Zobacz pełną wersję : fluval 304 przecieka ???
Kupiłem dzisiaj 304 zalałem podłączyłem i wszystko ok działa w instrukcji było napisane że aby odpowietrzyć należy nim lekko potrząsnąć no i jak potrząsnąłem to mi się trochę wody wylało przez łączenie górnej pokrywy z dołem. Potem jak go przechylałem to już nie chlapało. Jak to jest z tymi filtrami czy one bezwzględnie muszą stać pionowo?
mam ten sam problem.... ale po pewnym czasie jego dzialania problem przeciekania po przechuleniu zanika...
elektron
03-15-2004, 18:38
To nie przecieki tyko wyleciała woda która przy zamykaniu była z a uszczelką a filtr musi stać pionowo
elektron ma racje mam fluwala 304 juz 4 lata i nic mi sie takiedo nie zdazylo oprocz wymiany wirnika po jakis dwoch latach na razie chodzi bez bez wiekszych problemow :lol:
Mam pytanie co do tego wirnika, gdzie go kupowałes w sklepie akwarystycznym czy jakos specjalnie zamawiales , bo słyszalem ze sa podobno z tym jakies problemy??
A i jeszcze jedno czy taki układ filtrujacy moze byc:
od dołu
biopur, siatka filtrujaca sery i na gorze siporax.
Jaki tiuning byscie zaproponowali wrazie czego jak by to zestawienie nie bylo zbyt poprawne????
Ja mam gąbkę od Fan3 na wlocie i porowatą ceramikę na max a w drugim tak samo ale na początek takie zielone nitki Sery.