum :wink: ?

Pozdrawiam
Frotka

Ninka
11-12-2004, 15:18
Frotka - witamy na forum ;) Malawi niestety nie posiadam, więc niewiele pomogę w tym temacie. Moglibyśmy pomysleć nad nastepnym spotkaniem, może więcej osób będzie chętnych?
p.s. Stryjku -> pamietam ;)

Frotka
11-15-2004, 17:45
Cześć :lol:
Pewnie , że byliby chętni :wink:

Jakby co to proszę powiedzieć: gdzie i kiedy :)

Pozdrawiam
Frotka

dzyniu
11-17-2004, 20:25
hejka frotka:)-witam na forum
wiesz zdziwiła mnie twoja informacja:) mieszkam na kiełczowskiej:)haha a nigdy nie wlazłem do anakondy bo zawsze myslałem że tam są tylko pokarmy dla psów kotów i takich tam stworasków no ewentualnie jakiś pokarm dla rybolek:)
musze sie przejść:)bo mam aż 3 min drogi na piechte haha
co do tego po schodkach no fakt ale to dlatego że mało kto tam bywa..nic niezamawiają a ryby są bo są..chyba ten pan i w lecznicy pracuje więc to taki dodatek:)
a co do malawi hihi miałem pysie i kochałem pysie ale brak roślinek...stale mnie bolało a wszystkie roślinki mi padały..lub padały ofiarą nocnych glonożerków:)
chętnie ci pomoge nawet dam troszke wapieni bo mam a co ...
służe radą pomocą itd....a nawet moge sie rozstać z jedna z moich kryptocoryn jedyne jakie pysie nbiejadły-aż tak roślinki:)

Frotka
11-17-2004, 22:04
:lol: :shock: :lol: NNooo coś takiego , zaraz się okaże , że mieszkasz dwie bramy odemnie i mijamy się idąc po zakupy do biedronki :wink:

Dzięki za chęć pomocy - chętnie skorzystam - daj znać na priv , jak się spotkamy.
Pozdrawiam
Frotka

dzyniu
11-22-2004, 15:13
po pierwsze frotka już jesteś martwa 1 za to że nic sie nieodzywasz a po drugie za to ..hmmm choc nie za Anakonde raczej cie uściskam:P haha
poszedłem dzisiaj do anakondy i moze akwarystycznie mało tam jest rzeczy ale...:) super sklepik superaśni i mili sprzedawcy pokazano mi wszystkie roślinki mimo że wcale nie obiecałem że coś kupie :D tak jak na traugutta :twisted: no super i można wszystko zamówić każdą rybke jeśli mozna ją dostać mogą mi zatargać do sklepu kurcze extra i chwilke pod domkiem mam:)

Stryjek
11-23-2004, 07:17
Cześć dzyniu. Udało ci się kupić świetlówki na moje dane?

dzyniu
11-23-2004, 15:57
hejka Stryjek
a nie pisałem tobie wraz z podziękowaniami ?
jeśli nie to juz pisze
primo-wielkie dzięki za dane:)pojechałem z gosią która mnie zaprowadziła do tej hurtowni no odrazu nie trafiliśmy tam gdzie trzeba ale za 3 razem znalazłem ją tam po schodkach...pan mi powiedział że 865 i aquarele to całkiem różne świetlówki więc...wziełem aquarelke kosztowała mnie 20.50 zł teraz sie wybieram jeszcze po 865:)
zobaczymy co z tego wyniknie:)
jeszcze raz dziekuje...musze poszukać fakturek jakby coś to ci je dam :)
pozdrawiam :)

Frotka
11-23-2004, 23:20
Dzyniu - pisałam na GG , ale nie mogę Cię trafić :(
No taka "martwa" to nie jestem :wink: chodzę do pracy i takie tam czynności życiowe uskuteczniam :wink:
Ale , fakt, do kompa to się w ostatnim czasie dopchać nie mogłam :roll:
Jakby co to na GG zostaw wiadomość .

...pojechałem z Gosią która mnie zaprowadziła do tej hurtowni ...
Gdzie ta hurtownia od światełek - czy mogę też prosić o namiary?

