Zobacz pełną wersję : Jastrzębie Zdrój
stawio88
10-14-2006, 19:47
Witam.
Co sadzicie na temat sklepów akwarystycznych w Jastrzębiu ??
Który waszym zdaniem jest najlepszy ??
Witam.
Nie chcę wydawać opini na temat sklepów akwarystycznych w Jastrzębiu (chociaż niekiedy aż ciśnie się na usta :evil: ), więc napiszę tylko w którym najchętniej się zaopatruję .
Najchętniej zaopatruję się i odwiedzam sklep na 11-go listopada.
Pozdrawiam.
a ja powiem tylko tyle ze moim zdaniem ten sklep na 11-listopada to wyjątkowo nieprofesionalny sklep jego pracownicy to debile i ogólnie sami nie wiedzą co mają na sklepie duzo ryb chorych .Czasami sie trafi coś ciekawego to jedyn plus :wink: a i jeszcze ten cały szef sklepu jest w miare kompetętny zna sie na rzeczy i wie co i jak gdy jest na sklepie pracownicy z kazdym pytaniem zadanym przez ludzi leca do niego :roll: raz mojemu synowi chcieli wcisnąc niby pare pielęgnic cytrynowych niby idealne okazy zdrowia (tak naprawde ryby nie były parą miały jakies 10cm i i były chore ) i obaj sprzedawcy kłucili sie ze sobą ze jedna z pielęgnic nie jest cytrynową :) mój syn im zapodał kazanie na temat tych ryb to zrobiło im sie wstyd i zawołali szefa :P heh szef ich opierniczył i zrobił dosyc długi komentaz 8) i niejestem pewien czy od tego czasu pracójom tam jeszcze ci sami pracownicy :twisted:
Prawdę mówiąc nie ma w Jastrzębiu sklepu najlepszego. Wszystkie są kiepskie. Ja osobiscie szczególnie unikał bym tego w Domusie (nie pamiętam nazwy). Raz kupiłem tam neony inessa (3 sztuki) i okazało się, że zaraziły mi całe stado ospą. Po kilkunastu dniach od tego zdarzenia poszedłem tam jeszcze raz i okazało się, że pływają tam neony z ospą, który bynajmniej nie były objęte kwarantanną :!: A z roślinami (już chyba nie sprzedają) przyniosi się plagę ślimaków.
Chyaba najlepszy jest ten w kompleksie "Merkury". Tam przynajmniej spotkałem kiedyś chore ryby, któe nie były sprzedawane lecz objęte kwarantanną. Nie zmnienia to jednak faktu, że ciężko u nich z żadko dostępnymi gatunkami ryb. Jakiś rok temu starałem się o zakup Otosków, ale ich nie mieli i nie wiedzieli co to takiego. Chciałem podać nazwę łacińską i nawet chodowcę, od którego moga je srowadzić, ale jakoś nie chcieli mnie słuchać od momentu gdy "wyskoczyłem" z łaciną. Podobnie gdy chciałem kupić podłoże Aqua Medic Volcanit - oczywiście nie mieli i nawet nie zaproponowali, że zamówią czy zapytają w hurtowni - nie wiedzą co to takiego i już.
Generalnie: kiepsko.
no na 11 listopada wybór nawet nawet eraz duzo morszyzny tam jest 2 panów naprawde zna się na rzeczy choc troche naciągaja ,nowi pracownicy maja zero pojecie ( ale moze się wyrobią ) ,a zoolog w merkurym to jedynie ten gostek w okularach coś kuma reszta zaro pojecia o rybach ,sprzetu i róznych nawozów jest troche wiec idzie w czym wybierac i czasami na rabacik idzie trafic poza tymi 2 sklepami to reszta to totalna porażka ,przydał by się zoo-olog z prawdziwego zdarzenia
kamilstach
02-22-2007, 20:48
według mnie najlepszym sklepem jest ten na 11 listopada to prawda ze czesto jakies ryby padają, ale mają duży wybór nigdy mi nic nie wciskali kiedys podpuszczalem ich o rośliny to wiedze wedlug mnie mają moze troche brak im checi zeby zrobic porzadek w akwariach, duzo tez roslin maja... zawsze jak cos chce to sa chetni do sprowadzenia, a czasem mozna bylo spotkac moje roslinki :P Dawno juz nie bylem wiec nie wiem jak jest teraz.
W sklepie na ul. Katowickiej jest mały wybór rybek ale to co jest jest zadbane ciezko cos ugadac zeby sprowadzil nie ma szans też zeby przyjeli jakies ryby czy rośliny. Sklep w merkurym taki sobie to ten sam wlasciciel co na starym targu.. A sklep na ul. Zielonej.. hmmm maja tanie ryby, miła obsługa wiec polecam...
kamilstach
02-22-2007, 20:49
według mnie najlepszym sklepem jest ten na 11 listopada to prawda ze czesto jakies ryby padają, ale mają duży wybór nigdy mi nic nie wciskali kiedys podpuszczalem ich o rośliny to wiedze wedlug mnie mają moze troche brak im checi zeby zrobic porzadek w akwariach, duzo tez roslin maja... zawsze jak cos chce to sa chetni do sprowadzenia, a czasem mozna bylo spotkac moje roslinki :P Dawno juz nie bylem wiec nie wiem jak jest teraz.
W sklepie na ul. Katowickiej jest mały wybór rybek ale to co jest jest zadbane ciezko cos ugadac zeby sprowadzil nie ma szans też zeby przyjeli jakies ryby czy rośliny. Sklep w merkurym taki sobie to ten sam wlasciciel co na starym targu.. A sklep na ul. Zielonej.. hmmm maja tanie ryby, miła obsługa wiec polecam...
manio1142
03-03-2007, 23:23
hmmm wypowiem sie tak...
Jest tam pewna miła pani która ma nie co skrzepliwy głos ale można z nią pogadać.
Jest tam tez pani ktora wygląda jak mysz i dziwie ze ona tam pracuje... :shock:
Pewno ma "dobre plecy"
Co do nie których pracowników. Kupowałem roślinke to mi jej nie spakowal dziad jeden....
Ryby mam z tamtąd nie widziałem ze sa chore i mi w akwarium tez sie nic nie robi a 2 kumpli kupili i poginely im ryby z powodu ospy...
Co do wyposażenia dzisiaj zamówiłem krewetke we wtorek ide po nią :]
Ale nie powiem są u nas w mięscie chyba 4 albo 5 zoologicznych i ten ma najwieksze wyposażenie.
pająki węze i all
Mam daleko do tego sklepu około 4 km ale warto
PS. Kupiłem u nich akwarium to ten jeden burak w okularach zapakował mi je w pudełko po pedigri(nei wiem jak to sie pisze w kazdym razie żarcie dla psa) ;/
kamilstach
03-15-2007, 20:52
o którym sklepie mowa... bo do tego w zdroju nie mam zastrzeżeń nowych pracowników zatrudnili i jak coś wypytywalem to na wszystko umieli odpowiedzieć i nie gadali głupot :)