PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zrobić mrożone serce wołowe???

npmat
03-12-2004, 20:48
Mam paletki i nie mam zamiaru karmić ich tym dziadostwem ze sklepu, chcem sam zrobić ten pokarm ale nie wiem jak???

Tomek
03-12-2004, 22:06
Serce wołowe oczyszczone z błon ok 50%
Filet ryby białej morskiej ok 20%
krewetki mrożone lub inne frutti ze skorupkami ( chityna ) ok 20%
szpinak mrożony ok 10%

+beta karoten + multiwitamina wg uznania

dobrze zmielic i zamrozic.

smacznego

Maciek Szulc
03-15-2004, 13:16
w rzeczy samej przepis Tomka zasluguje na uznanie:)

mozna jeszcze sprobowac nieco innego specjalu - tzw. shrimp-mix
czyli mrozone krewetki i groszek proporcje dowolne ale dla palet doradzam wiecej krewetek, do tego mozna jeszcze dodac biale mieso tyb (morskich). zobrze wymieszac zmielic i dodac witaminki.

ps. niektorzy twierdza ze serce wolowe (oglnie kazde mieso pochodzace od ssakow) jest szkodliwe dla tyb tropiklanych...

bobi
03-15-2004, 13:50
Serce wołowe oczyszczone z błon ok 50%
Filet ryby białej morskiej ok 20%
krewetki mrożone lub inne frutti ze skorupkami ( chityna ) ok 20%
szpinak mrożony ok 10%

+beta karoten + multiwitamina wg uznania

dobrze zmielic i zamrozic.

smacznego

Ja do tego jeszcze dalem jablka, banany, szpinak, marchew, czosnek i rozne rodzaje platkow dla paletek nie pomijajac spiruliny.

Tadek
03-15-2004, 17:02
mozna tak:serce wołowe oczyszczamy zbłony i tłuszczu zamrazamy zamrozone serca ścieramy na tarce o grubych oczkach przepłukujemy z krwi dodajemy na 50dk jednom szaszetke wibowitu junior i zamrozony szpinak porcjujemy i ponownie zamrazamy najlepiej w pojemnikach do lodu i oczywiście przed podaniem rozmrazamy.

bobi
03-15-2004, 17:53
Ja calosc zamrozilem w ten sposob, ze wszystko powkladalem do torebek, ktore uklepalem na plasko i do lodowy. Potem juz tylko odlamuje po kawalku i rozmrazam.