Pozdrawiam

Stryjek
11-24-2004, 08:06
Hurtownia ze świetlówkami jest na Ślężnej z tyłu za IMpelem
Hurtownia nazywa się OMNINEN ale można kupować tylko na firmę

Dzyniu - jak ci świeci aquarelka bo w tym tygodniu dokładan dodatkową świetlówkę tylko nie wiem jaką

Ninka
11-24-2004, 21:14
A ja chciałam Wam tylko powiedzieć, że od czwartku do soboty sa w Hali Ludowej targi fotografii i elektroniki użytkowej. Nie jest to wielka impreza, stoiska są tylko na płycie głównej, ale moze będzie cos ciekawego :) Nie wiem jeszcze po ile są bilety, ale jak ktos będzie zainteresowany to jutro moge zapytać :)

Stryjek
11-25-2004, 06:55
Ja jestem zainteresowany. na pewno sie tam wybiorę

dzyniu
11-25-2004, 07:40
odpowiadam:)
1 frotka zaraz odpisze.... mój komp mi ostatnio działa tak aby aby dlatego czasem mnie niema a i do pracy śmigam:)
2 co do targów...jasne że jestem ciekaw po ile bileciki może sie wybiore ale szkoła mnie w tym tygodniu dopadnie
3 Stryjku a wiec ponoć rewelacyjna świetlówka....mam ją jeszcze nie tak długo ale światło nie jest za żółte ponoć to jest 890 powinna być jaśniejsza od 865:)...jasne raczej...teraz jeszcze chce dodać albo 965..ale niebyło ostatnio...albo 865 ale słyszałem że i przy 840 rosną dobrze ..ale czy niebedzie za zółta?....

Ninka
11-25-2004, 16:57
Bilety są po 6 zł, wystawiło sie ok. 40 firm z różnym sprzętem foto, można tez pooglądać jakies fotografie :) Jutro i w sobotę czynne jest od godz. 10 do 17 :)

dzyniu
11-25-2004, 17:35
hehe jak sie urwe ze szkoły to podskocze:)
a info dla stryjka:)
dzis sie przyglądałem lekko biało-niebieskawa jest aquarellka:)
a drugie pamiętasz mówiłeś o tym sklepoie na przeciw hotelu park plaza
na jedności jest on zamkniety...i niewiadomo czy go otworzą bo pan który to prowadzi ten starszy miły pan w ciemnych włosach przepracował tyle lat tam że idzie na emeryture...stąd zamkniety jeszcze jest a niewiadomo czy go otworzą....słyszałem takie plany bo mój znajomy chciał wejść w spół udział ale narazie....niewiadomo sklep zamknięty do odwołania a taki fajny sklep z tradycjami i z tak miła i fachową obsługą...

Stryjek
11-26-2004, 10:54
Szkod tego sklepu a szczególnie sprzedawcy
Naprawdę facet wiedził o czym mówi :D
I można było z nim godzinami rozmawiać o rybkach :lol:
PS dzięki za opis Aquarelki

dzyniu
11-26-2004, 19:45
no właśnie grono ludzi prosi by znów otwarł...
więc może i da sie przekonać bo i ja pana janka lubie bardzo:)
a stryjku mam pytanko macie jeszcze te arkusze blaszki z której dało by rady odbłyśnik zrobić? bo szukam i nigdzie nieznalazłem a 70 zł toja wole sobie hagena drabinke do co2 kupić:P

Stryjek
11-27-2004, 09:18
coś postaram się znaleźć
Napisz tylko jakiej długości i szerokości chcesz paski
Każę od razu na produkcji poprzycinać i wygiąć w półkole
Przy następnym spotkaniu bym ci przyniósł :D

dzyniu
11-28-2004, 22:36
o dziękuje stryjku bedziesz moim idolem:)
no ale tu mnie zaskoczyłeś ja sam niewiem:)
mam zamiar mieć 30:) ale narazie mam 20wat ale wiesz na wszelki wielki to takie na 30W świetlówke czyli chyba ok 90cm a szerokie no niewiem 10 cm? ale wieszx pasują mi każde jakie tylko da rade zrobić tak ze 3-4
a ty stryjku masz normalną standardową pokrywe bo ja wsumie chce taka 120 długą i tam są ale 2 x 30 czy ty też miałeś tak tylko przerobiłeś?
wiesz powiem tak zdaje sie na ciebie jakie wykonasz takie będą u mnie jak skarb szanowane:)
pozdrawiam

