Zobacz pełną wersję : Mam pytanie!!!!!!!!!!
dziarmag
10-14-2006, 09:56
Chcialbym zalozyc akwarium morskie w 112l akwarium i mam pytanie ile potrzeba kasy na takie malo co nie co ale wiekszosc sprzetu postaram zrobic sobie sam ale poradzcie co mi jest potrzebne tak sam podstawowy sprzet nie bede tam mial jakis rekinów czy czegos tylko jakies ladne tanie ryby albo jakies skorupiaki czy cos podobnego..... ale jak mozecie to napiszcie mi co jest najbardziej potrzebne oswietlenie i tam co jeszcze i jakies stronki gdzie moge zrobic sam sprzet do akwarium morskiego prosze o pomoc
Dzieki wam z gory za jaką kolwiek odpowiedz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jasko_niemowa
10-14-2006, 15:33
jak teraz nie chce ci sie poszukac, poczytac i wykazac minimum dobrej woli aby samemu znalezc to nie wroze sukcesow w akwarystyce morskiej
nawet tutaj jest kilka podobnych watkow wiec nie dziw sie ze nikomu nie chce sie odpowiadac kolejny raz na to samo pytanie
np watek z grudnia 2005 (autor Siwy) temat Zakladam akwarium morskie i prosze o pomoc
poczytaj i zadaj jakies konkretne pytanie, bo inaczej nie doczekasz sie zadnej odpowiedzi (i bardzo dobrze)
Wieżmie, skoro nigdy nie miałeś do czynienia z akwarystyką morską to lepiej idź do DOBREGO akwarysty i niech on ci pomoże. Ja dobrze wiem - akwarystyka morska to skaranie boskie, trzeba o niej wszystko wiedziec bo inaczej to klapa, po drugie trzzeba jej poświęcac dużo czasu. Najlepiej poczyta narazie w internecie ile można, a potem sam będziesz wiedział czy podołasz temu zadaniu :)
dziarmag masz tu i zerżnij poprostu od gościa http://www.morskie.com/