Zobacz pełną wersję : Hodowcy proporczykowców :) Pogadajmy o naszych rybach :)
Witam :D
Postanowiłem zalożyć ten temat z nadzieją że na tym forum jest choć jedna osoba która interesuje się tymi rybkami i je hoduje :) Ja dopiero w tym temacie raczkuję ale może po rozmowie z hodowcami i wielbicielami tych ryb będę miał dostateczną wiedzę aby czymś zabłysnąć :lol:
Pozdrawiam i zapraszam do udzielania się :)
Zimek
ddawidek8
08-10-2006, 19:35
Jak niedługo sam sie przekonasz, wielbicieli proporcow jest mało, ryby w sklepach dostępne sa rzadko, w prasie artykuły pojawiaja sie nieczesto ;) Jesli masz zamiar hodowac te ryby to najlepiej zakup ikrę. Jest to najbardziej opłacalny sposób... Polecam ci ta stronkę proporczykowce (http://www.pmail.pl/~hobby/jacek/) :) A jak chcesz pogadać zawsze mozesz podlaczyć sie na gg ;)
P.S. A czemu topic w "Dyskusjach...", dyskusja jak najbardziej konkretna i temat pasuje jak najbardziej do Afryki ;P
ddawidek8 dzięki za odgłos :)
Stronkę znam i właściciela tej stronki znam osobiście :D
W tym momencie zbieram na filtr RO bo lubelska kranówa jest twarda :? Proporczykowce takiej wody nie lubią. Na kwiecień zakupię ikrę kilku ciekawszych gatunków i się pochwalę :P Ale narazie mam Aphyosemion bitaeniatum, A. Striatum, A. spoorenbergii, A. Sheela oraz A. Gardneri :) Planuję mieć Ch. bivitattum Funge oraz Primigenium jakąś fajniejszą odmiankę :) Spróbuje Cie złapać na GG.
I moderatora proszę o przeniesienie tematu do działu Afryka :) Z góry dziękuje :)
Pozdrawiam ;)
Zimek
Witam.
Jak widzisz w podpisie mam tylko 2 gatunki proporczykowców, więc dużo mniej niż Ty. Gardnerki dostałem w sklepie a ikrę błękitnych sprowadziłem od Jacka, którego znasz osobiście ;) Ch. bivitattum Funge też mi się marzy ale na razie nie mogę.
Pozdrowienia
delTORO
ddawidek8
08-11-2006, 09:42
no to jak sami widzicie w moim podpisie, moja pierwsza zakupiona ikra okazala sie malo efektowna, mam 5 sztuk dwupręgich, ale planuje cos zamowić o ile znajde sprzedawce, niestety ci ktorzy byli polecani do tej pory nie maja nic na sprzedaż. . .
ddawidek8: To reszta Twoich gardnerów też "popłynęła"? Miałeś je jeszcze kilkanaście dni temu.
delTORO
Jak u Was było po tych upałach :?: Ja straciłem jedyną parę błękitnych, 3 spoorenbergi, samicę Sheela i samicę Gardnera :? Oby już nie wróciły bo nie chce mi się patrzeć rano na szkielety proporców :?
Pozdro ;)
Zimek
Witam.
Na szczęście akwa stoi w pokoju który słońce widzi tylko ok.6 rano :lol:
Nie zauważyłem żadnych strat, na szczęście. Max temperaturę miałem 27C
U mnie jakby jakiś proporczyk miał ochotę paść to mam zestaw "grabarzy" którzy szybko zrobią porządek :lol:
Zimek: Masz może jakąś ikrę na wymianę? Mam jakby co gardnery. Możemy na gg pogadać.
delTORO
ddawidek8
08-11-2006, 19:23
ddawidek8: To reszta Twoich gardnerów też "popłynęła"? Miałeś je jeszcze kilkanaście dni temu.
delTORO
gardnerow nie mam już chyba z miesiac, a podpis pozostal bo zapomnialem zmienic, a jak zmienilem to zmienili layout forum i wrocili do starego save'u ;) a dalej jakos tak . . . delTORO masz jakas ikre na sprzedaż albo znasz moze kogos kto sprzedaje ?
Nie mam narazie żadnej ikry bo jak napisałem w pierwszym poście dopiero raczkuje... mam narazie takie niedobitki :P Najpierw dużo czytam i szykuje akwaria żeby później plamy nie dać :1: Sprawiam sobie filtr RO i zaczynam sprowadzać fajniejsze gatunki :)
Kasia250
09-29-2006, 15:14
Tak samo jak Zimek, w temacie proporczykowców też narazie 'raczkuję'.
W akwarium 63l mam parkę Kap Lopezów i Gardnera.
Mogłabym dokupić jeszcze parkę F. walkeri/2 samice Kap Lopezów/F. sjoestedti. ?