Zobacz pełną wersję : Proporczykowce z Cap Lopez- pytanie
Czy proporczykowce z.C.L mają jakieś odmiany barwne? b jak ostatnio byłem w zoologiku to widziałem same z'rude" i "żółte" . Myślę że wolałbym mieć kolorowo w akwa a nie tylko jedna barwa :? Czy widzieliście może kiedyś inaczej ubarwione proporce z. C.L?
Napewno są odmiany kolorowe :) ale mam tyylko jedno pytanie do ciebie jak sie interesujesz proporczykowcami to napisz co oznacza zachowanie proporczykowca gardnera w temacie na dole czyli moim :
niestety nie interesuje się proporcami, ale poprostu myślę o ich hodowli :wink:
tak mają odmiany barwne ale ale nie wiem czy takie jak powiedziałeś
Pooglądaj sobie tą stronkę
http://www.killifish.f9.co.uk/Killifish/Killifish%20Website/Ref_Library/Aphyosemion/A.australe.htm
delTORO
dzięx delTORO za link :) ale te odmiany tyczą się wyłoącznie samcow?
Samice są jednolicie ubarwione i niekiedy nawet między innymi gatunkami proporców trudno rozróżnialne. Samce za to jak pawie :D jeden ładniejszy od drugiego :D
Mając kilka odmian barwnych w akwa na pewno dojdzie do wymieszania i dostaniesz jakieś kundelki :) Lepiej trzymać więcej różnych gatunków ale też trzeba wiedzieć które można łączyć ze sobą.
Poczytaj jeszcze tutaj
http://pmail.pl/~hobby/jacek/
delTORO
ddawidek8
07-03-2006, 13:52
Czy proporczykowce z.C.L mają jakieś odmiany barwne? b jak ostatnio byłem w zoologiku to widziałem same z'rude" i "żółte" . Myślę że wolałbym mieć kolorowo w akwa a nie tylko jedna barwa :? Czy widzieliście może kiedyś inaczej ubarwione proporce z. C.L?
to postaraj sie zdobyc inne proporczykowce, te bardziej kolorowe np. striatumy, błekitne, scheele, dwupręgie albo gardnery, bo jesli masz zamiar rozmnazac je to lepiej nie mieszac dwoch skrajnych odmian barwnych, bo krzyzowki sa czesto nieciekawie ubarwione.
Dzięx za odpowiedzi :) a jakie pproporczykowce (kolorowe) polecalibyście do 20 L na początek?
Myślę że właśnie Kap Lopez, para lub samiec+2 samice.
Jest jeszcze opcja "bardziej kolorowa" np. 3 samców (agresja pomiędzy nimi rozłoży się na pozostałe) ale nie dochowasz się potomstwa w takim układzie.
delTORO