Stryjek
11-30-2004, 06:56
Tak ja mam pokrywę 120 cm więc zrobię ci takie same odbłyśniki jak sobie

dzyniu
11-30-2004, 19:26
o wielkie dzięki :lol:
a wiesz ostatnio sie tak przyglądałem i sie zastanawiam jakby tu pokabinować by tą budke (której jeszcze niemam ale polanuje)poprzerabiać by mogła mieć 3 świetlówki i chyba wywale elektronike na zewnątrz albo coś takiego a ty jak wstawiłeś swoje?
a i czy nieorientujesz sie czy wewnątrz jest statecznik elektronioczny czy na startery?
to chyba tyle :)

Stryjek
12-02-2004, 07:17
Trzecia świetlówkę dałem z przodu
Do tego dokupiłem statecznik starter i dwie oprawki
Reszte zrobili mi koledzy elektronicy z mojej firmy
Możesz kupiś wszystko tutaj
http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c=caba9593e2e3&UID_p=4910df2e247b&UID=6efc54c2cee1&PHPSESSID=1ba58650eb5f42ac43350121026f1266
Kupilem u nich statecznik i był u mnie w ciągu 2 dni
Pozdrawiam
Jarek

dzyniu
12-02-2004, 22:51
hejka
no spoko coś pokąbinuje ale jak kupie obudowe to mi zostanie ten statecznik co mam:)a 2x18=raz 36 :)
a i byłem w tym sklepie co lubisz już otwarty ale kto inny go ma sklep tak kijowo smętnie pomalowali to nie to samo ale wodzień dalej na wage jest:)hehe

dzyniu
12-07-2004, 15:06
hejka dziś połaziłem po mieście by znależć coś do filtra:)
i oto taraaaa znalazłem...
rureczki pcv do filtra 2.50:) za metr a nie 15 jak w galeri
karmazyt 8 zł za 5 l drobnego i 3 zł za 2 litry grubego 2-4cm:)
to kupiłem na dubis :)
szukam jeszcze torfu wysokiego włuknistego jak ktos wie gdzie można taki dostać bardzo miło widziany adres:)
a byłem w centrali nasiennej "cnos" myślałem że tam to musi byc...
a typiarka do mnie a co to jest pierwszo słysze wysoki ? czy to chodzi o duzy worek ..
usmiech padł mi na twarz odwróciłem sie i wybiegłem bo ze śmiechumi łzy płyneły:)
w botaniku moze będzie ale na wiosne ...jak wiecie gdzie jest teraz pilnie dajcie namiar:)pa

dzyniu
12-12-2004, 17:18
NO I KTO SZUKA TEN ZNAJDZIE:)
tomaszek polatał i znalazł torf:) hehe za 5 zł paczka a nie 20 jak w zoologu a gdzie -na giełdzie na świebodzkim koleś miał i inne rzeczy min..
-wkłady do filtrów-te takie białe rurki bio cośtam za 11 zł a litr wiekszych za 10:)
zostało mu kilka więc jeśli szukacie to otoodpowiedz gdzie:)ale spieszcie sie bo jeszcze bede chciał zapas zrobić

wirek
12-26-2004, 14:37
Jeżeli ktoś z Wrocławia chciałby zobaczyć jak wygląda grys bazaltowy, taki około 5 - 8 mm, to cała hałda jest wysypana na 1-go Maja między Cuprum a fosą.

