Zobacz pełną wersję : samodzielna kurtyna napowietrzajaca
Przedstawiam wam schemat własnoręcznie wykonanej kurtyny jest porostu świetna, nie zapycha sie tak jak kupne, i jest bardzo tania.Materiały do wykonania to:
-rurka plastikowa do akwarium-1,5metra-1,5zł
-przyssawki małe sztuk 4-2 zł
-obciązniki w zależnosci od długosci kurtyny ok 2 zł
Mam nadzieje że skorzystacie z tego pomysły bo jest prosty i tani.Powodzenia w montazu :D
Konradzik
09-22-2004, 21:55
ciekawy pomysl tyle ze czym zrobsz te dziurki na tyle male zeby wychodzila z nich mgla powietrzaa nie duze bable .IMO chyba nie wyjdzie za duze pecerze powietrza beda szly
Salvator
09-22-2004, 22:45
a jaka jest dułogość tego całego węża od napowietrzacza do końca kurtyny i jaką on ma moc :)
dziurki mozna zrobic cieniutka szpileczka z okrągym łebkiem dostępna w pasmanteri
Długosć węża zależy od tego jakie długie masz akwarium a moc od tego jaki masz napowietrzacz
Malefisto
09-27-2004, 19:34
Futro masz moze zdjecie jaki jest efekt tej kurtyny w akwa chodzi mi wlasnie czy sa drobniutkie pecherzyki powietrza?
dziadekk
09-28-2004, 15:39
dziurki mozna zrobic cieniutka szpileczka z okrągym łebkiem dostępna w pasmanteri
IMHO nawet dziurki robione najcieńszą ze szpilek będą za duze i będziesz miał zamiast kurtyny pojedyncze bąble :(
Jednak wolałbym wydać te 2-3 PLN więcej i kupić orginalny napowietrzacz.
W końcu nie musi to być jakiś markowy kamień, wystarczy rurka napowietrzająca z tworzywa sztucznego o właściwej długości. :wink:
Futro masz moze zdjecie jaki jest efekt tej kurtyny w akwa chodzi mi wlasnie czy sa drobniutkie pecherzyki powietrza?
nie nie mam fotek tej kurtyny ale postaram sie dorwac jakis aparat i popstrykac pare fotek
A ja własnie chce zrobić sobie kurtynę z której lecialyby duże bąble.
Nawet nie po to by napowietrzać ale dla efektów wizualnych. Widziałem coś takiego w zoologicznym (dziurki w wężu co 5cm, bąble o średnicy tak do 0,5cm). Starsznie mi się spodobalo.
Pozdrawiam i też czekam na zdjęcia
Hmmmmmmmm mam kurtynkę - kupną, ale nie na całą długość akwarium.
Podanym sposobem chciałam "dorobić" kurtynę na całą długość - niestety jak się zrobi dziutki szpilką bąbelki nie lecą :cry:
zrobilem testowa kurtyne i dam fotke z efektami na upartego mozna zrobic samemu zawsze to tylko rurka za 1,5 ale i tak chyba wybiore sie do sklepu i po prostu kupie kurtyne