PDA

Zobacz pełną wersję : TetraDelica

shuw4r
03-13-2004, 00:01
Ja jak narazie karmie karmie swojego bojownika ochotka, rurecznikami(po tym co wyczytalem zastanawiam sie nad zaprzestaniem), i TetraDelica, czy podawanie kilku smakow TetraDelica nazwiecie urozmaiceniem diety? Suchego pokarmu nie ruszy.

monetka
03-13-2004, 22:15
Ja jak narazie karmie karmie swojego bojownika ochotka, rurecznikami(po tym co wyczytalem zastanawiam sie nad zaprzestaniem), i TetraDelica, czy podawanie kilku smakow TetraDelica nazwiecie urozmaiceniem diety? Suchego pokarmu nie ruszy.

Karmienie tylko Delica nie jest chyba najlepszym rozwiazaniem, bo pokarm ten sluzy raczej jako "lepszy kasek" do urozmaicenia innych pokarmow i zalecane jest karmic nim najwyzej raz dziennie.
Poza tym saszetke z Delica trzeba zuzyc w przeciagu 24h od otworzenia i jezeli masz tylko jednego bojownika, to bedzie to za duza ilosc i niezuzyty pokarm bedziesz musial wyrzucic. :( Ja karmie 4 ramirezy jedna saszetka i polowe musze wyrzucac, zeby nie przekarmiac ryb i nie karmic przeterminowanym pokarmem.

Sleeper
03-13-2004, 22:58
Poza tym saszetke z Delica trzeba zuzyc w przeciagu 24h od otworzenia i jezeli masz tylko jednego bojownika, to bedzie to za duza ilosc i niezuzyty pokarm bedziesz musial wyrzucic. :( Ja karmie 4 ramirezy jedna saszetka i polowe musze wyrzucac, zeby nie przekarmiac ryb i nie karmic przeterminowanym pokarmem.

Sposobem na nie wyrzucanie nie zurzytego w połowie pokarmu może byc umieszczenie ( zaraz po otwarciu orginalnego opakowania :!: ) "nadwyżki" w pojemniku próżniowym - brak dostępu powietrza spowoduje że pokarm nie straci swoich właściwości 8)

shuw4r
03-21-2004, 22:29
U mnie saszetka trzyma sie okolo 1 tygodnia, po otwarciu do lodowki z nia.

monetka
03-22-2004, 08:59
U mnie saszetka trzyma sie okolo 1 tygodnia, po otwarciu do lodowki z nia.

A skad wiesz, ze przez ten caly tydzien po otwarciu pokarm jest dobry? :roll:
Na opakowaniu wyraznie pisze, ze trzeba zuzyc w ciagu 24 h od otwarcia.
Byc moze trzymajac w lodowce mozna wydluzyc czas do 48 h, ale tydzien, to chyba troche za dlugo?
Ja wole wyrzucic niewykorzystany pokarm niz ryzykowac zdrowiem ryb.
T.D. podaje jako urozmaicenie diety 2 razy w tygodniu, a nie jako glowny pokarm.
Moze Twojemu bojownikowi sprobuj podawac zywy pokarm (larwy komara, artemia, itp) jak nie chce suchego.

elektron
03-25-2004, 20:27
sprubój tetra larwen munchen(suszone robale)napewno ruszy, chyba że to jakiś odmieniec