mały
12-29-2004, 22:30
Witam
Sklep na ul.Traugutta prawi na vis a vis szpitala właściciel od wielu lat ma swoją chodowle pyszczaków naskalników itp:.
I oczywiście piątkowa giełda na Armii Krajowej na terenie Transbutu, najlepiej do godziny 15-16 potem się wszyscy rozjeżdzają wstęp 5 zł
ryby w workach od 2 szt do 50 a zależności jakie i te ceny jak ktoś myśli o dużym zakupie to naprawde warto rośliny na sztuki oraz sprzęt. :)

dzyniu
01-02-2005, 23:19
kiedyś już było o transbudzie:) i tam sie wybiore już niedługo:)
ale mimo wszystko dalej niewiem gdzie to haha sory no mam jasne włosy może dlatego:) a sklep na traugutta nie dziękuje najgorszy sklep w jakim byłem koleś mnie oszukiwał że pyszczaki nie zjadaja małych pyszczaków i wydałem troche kasy nim sie przekonałem o tym poza tym gość to kawał...czegoś tam denerwuje mnie kiedyś potraktował mnie jak jakiegoś śmiecia tekstem "coś kupujesz? nie to dowidzenia to nie zoo jest tu sie kupuje a nie oglada" a poza tym to rybki owszem pierwszy skleb taki z pysiami jaki we wrocławiu znalazłem:) a było to kilka lat temu:)
a co do giełdy może kiedys zrobimy jakiś wypad na ta giełde:)

enigma
01-11-2005, 11:01
Jak temat o moim ukochanym mieście to mam pytanko do maniaków WKSu :wink: Gdzie można kupić oprawy świetlówkowe (niekoniecznie od razu z przeznaczniem do akwa) :?:

dzyniu
01-12-2005, 20:43
hejka może nie maniak hehe ale lubie także WTS:)
a oprawy mozna kupić praktycznie w każdym sklepie elektrycznym ale ja kupowałem w sklepie na pomorskiej super zaopatrzony ale i ten koło impela na ślężnej powinien mieć..a jeśli chodzi o zwykłe do domu to w castoramie mieli za ok 50 zł 2x30 z oprawą szkłem lub za 69 4x20

dzyniu
01-12-2005, 20:50
hm..po małej konsultacji jest mały plan...
wszystko zależy od Was....
Może zrobimy 2 akwarystyczny piwkowy wieczór...?
tak na początku lutego.....zapraszam wszystkih którzy znajdą chwilke i będą we Wrocku..
Ludki ....zgłaszajcie sie...czas miejsce jeszcze można ustalić:)
licze na was -dzyniu:)

Ninka
01-12-2005, 20:54
Dzyniek, o ile dobrze pamietam, to ostatnio większość piła colę ;)
Ale ja jestem za ;)

dzyniu
05-21-2005, 18:57
hejka latacie pewnie jak i ja po sklepach po ile widujecie amano? i czy ktoś widział tigery?

enigma
05-21-2005, 21:13
hejka latacie pewnie jak i ja po sklepach po ile widujecie amano? i czy ktoś widział tigery?

Amano nieraz są w Kakadu po "odpowiednich" cenach. Tigery itp. po całkiem przystępnych cenach na ul. Poniatowskiego.

bonifacy
05-23-2005, 12:18
wybieram sie do Wrocławia i tu pytanie. Sklep z rybami do CA może ktoś widział? MAm na myśli synspilum, maculicauda może gdzieś pływją w parkach.
Pozdroowka

pchlistosc
05-27-2005, 13:59

Amano nieraz są w Kakadu po "odpowiednich" cenach. Tigery itp. po całkiem przystępnych cenach na ul. Poniatowskiego.

Kakadu i odpowiednie ceny :shock:
generalnie odradzam ten sklep drogo, niewykwalifikowana obsluga i czesto chore ryby

enigma
05-27-2005, 14:05
Chyba po coś dałem ten cudzysłów przy wyrazie odpowiednie :?

pchlistosc
05-27-2005, 14:14
Chyba po coś dałem ten cudzysłów przy wyrazie odpowiednie :?

