PDA

Zobacz pełną wersję : Głogów

Silmaril_
10-06-2006, 09:29
Mój subiektywny ranking sklepów w Głogowie... może komuś sie przyda :)

1. Sklep przy ul. Poczdamskiej
Zdecydowanie nr 1 w mieście [to brzmi dumnie :wink: ]! Ceny dość przystępne (możliwość małej negocjacji), rybki trzymane w dobrych warunkach, stały dostęp do różnych mrożonek, miła i dość fachowa obsługa. Jedyne minusy to średni dostęp do rybek i roślinek...

Pozostałe sklepy już bez kolejności - jedynie moje uwagi:

- Sklep w Intermarche
Fatalne warunki trzymania rybek (ale już terraria bardzo schlubne i ciekawe). Duży plus to miła obsługa (choć niedoświadczona) i możliwość ściągnięcia sporej ilości gatunków rybek, ale niestety tylko w ilościach lekko hurtowych (tj. od 10 szt. w górę) - takie zamawiane rybki, które nie zaznały uroków pływania w akwach tego sklepu bardzo polecam. Ceny umiarkowane do niskich, dla zamawiających indywidualnie rabaty.

- Sklep przy ul. Głowackiego
Warunki trzymania rybek średnie, ale chyba najlepszy w mieście dostęp do roślinek. Z obsługą bywa różnie - jak są tylko Panie to sugeruję na zakupy wybrać się z kimś, kto potrafi rozpoznać płeć u danej rybki (może poza gupikami); właściciel - młody chłopak - zna sie lepiej, ale też sprzedał mi ostatnio roślinkę do palindarium jako podwodną. Ceny średnie.

- Sklep przy ul. Chopina
Jak chcesz kupić cokolwiek stosunkowo tanio to nawet nie zaglądaj do tego sklepu! Ceny sprzętu są 1,5 raza wyższe niż w innych sklepach w mieście, ryby są przekarmione i trzymane w raczej kiepskich warunkach. Obsługa wciśnie Ci wszystko - zaczynając oczywiście od nieśmiertelnych pomysłów z bojownikiem i złotą rybką. Jakość porad w stosunku do cen na żenującym poziomie.

- Sklep na Os. Kopernik (na targu koło hali)
Byłem tam raz i już nie wrócę. Gupiki, molinezje i tego typu zestawy trzymane w złych warunkach. Roślinek właściwie brak. Nawet nie pytałem o jakieś bardziej skomplikowane kwestie czy gatunki, bo sam widok mnie zmroził.

Edyta Sz
10-14-2006, 10:17
Zgadzam się z Tobą
Na Poczdamskiej jest rzeczowa obsługa i mają najlepszy wybór. Jednak tak jak wszędzie idąc tam trzeba wiedzieć czego się chce, bo każdy sprzedawca wciska swój towar jako najleszy.
Ale rybki zdrowe, wybór roślin jest. Sprzęt terrarystyczny też.

Na drugim miejscu postawiłabymsklep na Głowackiego i to faktycznie wtedy kiedy jest tam chłopak który na pojęcie o rybach, terrarystyce.

Potem ten na koperniku - zamiłą obsługę i dobre chęci
Pozostałe to obciach- na chopina Pan nie miał bladego pojęcia o terrarystyce, a w sklepach przy marketach ryby jeszcze żyją

To oczywiście moja subiektywna ocena.
Pozdrawiam

PIOTREK 27
10-21-2006, 20:11
zgadzam sie jak najbardziej z EDYTĄ. jest kilka sklepów zoologicznych ale to i tak lepiej niz przed kilkunastu laty kiedy to w głogowie był tylko jeden taki sklep i na zakupy sie jeżdziło na giełdę do wrocławia lub poznania

Konrad_1
02-27-2007, 15:25
1miejsce-zdecydownie sklep na ulicy poczdamskiej.
2miejsce-na ul. głowackiego.
A jesli chodzi o sklep na ulicy chopina i w bricomarche to juz całkowita porazka......w brico to sobie mozna kupic kij do mopa a nie ryby :twisted:

Ziom-91
03-23-2007, 09:56
gdzie w głogowie dostane ślimaki świderki???

Konrad_1
03-31-2007, 22:23
Opowiem cos o bricomarhe czy jak sie tam pisze.
Kolega kupił 2 skalary(ale już tam nigdy nie kupi).Od początku były jakieś osowiałe,nie jadły itp. Po 2 dniach zdechły.W brico w akwariach można znaleść zdechłe ryby.To jest masakra.Męczą tam zwierzęta....a w dodatku pracuje tam kompletnie nie znająca sie obsługa na akwarystyce, nie wspomne już o tych weżach co też tam są...... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Aż mi żal tych zwierząt.

gpfoto
04-12-2007, 13:15
gdzie w głogowie dostane ślimaki świderki???

Jeżeli nadal chcesz świderki, to odezwij się na priv a Ci trochę odstąpię.
Co do sklepów, to zdecydowanie nie ma tutaj żadnego z którego wychodzi się w 100% zadowolonym. Na przykład na Poczdamskiej chciałem kupić 12 sztuk czerwonych neonów, to właściciel mi nie sprzedał, bo były pomieszane z ineskami i po prostu nie chciało mu się wyławiać tylko czerwonych. Zaproponował za to, że ściągnie mi worek czerwonych z giełdy, a w tym worku 50 sztuk ryb. Paletki ma chyba jako jedyny w Głogowie, jednak na zakup paletek wybieram się zawsze do Lubina do Amazonki, bo i wybór dużo większy i cenowo dużo lepiej. Ostatnio nawet kupowałem w Lubinie 12 gupików i 2 paletki, to za gupiki mnie nie skasował, tylko dał je gratis, więc płaciłem tylko za paletki :)

Zakeros
04-30-2007, 14:51
Na Gomółki są "trochę" złe warunki trzymania rybek, a i ceny nie są przednie... tam nie polecam... A co do Głowackiego, to tam wszystko jest OK, oprócz obsługi - często niemiła i "raczej" mało pomocna ;-) . Raz sprzedali mi chomika, który po kilku dniach zdechł :/. Ale może to przypadek.

Pozdrawiam

sacrus
12-31-2007, 09:59
Z roślinkami tragicznie jest w Głogowie nawet tymi najłatwiejszymi w hodowli dostać nie idzie lub są w fatalnym stanie, gdybyście mieli coś do oddania z przycinki lub na sprzedasz za rozsądna cenę :p piszcie dumnie na pw albo najlepiej gg 2323372