PDA

Zobacz pełną wersję : Legnica

daniell
11-10-2006, 17:38
Witam! Oto sklepy zoologiczne w Legnicy:

-"Fauna-Flora" ul. Muzealna (Koło Statoila)

-Sklep zoologiczny (nie wiem jaka nazwa) ul. Gwiezdna

Zaniedługo dodam jeszcze więcej, bo w tym momencie nie jestem w stanie o nich dużo powiedzieć. Wiem gdzie jest jeszcze trzeci sklep, ale nie pamiętam ulicy.

Pozdrawiam!

F.
01-12-2007, 20:59
1. Ulica Czarneckiego, na rogu kolo światel przy tramwaju i cmentarzu żydowskim. Osobiscie nie polecam tego sklepu, tragiczne warunki sanitarne, no i generalnie prawie zawsze NIC nie mają ;). Odradzam.
2. Kolo parku (tak od strony Jaworzyńskiej, nieopodal ul. Rooseveltta). Również nieza bardzo "czysty" sklep (czas stanal tam w miejscu i ciagle mamy PRL). Troche lepszy niz ten 1, ale generalnie wszystko co mialem z tego sklepu albo przytargało choroby, albo gineło po paru dniach ;/. Odradzam.
3. ul Gwiezdna. Bardzo mily i fachowy sprzedawca. Zdecydowanie najlepszy sklep.
4. ul Muzealna. Obsługa "z fochem" (pani sprzedawczyni;)) ale generalnie sklep dobrze zaopatrzony. Zdecydowanie mniejszy asortyment dla akwarystów niż pozycja 3. ale rekompensuje innymi rzeczami :-). Polecam

katarzyna1
11-22-2008, 14:55
Odwiedzając sklep zoologiczny w realu byłam świadkiem niemiłego zdarzenia :Pan sprzedawca chciał sprzedać klientowi martwa rybkę.Bardzo nie poobało mi się równiez podejście sprzedawcy który sobie żartował z incydentu po zwróceniu mu uwagi. Zauważyłam w akwarium również wiele innych nieżywych zwierząt, a trzymane w osobnych pojemnikach bojowniki przebywają w okropnych warunkach.Niektóre sprawiają wrażenie wycieńczonych, natomiast woda jest silnie zanieczyszczona.

pluvieuse
12-10-2008, 19:46
Jest jeszcze na Książęcej sklep "Aqua-Mart", wejście od strony Żwirki i Wigury. Sklep niewielki, dopiero się rozwija, ale zapowiada nieźle, miła pani znająca się na rzeczy za ladą i raczej niewygórowane ceny. Zdarzają się rybki nieczęsto spotykane, jak proporczykowce czy duchy amazońskie, itp :) I nie sprzedaje się kul :P

No, i jeszcze ostatnio pojawiły się Top-Zoo w Realu (szczerze odradzam, jak prosiłam żeby dolać bojownikom do kubeczków choć trochę wody, bo miały tylko tyle, by je przykryło, to mnie wyśmiano, bo bojowniki to ryby labiryntowe. :?) i Kakadu naprzeciwko Auchana (duży wybór, ale drożyzna straszliwa).