fakt :lol:

mariop3
05-29-2005, 20:10
Witam :wink: Jak można to ja polecę sklep z Jeleniej Góry /może ktoś tam będzie jam mam jakieś 40 km tak że jestem tam często/ . A więc jest to sklep KAMELEON, sklepik mały z klimatem :11: , znajduje się zaraz w bocznej uliczce za kościołem garnizonowym /nie pamiętam nazwy ulicy ale łatwo znaleźć/. poleam ten sklep jest tam baaaaardzo duży wybór rybek w przystepnych cenach i innych zwierzątek jak i ptaszków :D , oczywiście są tez akcesria. Jeśli chodzi np o krewetki amano kupiłem tam po 4 zł /taniocha/ w innych sklepach sprzedają je po 9.99 zł. :) Naprawdę warto chociaż zobaczyć, zawsze też można coś kupić. A-ch obsługa zna się na rzeczy :lol: Naprawdę polecam :) A polecane sklepy przez Was we Wrocławiu napewno odwiedzę jak będę we Wrocławiu. :D Poadrawiam :wink:

pchlistosc
05-29-2005, 23:34
Witam :wink: Jak można to ja polecę sklep z Jeleniej Góry /może ktoś tam będzie jam mam jakieś 40 km tak że jestem tam często/ . A więc jest to sklep KAMELEON, sklepik mały z klimatem :11: , znajduje się zaraz w bocznej uliczce za kościołem garnizonowym /nie pamiętam nazwy ulicy ale łatwo znaleźć/. poleam ten sklep jest tam baaaaardzo duży wybór rybek w przystepnych cenach i innych zwierzątek jak i ptaszków :D , oczywiście są tez akcesria. Jeśli chodzi np o krewetki amano kupiłem tam po 4 zł /taniocha/ w innych sklepach sprzedają je po 9.99 zł. :) Naprawdę warto chociaż zobaczyć, zawsze też można coś kupić. A-ch obsługa zna się na rzeczy :lol: Naprawdę polecam :) A polecane sklepy przez Was we Wrocławiu napewno odwiedzę jak będę we Wrocławiu. :D Poadrawiam :wink:

ja bedziemy w Jeleniej to bedziemy kupowac :lol:

enigma
06-11-2005, 08:12
Planujecie może jakieś spotkanko w najbliższym czasie we Wrocławiu :?: Jeśli tak to ja już jestem chętny, przy okazji oddałbym troche roślin bo zaczyna mi brakować miejsca a nie chce mi się na poczte chodzić i wysyłać. Także jakby się akwaryści chcieli gdzieś spotkać, pogadać, powymianiać się tym i owym to jestem za.

pchlistosc
06-11-2005, 20:41
Planujecie może jakieś spotkanko w najbliższym czasie we Wrocławiu :?: Jeśli tak to ja już jestem chętny, przy okazji oddałbym troche roślin bo zaczyna mi brakować miejsca a nie chce mi się na poczte chodzić i wysyłać. Także jakby się akwaryści chcieli gdzieś spotkać, pogadać, powymianiać się tym i owym to jestem za.

jestem za takim spotkaniem i browarka wypiciem :wink:

Ninka
06-12-2005, 12:23
Planowaliśmy niedawno spotkanie, ale chętnych mało było i nic z tego nie wyszło :)
Ale jak znajdzie sie pare osób to ja również chętnie :)

pchlistosc
06-12-2005, 12:39
Planowaliśmy niedawno spotkanie, ale chętnych mało było i nic z tego nie wyszło :)
Ale jak znajdzie sie pare osób to ja również chętnie :)

no to jest nas troje, kto jeszcze?

enigma
06-12-2005, 12:41
Może jeszczce ktoś dziś się zgłosi bo niedziela, to ludzie lubią sobie fora poprzeglądać :D

Ninka
06-12-2005, 12:49
Na pewno będzie chciał iść dzyniek, a on zawsze kogos ze sobą zabiera ;) Pogadam pozniej z paroma osobami na gg i może cos sie konkretnie ustali ;)
Pozdrawiam

dzyniu
06-12-2005, 22:19
dzynek zawsze chetnie przyjdzie:)
niestety moja ukochana wyjedzie i niebedzie jej ale bede grzeczny obiecuje i tak zawsze malo pije:P
moja propozycja 15 po 15 w niedziele?
co Wy na to?

enigma
06-13-2005, 08:08
dzynek zawsze chetnie przyjdzie:)
niestety moja ukochana wyjedzie i niebedzie jej ale bede grzeczny obiecuje i tak zawsze malo pije:P
co Wy na to?

Mi pasuje, kwestia ustalenia miejsca.

Ninka
06-13-2005, 12:07
co Wy na to?

Czy ktos może mi to rozszyfrowac? :)

enigma
06-13-2005, 13:25
co Wy na to?

