PDA

Zobacz pełną wersję : Bochnia-sklepy zoologiczne.

XERA
11-11-2006, 09:57
W moim mieście są 3 sklepy zoologiczne. Ich nazy to: "Skalar", "Plusk" i trzeci nowo otwarty lecz nazwy nie pamietam. "Skalar" to chyba najstarczy sklep zoologiczny w bochni, właściciel tego sklepu bardzo dba o estetyke i wyglad sklepu. Na dekoracji sa 2 akwaria: 1 z Platkami, neonkami, i pielęgnice. 2 z Pyszczakami. Dla akwarzystów jest duży wybór ryb, roślin, akcesoriów do naszego akwarium oraz samych akwariów. "Plusk"- ten sklep umiejscowiony jest w kwiaciarni. Duży wybór ryb oraz innych żyjątek.
Trzeci sklep najbardziej przypadł mi do gustu. Bardzo ładne wnetrze dużo ryb, roślin, wysoki wybór akcesoriów dla akwarium oraz same akwaria. Do tego akwarium na dekoracji ok 200l bardzo ładnie wykonane z neonami, kiryskami. W sklepie można również kupic ptaki, gady, pająki, i inne żyjatka takie jak szczurki, chomiki, świnki morskie. Tak więc kto bedzie kiedys w bochni polecam zaglądnać do tych sklepów.
Pozdrawiam.

nnowy
01-31-2007, 17:21
Mam pytanie, gdzie w Bochni znajduje się ten trzeci sklep?

kpap
02-24-2007, 17:57
Jeśli chodzi o sklepy w Bochni to rzeczywiście sklep "Skalar" jest moim zdaniem całkiem całkiem, sklep "Plusk" jak dla mnie dużo gorszy. Trzeci sklep od rynku idąc -idzie się koło szkoły muzycznej w stronę dworca (nie wiem jaka nazwa ulicy) jakieś 200 metrów po lewej stronie przy tej ulicy znajduje się ten sklep, dobrze zaopatrzony w rybki i inne zwierzęta -polecam.

03-03-2007, 17:40
Chyba zartujecie z tym sklepem skalar! Niejednokrotnie widzialem w nim ryby chorei zle opisane. Oprocz tego w klatkach z ptakami to na scianach sa pajeczyny i sterta odchodów. Co do sprzetu i reszty nie mam zastrzezen.

Nowak
03-09-2007, 22:17
Wszystkie sklepy Bocheńskie są takie same jak w Brzesku. Łączy je nie tylko niewielka odległość (12 km) ale i olbrzymie prawdopodobieństwo przywleczenia chorób. Dlatego jak się kupuje rośliny czy ryby pamiętajmy o kwarantannie.
A i jeszcze jedno to co mówią sprzedawcy należy przesiać przez gęste sito.