PDA

Zobacz pełną wersję : co robic ??

madzielka
09-13-2006, 15:56
bede miec akwa 144 litry i nie wiem co tam wposcic. Akwa ma wymiery 80/45 wysokosc dowolna co tam by moglo byc. Akwa bedzie moim pierwszym, bedzie stalo przy drzwiach. Jestem otwarta na propozycje. Proszze nie pisac mi, ze to juz bylo bo akurat zadne z razwiazan mi tak srednio pasuje i chyba kazdy ma inny gust, nie ?? jak cos to prosze pisac na gg 70822076 tym bardziej, ze mam jeszcze mnostwo innych pytan

ocelocik
09-13-2006, 16:13
Wposcic jako ryby czy jako bezkregowce ( korale? krewetki? ). Jaka filtacja? Jakie oswietlenie? Potrzeba wiecej informacji zeby doradzic. Pozdrawiam,
M.

P.S Jezeli dorwiesz #GG 1604937 dostepnego to moze Ci odpowiedziec na kilka pytan.

madzielka
09-13-2006, 18:20
jeszcze niczego nie ma (nawet akwa) wysokosc moze byc dowolna wiec jest pelne pole. A wposcic to i rybki i bezkregowce (jasli sie da)

ocelocik
09-14-2006, 16:40
Zakladam ze akwarium bedzie stalo na zywej skale i dobrym odpiwniaczu ( ale przydaloby sie wiedziec jaka metode filtracji planujesz ). Jak na poczatek polecalbym troche korali miekkich, kilka krabow i slimakow, dwie-trzy krewetki i trzy nieduze ryby. Jezeli filtracja bedzie nadazac to moza pomyslec nad czwarta, przy dobrych wiatrach nawet piata. Warunek - tylko i wylacznie nieduze ryby - babki, slizgi, mniejsze wargatki. Pozdrawiam,
M.

madzielka
09-14-2006, 17:06
jeszcze nie wiem nic o akwarystyce morskiej wiec orzydaloby sie gg kogos kto byl w stanie odpowiedziec