WIgLeS
03-12-2004, 20:43
Na forum te zaglądam od dawna lecz dzisiaj dostałem w prezencie cały osprzęt,baniaczek i dwa welonki :)
A więc już mówie
-baniaczek 126 literków wymiary 95 45 45
-Pokrywe do akwa z dwoma lampami 2x18W(AQUA EL)
-Filterek AQUA EL TYP FAN 3 ( 700 l/h)
-Grzałka akwariowa AQUA EL 50 WATT (50/60 HZ)
-5 testów
na HN3 (Aquatest)
na Tw twardość zoolex
na NO3 (aquatest)
na NO2 (aquatest)
na phx2 (zoolex)
Po za tym dostałęm preparat do obnizania PH (zoolek) i preparat do odkażania wody i zwalczania glonów (zoolek)
7 worków naturalnego podłoża roślinnego (1 woreczek=1,5 dm3+5% ) :?
I dwie sliczne małe welonki :)
Nieposiadam jeszcze żadnej roślinki !
W związku mam pytania:
1.Z tego co słyszałem welonki mogą jedynie życ tylko z innymi złotymi rybkami.Wyjątkiem chyba jest mieczyk?? czy jest to prawda a jeżeli tak to jaka ilośc mieczyków mogę wpuścic do 2 welonek??
2.Czy te podłoże co posiadam jest wystarczające czy jeszcze będe musiał położyć np:Gruby piasek albo włókna torfowe ??
3. Jakie roślinki i jaka ilośc będzie odpowiadała moim kochanym rybciom (słyszałem że do mojego baniaczka nadają się Moczarki,Żabieńce,Kryptokoryny (ewentualnie:strzałka wodna,tojeśc rozesłana,marsylia,tatarak,młody grążel,młody grzybień ??A jak nawozić te roslinki ?? Tabletkami ?? ile ??? i na jaki czas :?
4 Jeśli chodzi o pokarm to cco należy takim rybciom najlepiej podawać słyszałem ze można żywy,suchy,roslinny,kijanki :? Rozwielidke :?
5Czy te podłoże co posiadam w zupełności mi wystarczy ??
6.Czy coś jeszcze mi brakuje do mojego baniaka a jeśli tak to czego ?? Co proponujecie ??
To chyba wszystko Prosiłbym o jak najszybsze odpowiedzi bo chciałbym tak do miesiąca czasu wpuścic już do mego baniaczka welonki (narazie niestety się strasznie męczą i przebywają w 35 litrowym aqwa :(
A więc już mówie
-baniaczek 126 literków wymiary 95 45 45
-Pokrywe do akwa z dwoma lampami 2x18W(AQUA EL)
-Filterek AQUA EL TYP FAN 3 ( 700 l/h)
-Grzałka akwariowa AQUA EL 50 WATT (50/60 HZ)
-5 testów
na HN3 (Aquatest)
na Tw twardość zoolex
na NO3 (aquatest)
na NO2 (aquatest)
na phx2 (zoolex)
Po za tym dostałęm preparat do obnizania PH (zoolek) i preparat do odkażania wody i zwalczania glonów (zoolek)
7 worków naturalnego podłoża roślinnego (1 woreczek=1,5 dm3+5% ) :?
I dwie sliczne małe welonki :)
Nieposiadam jeszcze żadnej roślinki !
W związku mam pytania:
1.Z tego co słyszałem welonki mogą jedynie życ tylko z innymi złotymi rybkami.Wyjątkiem chyba jest mieczyk?? czy jest to prawda a jeżeli tak to jaka ilośc mieczyków mogę wpuścic do 2 welonek??
2.Czy te podłoże co posiadam jest wystarczające czy jeszcze będe musiał położyć np:Gruby piasek albo włókna torfowe ??
3. Jakie roślinki i jaka ilośc będzie odpowiadała moim kochanym rybciom (słyszałem że do mojego baniaczka nadają się Moczarki,Żabieńce,Kryptokoryny (ewentualnie:strzałka wodna,tojeśc rozesłana,marsylia,tatarak,młody grążel,młody grzybień ??A jak nawozić te roslinki ?? Tabletkami ?? ile ??? i na jaki czas :?
4 Jeśli chodzi o pokarm to cco należy takim rybciom najlepiej podawać słyszałem ze można żywy,suchy,roslinny,kijanki :? Rozwielidke :?
5Czy te podłoże co posiadam w zupełności mi wystarczy ??
6.Czy coś jeszcze mi brakuje do mojego baniaka a jeśli tak to czego ?? Co proponujecie ??
To chyba wszystko Prosiłbym o jak najszybsze odpowiedzi bo chciałbym tak do miesiąca czasu wpuścic już do mego baniaczka welonki (narazie niestety się strasznie męczą i przebywają w 35 litrowym aqwa :(