Czy ktos może mi to rozszyfrowac? :)

Chyba chodzi o to że albo godzina 15.00 albo po 15.00 w niedziele :D

Ninka
06-13-2005, 14:04
Ja to na początku zrozumiałam, że chodzi o niedzielę 15-tego czerwca po godzinie 15, ale najbliższa niedziela wypada 19-tego :) W każdym bądż razie jeżeli chodzi o najbliższą niedzielę, to ja nie dam rady :)
Pozdrawiam

enigma
06-13-2005, 15:10
Ja to na początku zrozumiałam, że chodzi o niedzielę 15-tego czerwca po godzinie 15, ale najbliższa niedziela wypada 19-tego :) W każdym bądż razie jeżeli chodzi o najbliższą niedzielę, to ja nie dam rady :)
Pozdrawiam

No to może jakiś drugi termin, dajmy na to czwartek albo sobota :?: Napiszcie jaki termin Wam pasuje. Ja zrobilem dzisiaj przycinke i mam do oddania hetere (około 30 łodyg) i rotale indice (10 łodyg).

Ninka
06-13-2005, 16:35
Czwartek mi pasuje, tyle że jak zwykle po pracy :)
Pozdrawiam

dzyniu
06-13-2005, 20:03
haha ja taki szyfrownik to niejestem i udalo sie wam rozszyfrowac:P
czwartek po 18 ma sie rozumiec?
spoko ale mam nadzieje ze podejdziemy kolo zielinskiego pod nasypy:P
ja dam zna jeszcze kilku osoba

ps dlaczego niemam polskich znbakow tu?

enigma
06-13-2005, 20:12

No mi 18.00 pasuje, ostatnio z innymi akwarystami spokaliśmy się w Piwnicy Świdnickiej (restauracja pod Ratuszem na rynku), piwo chyba 5 czy 6 zł za kufel także nie jest bardzo drogo. Jak macie inne propozycje to piszcie.

Ninka
06-13-2005, 20:40
Jeżeli mamy spotykac się zaraz po 18, to wolałabym gdzies koło rynku, będę miała blisko z pracy :d
Pozdrawiam

enigma
06-13-2005, 20:47
Jeżeli mamy spotykac się zaraz po 18, to wolałabym gdzies koło rynku, będę miała blisko z pracy :d
Pozdrawiam

Jestem za, mam dobry dojazd no i co ważniejsze powrót :D

dzyniu
06-13-2005, 20:51

dzyniu
06-13-2005, 20:57
cos mi sie komp psuje ale sorki:)
a wiec no mozna zrobic tak jak mowisz hehe Nina ty leniuszku maly:P
ja jestem za czwartkiem 18 tam gdziue zwykle czyli pod spizem:)no 18.15 by nina dotarla z pracy :P

pchlistosc
06-13-2005, 22:11
hej co wy z tym czwartkiem moze tak sobota albo piatek?
tak pytam bo bym zawital ale weekend mi lepiej pasuje

dzyniu
06-15-2005, 13:27
hehe no wszystko do ustalenia czekamy na jakiekolwiek propozycje a tu nikt tylko nina jak zawsze gotowa i niezawiedzie mnie:)

wiec jesli cos chcecie zmienic po prostu piszcie;P

enigma
06-15-2005, 13:34
hehe no wszystko do ustalenia czekamy na jakiekolwiek propozycje a tu nikt tylko nina jak zawsze gotowa i niezawiedzie mnie:)

wiec jesli cos chcecie zmienic po prostu piszcie;P

A jaaaa a jaaaa :D Mi tam odpwiada weekend pod warunkiem że będzie to między godzinami popołudniowymi a wieczornymi czyli 14-20.

