PDA

Zobacz pełną wersję : dziwy z akarkami:))

dzyniu
10-11-2004, 16:14
właśnie jestem przed zakupem akwarium więc mam takie że tak powiem przejściowe a w nim akary z maroni i akarki paskowane....
..ostatniego dnia samiczka mi troszke stała sie agresywna...widać było przemoc w rodzinie zmieniła kolor na ciemny i szalała w pogoni za samcem...słyszałem że takie podobne zachowania są przy tarle...
...ale ja je mam dopiero 2 tygodnie więc...niemożliwe to było
a jednak nad ranem znalazłem samczyka w kącie w ukryciu z poszarpanymi płetwami...a w kokosie tą "bestie" mame z jajeczkami ...
kurde małe to takie jeszcze nie urosło a juz tarło szok...i to w takich warunkach w zwykłej kraniance zdroju:)
dziś widać małe zalążki w jajeczkach a to fotka z rana

dzyniu
10-11-2004, 16:18
mówią że odłowic samczyka no tak są czasem bijatyki ale widziałem jak pilnuje wraz z samiczką jajek ona w kokosie on poza kokosem...

dzyniu
10-11-2004, 16:23
ps...zobaczymy co z tego wynikne mam na wszelki wielki nawet solowca więc bede sie starał by jakoś im wyszło:)
napisze jeszcze jak sie to wszystko potoczyło
sorki ale niektóre zdjęcia coś niemogłem pomniejszyć do odpowiednich wymiarów:(..dopiero zaczynam sie bawić z fotkami:)

matyjasz
10-12-2004, 17:41
Ładnie, ładnie widze, że jesteś przygotowany na karmienie narybku. Najlepszym pokarmem na pcozatek keidy wypróżnia się woreczki żółciowe są pantofelki, a potem to solowiec i mikro i będą rosnąć w oczach :)

dzyniu
10-12-2004, 21:10
hm...coś mi sie wydaje że na młode to poczekam do czasu aż zrealizuje swój plan z 240:) w tym co mam jest samopas fakt ze sprzątam i td bo kocham to ale nie koryguje nic! a właśnie widze że akarka sobie pływa po akwarium czyli nieudało jej sie ale widze jak sie za jedzenie bierze chyba bedzie coś z tego hihi a ja im juz dopomoge...hihi bilans taki ze niestety zabiła mi otoska...kurde niewiedziałem że one takie słabe...wpłynął biedak do kokoska i wypłynął do góry brzusiem ... pielęgniczki to superaśne rybki mimo wszystko czasem zaskakują raz śmieszą ale sa pięęęękne i właśnie tego chce:) całe 240 l z kilkoma rodzajami pielęgniczek:) ale gdy zrobie wszystko odezwe sie z fotkami:)
pozdrawiam...