PDA

Zobacz pełną wersję : obity careuleus

Dyeka[cbkore]
03-14-2004, 13:50
takiego oto biedaczka dzisiaj wypatrzylem w moim akwarium, rybka ma ok 1-1,5 cm. poza nia mam jeszcze ponad 10 jej rodzenstawa, ale wyraznie jest od nich mniejsza, nie wiem co z tym zrobic?
zdjecie troche niewyraźne, ale i tak wybralem najostrzejsze, bo rybka mimo wszystko jest chyba w dobrej formie i bardzo szybko plywa, praktycznie non stop. poza nimi w akwairum jeszcze 6 sztuk 4 cm saulosi, ale nie zauwazylem zadnej adgresji w stosunku do tych malych, nawet podczas karmienia.

Lord Paszka
03-15-2004, 09:29
]takiego oto biedaczka dzisiaj wypatrzylem w moim akwarium, rybka ma ok 1-1,5 cm. poza nia mam jeszcze ponad 10 jej rodzenstawa, ale wyraznie jest od nich mniejsza, nie wiem co z tym zrobic?
zdjecie troche niewyraźne, ale i tak wybralem najostrzejsze, bo rybka mimo wszystko jest chyba w dobrej formie i bardzo szybko plywa, praktycznie non stop. poza nimi w akwairum jeszcze 6 sztuk 4 cm saulosi, ale nie zauwazylem zadnej adgresji w stosunku do tych malych, nawet podczas karmienia.

Bardzo niewyraźne zdjęcie ale wygląda na uszkodzenie mechaniczne. Może jakaś inna ryba po prostu próbowała przegonić małego. Jeżeli jest w dobrej formie to po prostu obserwuj. Nic innego nie pozostaje.