Ninka
06-15-2005, 14:18
U mnie niestety ten weekend łącznie z piątkiem odpada :( W piątek wieczorkiem pracuję, a później teściowie z wakacji wracają, nie wybaczyliby mi, gdybym sobie gdzieś poszła zamiast słuchac opowieści :lol:
Dzyniek, postaram się nie zawieść, mowiłam, że mam do Ciebie i Gosi interes... :D
Pozdrawiam

dzyniu
06-15-2005, 18:47
hehe mimo |e jest specjalny dziaB spotkanie:P piszemy tu haha ale spoko najwyzej zróbmy w czwartek spotkanko kto mo|e wpadnie pogadamy itd i w lipcu znów sie spotkamy bo jak nie w czwartek to kto wie kiedy:P
a ty Nina to juz nas intrygujesz:) a| sie prawie boje co to bdzie:) haha

a wic jutro na 100% o 18 pod spizem takl?

Ninka
06-15-2005, 20:50
Dzyniu... 18:15, niektórzy potrzbują czasu, żeby dojść z pracy :) Chyba że ktos może chce jeszcze później?
Pozdrawiam

enigma
06-15-2005, 21:29
Ja się pojawie prawie na pewno. Ale bede mial max 1,5h czasu. Jak chcecie jakieś małe ilości roślin za free to napiszcie, wezme ze soba.

dzyniu
06-15-2005, 23:04
ok i ja z Malgosia sie zjawie wezme pare badylkow moze ktos bedzie scial
a czas spoko i my na tyle bedziemy wiec wszystko gra od 18 czekamy kolo spiza lub jak sie zmecze;] usiade pod drzewkiem na przeciw kolo fredry:)

wiec do jutra

Saiqpat
06-16-2005, 12:49
Witam, ja tez sie dzis przylacze.
Pozdrawiam i do zobaczenia o 18.

dzyniu
06-16-2005, 20:58
dziekuje wszystkim którzy sie zjawili bylo spoko trza robic to czesciej:)

a kogo niebylo niech zaluje hehe

enigma
06-16-2005, 21:13
dziekuje wszystkim którzy sie zjawili bylo spoko trza robic to czesciej:)

a kogo niebylo niech zaluje hehe

No powtórzyć trzeba bedzie, jeszcze się zbierze większa ekipa ja Wam mówie :D

Tak wogóle to projekt jakiś mialeś robić a nie pisać na forum :wink:

Ninka
06-16-2005, 22:15
Tak wogóle to projekt jakiś mialeś robić a nie pisać na forum :wink:

Projekt PARÓWKA :D

Miło było Was widzieć, następne spotkanie... jak znam życie wypali za jakieś pół roku :)
Pozdrawiam

Saiqpat
06-17-2005, 15:20
Dzieki za wspolne spotkanie, bylo bardzo sympatycznie. Od razu mowie ze pisze sie na nastepne (ale dopiero te po wakacjach) :) Dzieki za cynk Ninka

majusia10
08-10-2005, 15:10
wktorym miejscu znajduje sie ten tak bardzo polecany sklep kolo dworca? z ktorej strony? ulic wokol dworca nie znam....

Ninka
08-10-2005, 15:41
Masz mapkę ;) Skep jest w takich białych barakach ;)

majusia10
08-10-2005, 21:31
nie no dzieki.... teraz wiem - na krzyzowce, naprzeciw komisu samochodowego... faktycznie cos tam jakies budy sa... nie orientujesz sie moze jakie ceny za bojowniki (samica i smaiec), otoski i krewetki - amano i fire red?

majusia10
08-10-2005, 22:06
aha i szklista jeszcze....

majusia10
08-13-2005, 00:02
nikt nie moze pomoc?

dzyniu
09-17-2005, 11:30
hehe niewiem czy nie za póżno:P aleotoski po 4.5 amano od 7 do 9 bojki chyba 5zł samce i samiczki po 3

dzyniu
09-17-2005, 11:42
a ps...może ktoś ma ochote na wypad rankiem w piątek na giełde? koło 10? tam wszystko jest o połowe tańsze niż w zoologu tylko trza brać większe ilości:) może ktoś coś sce? to byśmy sie zgadaliitd..jakby było
więc jak???

dzyniu
10-06-2005, 21:24
kto widział gdzieś we wrocku jakieś mini kiryski poza hastatusami w zoo koło dworca?

dzyniu
10-24-2005, 19:42
hejka...wybieram sie na giełde w piątek może ktoś ma ochote jade po robale...i może jakieś rybki czy krewetki zobaczymy...
jeśli ktoś chce bym mu coś sprawdził prosze pisać:)