PDA

Zobacz pełną wersję : prosze o rade...

Riddick
10-12-2004, 07:35
Posiadam akwa 85x45x35 (ok 120L) prosilbym o pomoc w ustaleniu odpowiedniej obsady (zajmuje sie hodowla rybek juz od kilku lat,ale zawsze byly to akwaria wielogatunkowe 65L i 112L ,to jest kolejne) Dlatego przyznaje sie bez "bicia" iz jesli chodzi o tanganike czy malawi jestem jeszcze w lesie (czyt.LAIK) Prosilbym rowniez o opis akwa( jakie skaly-slyszalem ze idealne sa wapiene i piaskowce,czy w tego typu akwariach mozna trzymac korzen -podobno obniza ph wody a rybki z tergo typu hodowli potrzebuja wyzszego ok 7ph) Domyslam sie ze zbiore po glowie za tak idiotyczne pytania,ale chyba w tym celu zostal stworzony ten dzial zeby pomagac takim jak ja....(nie jestem maniakiem ktory zrobi wszystko by koniecznie miec Pyszczaki,zdrowo podchodze do sprawy i jesli po waszych radach dojde do wniosku ze zamiast z przyjemnoscia hodowac ryby bede je zwyczajnie meczyl-pozostane przy obsadzie wielogatunkowej i latwiejszych w hodowli rybkach) Z gory dziekuje i przepraszam jesli moje pytania byly totalnie idiotyczne.Ale na bledach czlowiek sie uczy a z dobrymi radami uczy sie je omijac:)

Przemek
10-12-2004, 17:13
do takiego akwa nadaja sie gatunki takie jak: yellow, idotropheus sprengerae (rdzawy), ps. saulosi! Oczywiście nie wszystkie naraz! Wybierz z tego 2gat. albo zdecyduj sie na jednogatunkowe! Sam mam akwa o podobnych wymiarach (85x35x46) a w nim saulosi i rdzawe i jest wszystko ok! Dodatkowym +-em jest to ze nie jedza one roslin!Pozdro

Riddick
10-12-2004, 19:19
dzieki i moze odezwij sie do mnie na gg to zamienimy kilka slow:)2577056

marking
10-23-2004, 00:39
Proponowałbym pozostać przy yellowkach. Akwarium jednogatunkowe z nimi prezentuje się naprawdę bardzo ładnie.

Kaez
10-23-2004, 08:04
Proponuje jedno gatunkowe z saulosi. bedziesz mial dwu kolorowa w akwa. a jesli zechcesz to i dwu gatunkowe np. saulosi + rdzawe.